Reklama

Reklama

Obsahy(1)

KGB má nový ďábelský plán: Série atentátů se podle něj stává osudnou pro agenty nepřátelských tajných služeb. Jméno Jamese Bonda v tomto seznamu smrti nechybí. Agent 007 však zařídí v Bratislavě útěk generála KGB Koskova, který ve skutečnosti pracuje pro britskou tajnou službu. Koskov obviní z úkladů svého protivníka Puškina, ale vzápětí je unesen sovětskými agenty. Bond se nyní musí Puškina zbavit a Koskova zachránit. Timothy Dalton je James Bond osmdesátých let. Nové příběhy Agenta 007 díky němu získaly tempo akčních filmů. Bratislavu musel za totality natočit John Glen především ve Vídni. (Warner Home Video CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (424)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové přichází v pořadí čtvrtý agent: Dalton...Timothy Dalton. S jeho příchodem končí veškerá aura, že mise 007 jsou jedna velká zábava, jsou pěkně tvrdé a drsné a nový Bond je vůbec rád, když má čas na ženy. Akce byla zase super, jen je trošku škoda, že Daltona nedali dříve.V posledních "Mooreovkách " by měl nesporně 5* . Daltonovi já osobně toho Bonda velmi věřím a upřimě nechápu tu vlnu kritiky co se na něj snesla, to je jak kdyby byli všichni agenti nebo co? Pěknej Dech života dal 007 nový Bond. Jen volám po BondGirl, která by mě posadila na prdel, zatím jsou "jen" hezké. Původně jsem chtěl dát 4*, ale ne za ten Afganistán a tu akci v Blavě má plnej počet, at mu ten dech pořádně vydrží. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Výměna utahaného starého pána Rogera Moora, kterého musel zastupovat kaskadér i při pití šampaňského, za naspeedovaného agresora Timothy Daltona mě úplně vytrhla z komfortní zóny. V něčem se skutečně jedná o návrat ke Conneryovskému pojetí řeznického psa, který k sobě ženské strhává za nadloktí, ve většině situací jedná jako chladnokrevný psychopat a to, že mají děvčata takové tendence propadat jeho charismatu, je zejména z toho důvodu, že jsou úplně pitomá. Z Daltona navíc ještě jde cítit ta osmdesátková zrychlenost, netrpělivost, impulzivita a agrese, díky čemuž sice působí hrozivě a nevyzpytatelně v akčních a dramatických scénách, vůbec mu však nesedí pokusy o gentlemanství, romantiku či vtipné glosování. Jako Bond celkově ale je Living Daylights dramaturgicky výborně ošetřené dobrodružství s hromadou obsahu. Ocitneme se zde na Gibraltaru, v Anglii, Československu, Rakousku, Maroku i Afgánistánu a to i přesto, že tento Bond má zatím nejmenší počet států, ve kterých se natáčel, snad s výjimkou Dr. No. Na druhou a poslední bondovku s Daltonem se docela těším, ale zároveň jsem rád, že po ní už půjde do prdele, protože tohle pojetí protagonisty neutáhne celou mnohadílnou sérii. Takových hrdinů tehdy totiž bylo spousty. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"The Living Daylights" je podľa mňa schopnou Bondovkou. NIe je super, ale rozhodne má dostatok pozitívnych momentiek, ktoré stoja za spomenutie. V prvom rade Timothy Dalton. Ako James Bond je podľa mňa veľmi dobrý a veľmi dobre ho v tejto role beriem. Maryam d´Abo je tiež skvelá. Sympatická Bond-Girl a v role, kde ju človek dokáže dobre pochopiť. Zloduch tohto filmu je dosť dobrý. A dokonca je tu aj pár dobrých twistov. Vo filme sú rozhodne aj komické momentky ako napríklad prechod cez slovensko-rakúsku hranicu a podobne, no ja som si to celkom užíval. Dokonca musím povedať, že sa mi aj páčilo, že sa film odohrával aj v komunistickom Československu. Funguje to. Plus sa v tomto filme aj dosť nacestujeme a prechodíme rôzne krajiny. Možno to nie je najsilnejším filmom, lebo je pravda, že miestami je skutočne cítiť jeho stupiditu, no ja som si ho užil. Vizuálne je dobrý, má pár vtipných momentov, pár prekvapivých momentov, nového dobrého Jamesa Bonda a ja osobne ho odporúčam vidieť. Podľa mňa jeden z lepších. Hodnotenie: B ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Bond schopný rychlých pohybů i tehdy, kdy mu je vidět do obličeje? Oproti Mooreovi, jehož dubléři už ani nemuseli předstírat, že jde o jednoho člověka, protože by jim to nikdo nevěřil, jde o skvělou volbu. Dalton je úžasná změna a měl přijít na řadu zásadně dřív. Krom této castingové záležitosti ale zbytek Bondovky nestačí k úplnému štěstí. I pan režisér měl být odstřelen - také zásadně dřív. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tak nějak nevím. Dalton je na roli skvělý, má ten poťouchlý a darebácký, klukovský výraz v očích, jaký od Bonda očekávám, ale nějak nemá co hrát. Ta zápletka je tak divně vycucaná z prstu a raději se nad ní nezamýšlím do hloubky, abych nenarazil na nelogičnosti. Zajímavé je, že tvůrci po Duran Duran sáhli po A-Ha, tak jestli to chtěli směřovat tímhle směrem, pak se nedivím. Samozřejmě potěší pokusy o slovenské reálie, jež se vcelku povedlo zvládnout, a je milé slyšet slovenštinu v bondovce, auta VB rulezz a tak, ale stejně pro mne nuda, spousta vaty a těch pár bonmotů to nezachránilo. U bondgirl jsem si nebyl jist, jestli netrpí chudokrevností. Potěšila mne hvězda béčkových filmů John Rhys-Davis, i když tady taky má jen čurdy, ale on stejně moc neumí hrát. ;-) Po pravdě řečeno, jeden díl MacGyvera je akčnější a vtipnější než tohle. Chybí cokoliv víc výrazného a zapamatování hodného. A je pravda, že noví představitelé Moneypenny a Leitera stojí taky za starou belu. Jinak je vtipné vidět, jak se mění politický diskurz - kde jsou ty doby, kdy západ Afghánistán podporoval. ()

Galerie (185)

Zajímavosti (49)

  • Zamrzlé jezero ve filmu, jak se dočteme v závěru titulků, je ve skutečnosti Weißensee, ledovcové jezero na úpatí Gailtalských Alp v rakouské spolkové zemi Korutany. (džanik)
  • Když letadlu dochází palivo, Bond (Timothy Dalton) se jej rozhodne opustit se slovy: „Není tu kde přistát.“ Letadlo následně havaruje do úbočí hory. Přitom z něj ale James Bond vyjede v autě na rozlehlou rovnou pláň, na které je navíc prázdná hladká asfaltová silnice. (Stejšn)
  • Na štítku s adresou na violončele, ktoré James Bond nájde na WC, je viacero gramatických chýb (v slovenskom jazyku): namiesto Bratislava je napísané Bratislavia, namiesto telefónne číslo je napísané nesprávne telefonné číslo a namiesto Kvetinová ulica je napísané Kvetinová ulice. (swn)

Reklama

Reklama