Reklama

Reklama

Kniha džunglí 2

  • USA The Jungle Book 2 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Lásku k divoké džungli má Mauglí stále hluboko uloženou ve svém srdci. Teď bydlí s lidmi ve vesnici a součástí jeho nového života jsou rodiče, malý bratříček a nejlepší kamarádka Shanti. Pobyt ve vesnici ale vyžaduje dodržování lidských pravidel, která jsou ve srovnání s úplnou svobodou v džungli pro chlapce trochu omezující. Stýská se nejen Mauglímu, ale i medvědovi Balú, který se za ním vydá do vesnice. V patách má lidožravého tygra Šér Chána, který se lidskému mláděti chce pomstít za své ponížení. Shanti a Balú spojí své síly, aby pomohli svému příteli porazit zákeřného tygra a sám Mauglí bude postaven před těžké rozhodnutí - zda se má vrátit ke svým starým přátelům, nebo zůstat ve vesnici s lidmi. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (37)

retrix 

všechny recenze uživatele

Příběh není nijak závratný, jak uvádějí předchozí recenzisti, a dospělého určitě nenadchnou. Avšak příběh nelze hodnotit jen z pohledu dospělého filmového kritika a dívat se na něj jako jestli je Sněhurka či Matrix či Kniha džunglí lepší.Nedají se srovávat jako hrušky s jablky. Z pohledu rodičů a malých dětí je i tato pohádka nadprůměrná /jestliže tuhle krásnou animaci ohodnotíte dvěma hvězdičkami, kolik by potom ve srovnání s Knihou džunglí dostali Teletabies,to by tu potom musela být i mínusová stupnice/. Disney animace je perfektní, příběh slabý, ale dětem to postačuje a myslím, že to je směrodatnější, zaujmout dětského diváka a ne dospělého kritika. ()

anli 

všechny recenze uživatele

Typicke pokracovani klasicke disneyovky,ktera trpi stejnym syndromem,jako vetsina disneyovskych pokracovani.Dej je velmi jednoduchy,nezazivny a bez nejakeho zvlastniho napadu a jiskry.Je to hezky namalovane,i kdyz animace je pomerne jednoducha a stroha(pokracovani vetsinou minou kina a miri rovnou na domaci nosice),takze malym detem se zavdeci a svuj ucel splni.Ti starsi se budou nudit a velmi brzy budou chtit koukat na neco jineho.Za slusnou animaci a detskou roztomilost davam zcela a presne prumernych 50%. ()

Reklama

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Možná pod vlivem, ale pod vlivem jediného relevantního diváka mi dvojka plynule navazovala na jedničku. Mezi vznikem filmů byl odstup několika desetiletí, my mezi nimi měli noc. Budu tady chcát proti větru, když řeknu, že mi ve dvojce Mauglí připadal dospělejší, protože rozhodoval sám za sebe a nenechal se jen vláčet osudem, hadem a medvědem. ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Disney sa rozhodol po takmer 40-tich rokoch oprášiť Knihu džunglí a vytvoril pokračovanie, ktoré síce nepriamo nadväzuje na jednotku a je tam aj množstvo postáv z pôvodného filmu, avšak už to nemalo to čaro a dosť mi ten dej prišiel silený, len aby niečo bolo a zarobilo sa na tom. Každopádne ale pre deti je to určite dobrá zábava a jednu hviezdičku musím pridať za nádherné 2D animácie. 55 % ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Joel McNeely : 1. I Wan'na Be Like You (The Monkey Song) - Smash Mouth [3:16] ,2. Jungle Rhythm [3:05] ,3. W-I-L-D [2:31] ,4. The Bare Necessities [1:51] ,5. I've Got You Beat [3:08] ,6. Right Where I Belong [2:36] ,7. Colonel Hathi's March (The Elephant Song) [2:31] ,8. Braver [2:02] ,9. Queen of the Jungle [2:11] ,10. He's a Lucky, Lucky Snake [2:25] ,11. Never Smile at a Crocodile [6:00], ()

Galerie (15)

Zajímavosti (8)

  • John Goodman nadaboval medvěda Balú v New Orleans, zatímco Haley Joel Osment namluvil Mauglího v Kalifornii. (HappySmile)
  • Film měl jít původně přímo na video. (HappySmile)
  • Postavu krále Louie z původní Knihy džunglí v tomto filmu neuvidíte, protože společnost Disney by musela zaplatit majiteli vlastnických práv za hlas již zesnulého Loise Prima, kdyby se tato postava ve filmu objevila v jakékoliv formě. (HappySmile)

Související novinky

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

Mladý Sherlock a návrat do pyramidy hrůzy

26.11.2012

Ještě těch moderních variací na klasickou detektivku z pera Arthura Conana Doylea nemáte dost? Pak vězte, že po Sherlocku Holmesovi s Robertem Downeyem Jr., televizním Sherlockovi s Benedictem… (více)

Reklama

Reklama