Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mlynářský chasník Martin (J. Drbohlav) byl šikovný mládenec, však ho mlynářka chtěla oženit se svou dcerou (J. Pokorná). Jenže on jednou u rybníka uviděl modrou rybu. Byla to zakletá princezna Johanka (H. Maciuchová), která ho poprosila, aby ji vysvobodil. Měsíční princ (R. Jelínek) ji zaklel v rybu, protože se odmítla stát jeho ženou. Martin to princezně slíbil, ale než budou princezna a Martin svoji, čeká je ještě velká řada zkoušek… (Česká televize)

(více)

Recenze (13)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Další ze slabých studiových pohádek. Dva hlavní hrdinové - Martin a Měsíční princ, si v podstatě jen vyměňují princeznu. Princ jako by spadl z měsíce a to doslova. Chybí větší dramaturgie. Martin se o princeznu nemusí nijak zvlášť zasloužit a princ mu ji v podstatě přenechá. A pak ty papundeklové příšerné kulisy. Trochu mi to přijde jako rychlokvaška. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zakletá princezna čerpala ze stejného fundusu jako ta z Princové jsou na draka, tedy své šaty pro všední den, i ty hradby zámecké zahrady byly dost ze stejného papundeklu. Jenže zas jaká princezna! Měsíční princ se mi vlastně dost líbil, přinejmenším to byl muž s krásnými šperky a velkým sebevědomím, jinak by v těch legínách tak důstojně chodit nemohl. Trochu ode zdi ke zdi mi připadalo uvažování princezny, nechá se zaklít, protože nechce Měsíčního prince, na první pohled se zamiluje do chlapíka, o němž je vzápětí přesvědčena - jen tak, bez důkazu, na základě tvrzení nemajícího hlavu ani patu - že ji zradil, tak kývne na svatbu s tím, koho nechtěla, pak se zjeví její milovaný, něco blekotá, ona mu to uvěří a odkýve a odkopne toho, kterému před tím dala slovo? To je tedy královský slib jak víno. S touhle princeznou ta pohádka mohla být lepší, kdo to tomu chudákovi Hrubínovi takhle spatlal? ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele

Tradiční temnější pohádka Svatavy Simonové, tentokrát však se zcela nenápadným záporákem a naprosto nerozhodnou zakletou a brzy vysvobozenou princeznou. Kromě toho, že je to opravdu levná kulisovka, je to velmi slabé i námětově. Velmi slabý podprůměr. PS: zaujme maximálně tak Libuše Havelková v netradiční roli zlé mlynářky a Krampolova hláška o dívce, která je jako "čekanka na odkvětu" :-) ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama