Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Malá upovídaná rybka Oscar je sice obyčejným čističem jazyků v myčce velryb, ale touží po slávě a exkluzivním bydlení na špičce útesu. Proto hodně sází, ale bohužel jen prohrává a dluží nerudnému šéfu Sykesovi už pět tisíc škeblí. Ten je potřebuje, aby mohl zaplatit výpalné gangu mafiánských žraloků, vedených Donem Linem. Naštěstí je tu Oscarova vyvolená Angie, pracující v myčce jako recepční. Maskuje jeho pozdní příchody do práce a pomůže mu zaplatit dluh velkou růžovou perlou po babičce. On je však nepoučitelný a místo splacení dluhu vsadí na dostizích mořských koníků. Samozřejmě prohraje a je za trest svržen do hlubin. Tady ho překvapí synové Dona Lina, žraloci Frankie a Lenny. Lenny je dobrák a navíc vegetarián, ale Frankie nehodlá nechat rybku uniknout. Při honičce ho náhodou zabije padající kotva a z Oscara se stává slavná hvězda. Lenny, který se před ostatními žraloky schovává, protože má výčitky z bratrovy smrti, najde úkryt u Oskara. Ten vymyslí plán, který by jim oběma mohl pomoci. Zinscenují souboj v ulicích, při němž Oscar Lennyho jako zabije. Posílí si tím postavení hrdiny, Lenny bude moci zmizet. Angie však jejich plán odhalí a s Oscarem se rozejde. Jenže chobotnice ve službách mafiánského bosse Angie unesou. Pokud ji chce Oscar zachránit, musí se tentokrát postavit samotnému Donu Linovi a jeho gangu. (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (442)

zputnik 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH ŽRALOKA imho potkal jeden zásadní problém - nebyl v 1. várce animovaných rodinných komedií. A být v 2. várce může v někom budit pocit, že je to i 2. liga. Osobně si myslím, že by tento pocit u tohoto snímku byla velká škoda. PŘÍBĚH ŽRALOKA má totiž všechny atributy prvoligové příjemné zábavy pro děti i dospělé. Děti se baví pestrostí barev, postavičkami, pochopitelným, pohádkovým a morální apel obsahujícím příběhem. Dospělí pak řadou povedených vtípků - hlášky implikující mafiánské filmy, převedení reálných situací do podmořského světa (imho výborný začátek s dopravním kolapsem, živé TV vysílání etc.). Navíc: Postavičky své role "nepřehrávají" - jsou v rámci svých a animátorských mezí realistické a trefně kopírují charaktery postav z hraných filmů. Samotnou kapitolu hraje i hudební složka - zde tentokrát tvůrci vsadili na moderní rytmus a beat (objevuje se a pobaví scratching, r'n'b vlnění apod.). Shrnuto a podtrženo: Imho v rámci animovaných rodinných komedií stále zástupce 1. ligy - humorný, svěží, skvěle naanimovaný. Jen nám prostě "přišel na trh" později než kousky dřívější. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Odkazy na slávne filmové diela nestačia, už to v DreamWorks pochopte (už beztak popkultúrny SHREK pôsobí oproti nechutne „modernému“ PRÍBEHU ŽRALOKA ako „inscenácia zo starej školy“). Tento film... nuž... nie je príliš zábavný. Navyše, vykráda (podstatne pôvabnejšiu a o rok staršiu) konkurenciu, pixarovku HĽADÁ SA NEMO. Tvorcovia nič neriešia, len sa chvastajú dabingovými menami (Scorsese, De Niro, Will Smith). Triviálny príbeh striedajú svižné pesničky a výrazná (príliš?) vizuálna stránka. Na rozdiel od HĽADÁ SA NEMO sa EŠTE VIAC tlačí na pílu v tom zmysle, že podmorský svet je predstavovaný ako rušné ľudské veľkomesto. Čo bolo zdrojom ohromnej tržby v USA a Kanade, netuším. ()

Reklama

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem to čekal daleko horší... Nevím, nějak jsem neměl "potřebu" se na to koukat... Nicméně překvapilo... Dobré postavy, se kterými si tvůrci pohráli a dabérům byli dosti podobný, zajímavý děj, vtípky atd... I závěrečná písnička byla dobrá, daleko lepší než např. ve Shrekovi, kde jsou hrozné.. Celkově použité písně byli dobře vybrané... Jedinou výtku bych měl a to v celkem táhnoucím se ději... Nicméně garnáti byli úžasní... :) ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Zvykli sme si, že laťka úrovne animovaných filmov je nastavená veľmi vysoko. Hovorí sa dvakrát do rovnakého oceánu nevstúpiš a tu sa priam žiada porovnanie s Nemom, ktorý je po scénaristickej stránke minimálne o dva puntíky lepší. Lenže aj tak som sa u Shark Tale bavil viac než u väčšiny komédií ktoré sa mi poslednou dobou dostali pod oči. Výborná animácia a skvelo nahovorené (pôvodné znenie). "My brother from another mother". ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Zajímavě vybudovaný svět s líbivě načrtnutými charaktery, který obstojí sám o sobě jen do té doby, než kdokoliv z účastníků této frašky promluví. Bohužel se zde téměř smazává rozdíl mezi infantilními a primitivními dialogy a divák neobeznámený se žánrovými zákonitostmi (jejichž parodování není rovněž k smíchu) jen tupě zírá, kam se až nová škola v konfrontaci s tou starou dostala. Kéž by alespoň vyhrála forma nad obsahem, ale i vizuální složka zůstává někde pod průměrem a nedokáže zaujmout snad ani dětského diváka, který už alespoň jednu obdobnou podívanou zažil. Spousta barviček na modrém základě s veselými hlasy známých celebrit a hereckých idolů je smutnou ukázkou promrhaného potenciálu a kvalitativního studiového úpadku. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (19)

  • Filmu předcházela negativní reklama v podobě prohlášení několika italských organizací, podle kterých zobrazení postav mafiánů ve filmu jako Italů, vytváří negativní obraz tohoto národa ve světě. (imro)
  • Celosvětová předpremiéra proběhla v roce 2004 v provizorním letním kině na Benátském filmovém festivalu. (wosho)

Související novinky

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

Jak vycvičit draka se dočká hraného remaku

16.02.2023

Je veškerá fantazie v Hollywoodu definitivně mrtvá? Možná. Následující oznámení ale rozhodně nepomáhá přesvědčit veřejnost o opaku, studio Universal Pictures totiž oznámilo, že chystá hraný remake… (více)

Další slavná hra míří na velké plátno

Další slavná hra míří na velké plátno

03.08.2020

Režisér filmů Příběh žraloka a Pokémon: Detektiv Pikachu Rob Letterman se upsal filmové adaptaci známé herní značky Beyond Good & Evil od společnosti Ubisoft. Snímek, na nějž zakoupil práva… (více)

Reklama

Reklama