Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drsná příroda a ještě drsnější muž – tak si Eve svůj život skutečně nepředstavovala. Oliver Reed a Rita Tushinghamová v romanticko-dobrodružném příběhu, odehrávajícím se koncem minulého století v nádherné scenerii kanadské divočiny. (Letní filmová škola)

Recenze (82)

emma53 

všechny recenze uživatele

Viděno podruhé asi po deseti letech. Ten zub času je pochopitelně znát na zpracování, ale to vůbec neubírá na moc příjemném zážitku z celého filmu. Ani trochu se nedivím, že Zálesák může být pro mnohé srdeční záležitost. Ono sledovat jak se z toho lesního bručouna stane nakonec celkem mírný medvídek, který má srdce tam kde má být a malou, křehkou a plachou myšku jak se proměňuje v ženu, která postupně prochází velkou změnou ve svém smýšlení a stává se tou ženou, která stojí rozhodně za víc než tisíc dolarů, je opravdu silný emotivní zážitek. Za mě hodně silná čtyřka. Přitom je to poměrně drsný film, kde je bez servítků předložen život takového samotáře a co to všechno obnáší. A Rita a Oliver tady hráli perfektně. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

"Ženo, nechalas vyhasnout oheň." Dva divoši po kanadsku, s tím, že prvním je neotesaný trapper La Bete ze srubové chatrče v divočině a druhým jeho němá nedobrovolná žena Eve koupená za tisíc zlaťáků. Být tam i nějaký sex, přidal bych hvězdičku. :-) Film je na: http://www.youtube.com/watch?v=2XeFK-DTSZk ()

Reklama

Joe321 

všechny recenze uživatele

Krásná příroda, i když hodněkrát to bylo jen pozadí, ačkoliv na '66 v mnoha případech velmi zručně provedené. Ritě Tushingham jsem tu nemluvnost věřil na sto procent. Oliver Reed se s takovym tím typem neandrtálce opravdu vytáhl. Neskutečně mě bavil jeho smích a být tou chuděrou, tak mu vrazim sekeru do zad hned. Pak se ale lepší. Naháněčka vlků, to byla hodně intenzivní scéna. -"Woman!" ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatný drsný chlapík chce ženu a děti. Jo, a ještě taky lustr. Potíž je, že mu nikdy nikdo neřekl o lásce, nebo o tom, jak se chovat k ženě. Intuitivně k tomu ale přes několik tvrdých ran osudu dojde. Stejně jako křehká květinka, kterou si dovleče do srubu, pochopí, že to, co potřebuje je svoboda a tu jí právě může dát ten zprvu brutálně se jevící muž.___Ve zkratce řečeno: dobrá koupě za tisíc dolarů. /11. 9. 2010/ ()

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Film drsný jak smirkový papír, kterému navíc totální, ničím neředěný šovinismus a misogynství stříká ven i ušima. Myslím, že kdokoli v dětství ujížděl na Bílém Tesákovi a podobných věcech, musí být THE TRAP nadšen a taková Rita Tushingham je ve své roli prakticky dokonalá a třeba já bych ji za onu tisícovku bral dom všemi deseti. Protože jde o film kvalitní, mimo hlavní proud, a vznikal v době, kdy na stříbrném plátně platila úplně jiná kritéria, je hlavně ve své první půlce takřka nečitelný a díky bohu za to. Možná trochu škoda toho odfláklého DVD, co teď (06/2009) bylo k mání v trafikách. Sakra tvrdá "pohádka". Myslím, že ačkoliv to relativně dobře skončí, stejně se nakonec v tý chatce od ponorky pozabíjeli. ___ P.S. nedivím se, že je český dabing údajně "velice kvalitní", když je na plátně v podstatě 80% času 50% postav nemluvících! :-) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (1)

  • Eve (Rita Tushingham) neřekne za celý film ani jedno slovo. (CRYPT)

Reklama

Reklama