Reklama

Reklama

Milostné vztahy nesedí vždy na míru tak jako rukavice. Dva rozdílní muži v duelu o srdce jedné ženy... Jeden z nejslavnějších současných komiků Steve Martin se na svých snímcích často podílí i jako scenárista. Romantické drama podle jeho scénáře a novely Jeden navíc pojednává o mladé křehké prodavačce rukavic Mirabelle (Claire Danesová), které nečekaně zkříží cestu dva zcela rozdílní nápadníci. Jedním z nich je právě Steve Martin jako charismatický a zajištěný obchodník Ray, tím druhým Jason Schwartzman jako roztomilý podivín Jeremy. V jejich souboji o lásku komplikované Mirabelle získává navrch šarmantní Ray, který ji dokáže okouzlit svým galantním chováním a všeobecným rozhledem. Citlivou duši umělecky založené dívky ale sžírají vnitřní pochyby a touha po vztahu, v němž bude zažívat vřelost opětované lásky a prožívat každou chvíli naplno. Nejistá dívka dospívá v ženu, která se musí rozhodnout, co vlastně od života chce. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (69)

EdaS 

všechny recenze uživatele

Ať si Steve Martin natáčí třeba Dvanáct do tuctu 23 nebo kolik chce Růžových panterů, Shopgirl (ke které napsal scénář na základě své novely) dokazuje, že je to citlivý inteligentní tvůrce. Příběh mladé dívky, která se zamiluje do bohatého postaršího byznysmena, je osvěžením pro duše okoralé tuctovými hollywoodskými romantickými komediemi (a nebo životem). Moc humoru tu sice nenajdete, romantiky tu taky příliš není, zato citu, empatie a inteligence zde čeká dost. Tenhle malý, zdánlivě nevýrazný nízkorozpočtový filmeček mě oslovil víc než 95% filmů za poslední rok. Doporučuji! ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Ale ano .. nečekaně mě to bavilo, opravdu. Taková milá ukázka toho, že peníze nejsou všechno, ale aby se člověk bláznivě vrhal do všeho po hlavě .. to také nebude to pravé .. Herecké výkony byly celkem milé, nevtíravé, příjemné. Clarie je velmi jemná herečka, z očí jí kouká nevinnost a z každého gesta nesmělost. Do role malé šedé myšky - prodavačky rukavic - nemohli dosadit lepší. Hudba nevýrazná, taková nicneříkající, ale rozhodně nepřekážela. Naopak. Nenápadně doplňovala celou podstatu filmu. Člověk ji neslyšel, ale vnímal a tak to má být. ()

Reklama

josieaddms 

všechny recenze uživatele

Dost jsem se ztotožnila s Mirabelle. Mě osobně však absolutně neoslovila postava Raye Portera, jak charakterem, tak celkovým chováním. Byli zde ale místa, kdy jsem musela Mirabellin život srovnávat s tím svým. Chápala jsem její osamělost, stereotyp. Některé dialogy mě docela zasáhly - otázka Proč mě nemiluješ? Ty mnou jen zabíjíš čas? - přišlo mi to smutné. Místa byli docela úsměvné, a některé mohli i dost bolet. Co mě vadí, že sympatická, i zajímavá slečna Denesová se musela ve filmu svléknout. Kéž už by s tím filmaři a herečky přestali. Jako film to možná nemělo ty správné dramatické spády, nebo úplně originální námět, ale mě se to docela líbilo. A Schwartzman byl jako Jeremy fakt výbornej. ()

haWranka 

všechny recenze uživatele

Nejdřív to vypadalo slibně. Bohužel jenom díky tomu, že měl Jason Schwartzman prostor. Potom už bylo jen hodně Claire a Stevea (kupodivu mi nevadil jako jindy) a to mě opravdu nebavilo. Zvlášť proto, že je hned jasný jak všechno dopadne a než k tomu děj dojde, můžeme vidět jenom zbytečnou vatu. A ještě bych měla upozornit, že o komedii opravdu nejde! ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Mirabelle čeká na svého vysněného prince, ale jelikož stále nepřichází tak pod heslem „člověk si nemůže jenom vybírat, nýbrž i spokojit se“ příjme pozvání na rande od kluka s kterým se seznámila v prádelně, neměl drobný do automatky. Rande nic moc, Jeremy taky nic moc a ani ta jiskra nepřeskočila. Ale vyslechnutá rada v radiu .. „ mnohem důležitější než sex samotný, jsou pro ženu doteky. Dokonce i od někoho na kom ženě nezáleží“, ji donutí vysypat koš na odpadky, prohrábnout popelnici a na zahozené telefonní číslo zavolat. První noc je stejná jako první rande ( a tady komedie končí). A druhý den dostane tenhle netaktní balík konkurenci v podobě bohatého, sympatického, pozorného a inteligentního Raye, kterého hraje Steve Martin (vážně jsem se nezbláznila) a navíc musím říct, že mě touhle rolí konečně mile překvapil a film vlastně taky 3,5*. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama