Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Poručík Carl Anderson má za úkol se svou jednotku získat na Japonci kontrolovaném ostrově zajatce pro výslech, neboť Japonci na ostrově se snaží vybudovat experimentální raketovou základnu. Mise se zdá být téměř nemožná, protože Japonci jsou všude kolem a je jich mnohem víc než amerických vojáků. Během cesty od pobřeží skrze džungli plnou nepřátel se z bývalého učitele Andersona stává zkušený válečník a z jeho jednotky drtivá síla... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (15)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

V letech bezprostředně po válce vzniklo v Americe spoustu filmů s válečnou tématikou. Halls of Montezuma z roku 1950 je jeden z nich. Námořní pěchota se vylodí na ostrově a bojuje proti houževnatému nepříteli. Poté dostane jednotka pod vedením Richarda Widmarka úkol, aby zničili ukryté rakety v horách, které stále odstřelují americké vojáky. Na svoji dobu slušně natočené bojové scény kombinované s barevnými skutečnými záznamy. Plusem je také účast skutečné techniky. Děj je ale celkem slabý a poměrně pomalu ubíhá. Ale jako fanouškovi válečnývh filmů se mi to líbilo. 65%. ()

Kragujevac 

všechny recenze uživatele

Moc pěkný,klasický, válečný film s dobře zpracovanými bitvami, poutavým dějem, sympatickými postavami a vojenskou technikou. Poměrně mě potěšila i epizoda s japonským důstojníkem a lekci o japonském Bušidu. Ten film není vůbec tak špatný, jak se podle ČSFD může na první pohled zdát, ale Lewis Milestone svoje nesrmtelné dílo http://www.csfd.cz/film/77143-na-zapadni-fronte-klid/ ani náhodou nepřekonal- ()

Reklama

Mol 

všechny recenze uživatele

HOPE IS THE MOTHER OF ALL MEN!! WE MUST HOLD ON TO THAT BELIEF!!! Dost dobrý válečný film s plejádou výborných herců jako Widmark, Boone nebo Malden. Válečná mašinérie bere životy každou minutu filmu a divák cítí tu hrůzu a beznaděj, která se před ním odehrává. My konkrétně sledujeme 2. Marine Platoon, Company B, First Battalion, United States Marine Corps a životy jejich členů. Letmé seznámení, vylodění a nejlepší část filmu: výprava k jeskyni, kde sedí pár vystrašených Japonců. Našlo se ve filmu samo sebou pár hloupých míst, jako pohřbívání přátel, když na to nebyl čas; navíc v zákopech o pár kilometrů dál kvůli tomu umírali pod dopadajícími raketami další mariňáci. To se dá ovšem filmu z roku 1950 odpustit. COME ON, MEN! GIVE 'EM HELL!!! ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Takový docela tradiční válečný film, alespoň na první pohled, ale nakonec se ukázalo, že je tu celkem dobrá psychologie postav, alespoň v některých částech. Není to moc kontroverzní, není to odsuzující, je to jen docela dobře akční a v zákopech se děje i více než jen boj na život a na smrt. Ty staré technicolorové barvy mě zase dostaly. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Nebylo to tak špatné jako podle ČSFD vypadá, ale to už jsem zvyklý že se s hodnocením tady občas neshodnu. Zkrátka námořní pěchota vyráží dobýt nějakou díru ve válce s Japonskem. Režisér nastřelí zhruba tucet posta a já oceňuji, že se je snaží představit ve flashbacích. První půlka, která se snaží o velkolepou invazi je docela slabá, protože tu velkolepost kazí přehršel dokumentárních záběrů a nic moc davové scény. V druhé půlce kdy máme malou jednotku, která se snaží vypátrat odpaliště raket už je to jiné kafe. Charaktery se projevují, občas někdo umře, celá jednotka čelá neustálému bombardování i úvahám o nesmyslnosti toho všeho umírání, objevuje se i pohled na druhou japonskou stranu. Je to trošku ve stylu staršího kousku Na západní frontě klidu, samozřejmě propagace US army na konci vítězí, ale přinejmenším ta druhá půlka je výborná. Herecky mě zaujal hlavně Widmark, většinou hrající záporáky, tady ve skvělé roli profesora, který se stává unaveným velitelem a hroutí se ze smrti svých nejbližších. Válečný film roku 1950. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (3)

  • Jednotky americkej a námornej pechoty sa podieľali na natáčaní tohto filmu a po skončení práce odišli bojovať do Kórei. (westerns)
  • Tento film bol použitý ako náborový film pre US Marine Corps v spolupráci s Twentieth Century-Fox. (westerns)

Reklama

Reklama