Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (442)

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jeden z mích nejoblíbenějších animáku, asi hned po Toy story. Kdo to kreslil?? Chci něco takovýho! Paní Sanchezovou?? Neskutečná hromada hlášek týpek rybák Oscar co dře a má svuj sen, Lenny veganskej žralok ve světě žraločí mafie... prostě mega vychillenej animák s parádní atmosférou a hudbou. Miluju to. Služeb moře! A ty ceny! O muj bože!! ()

villon17 

všechny recenze uživatele

Ještě, než tento animovaný snímek vznikl, se počítalo s tím, že se bude všem líbit. Obsadíme samé hvězdy, připodobníme je k rybám a budeme děsně cool. Pardon, ale úspěch se dostavuje až po ohlasech diváků, ne ještě před natočením. Jinak to nebylo tak špatné. Klasický scénář pohádky - Oscar je nadutá, namyšlená, cílevědomá rybka, kterou napraví nemilá zkušenost, při níž ale získá nové kamarády a zamiluje se do hodné, krásné, růžové rybičky, jíž ale konkuruje pyšná a ještě krásnější "skoro Pamela" Pochopili?:) ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Možná kdyby ty ryby byly trochu víc jako ryby, nebo kdyby to aspoň příběhem bylo o něčem a ne o ničem. Tentokrát se krásně ukázalo, že když je někdo hladnej, tak se mu to nemusí vyplatit. Říká si, obsadil jsem tam tlupu, ale co tlupu, přímo autobus známejch herců, to by v tom byl čert, aby to něco netrhlo. No, co si budeme říkat, možná to něco trhlo, ale kromě peněz a tržní politiky to nic novýho nepřineslo. Myslím, že bych se bez tohoto skvostu klidně obešel, přestože namalovaný to mají hezky, i když mi to přišlo spíš přeplácaný. Ale aspoň ti naši chudáci američtí herci nebudou umírat hlady, to bych jim nepřál, ani kdyby si to zasloužili. A oni si to přece nezaslouží, že? Vždyť na nás svými rolemi tak myslí... A upřímně, je to normální, aby Missy Elliott zpívala společně s Christinou Aguilerou? ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď točia príbeh ryby v Pixare, je to zhruba o triedu lepšie, ako keď točia príbeh o rybe v Dreamworks. Vlastne je to kompliment, byť iba o jednu priečku nižšie ako leader na trhu. Je to jasné a priehľadné, mafiánske ksichty DeNira a Scorseseho sú tu pre dospelých, ktorí musia ísť s deťmi do kina a infantilný humor pre najmenších a hip hop nádych pre decká, ktoré začínali v tej dobe počúvať rap. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Moderná rozprávka, opäť z morského prostredia ako Hľadá sa Nemo. I keď sa mi tento film celkom páčil, aj napriek tomu sa mi Nemo zdal lepší a zábavnejší. Príbeh žraloka, už mi pripadalo len ako modernejšia kópia. I tak je to príjemná animovaná komédia. Povedzme, že ma to ani moc neprekvapilo, ale tiež to nebolo vôbec zlé. Od tohto animovaného filmu dabovaného skvelými hercami som ale čakal viac.. (dokonca sa tam nájde aj režisér Martin Scorsese). ()

Galerie (49)

Zajímavosti (18)

  • Původně měl být Příběh žraloka uveden do kin 5. listopadu 2004, ale byl přesunut na 1. října, aby nekonkuroval filmu Úžasňákovi (2004) od Pixaru, který měl premiéru ve stejný víkend. (imro)
  • Pro animátorskou sekci DreamWorks jde o první počítačem animovaný film, který vyrobili samostatně. Mravence Z (1998) a Shreka (2001) totiž pro studio produkovala společnost PDI. (imro)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama