Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve válkou zničeném Japonsku se vládce Tokugawa zoufale snaží nastolit mír mezi svým lidem a z toho důvodu si objedná vraždy nepřátelských válečníků, kteří by mohli ohrozit mír válkou a dostat se k moci. Překrásná mladičká žena, která byla vychovávána od útlého věku ješte spolu s dalšími 9 sirotky, se stane vrahem. Jmenuje se AZUMI, nekompromisní zabiják. A pouť za smrtí začíná... (BUD-SFIS)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (126)

genetique 

všechny recenze uživatele

Pred filmom odporúčam aspoň letmo načrieť do klasického japonského anime. Ja nie som v tomto síce žiadny odborník, ale to, čo mám odpozerané mi stačilo na to, aby som si tento film dokázal vychutnať. Keď niekto začne pozerať sfilmovaný americký comics, tiež neráta s tým, že uvidí reálne scény z bežného reálneho života a dopraje filmu určitý stupeň nadsádzky. To isté je treba spraviť aj pri sledovaní sfilmovaného japonského anime (mangy). Unikátne spracované akčné scény patria k vrcholom ázijskej kinematografie v tomto smere, najviac tomu dopomohla kamera, strih; a postavu Azumi obsadzujem na vrchol rebríčka hlavných akčných ženských hrdiniek. A čo je podstatné, ani príbeh nezaostával. 80%. ()

BUD-SFIS 

všechny recenze uživatele

Pribeh velmi strohy, da se rict primocary, bez napadu vse pro mne vyvazovala kamera a strih a take krasa Azumi. Sice stopaz je zbytecne moc dlouha a dialogy, jsou na zakladni urovni, bez nejakych hlubsich vyznamu ale proc taky. Vzdyt je to primocara akce s prekrasnymi bojovymi scenami, ktere nejsou dlouhe a vice realne. Komu tento styl nesedi, at se na to nediva, zbytecne se unudi k smrti, komu vyhovuje, vrele doporucuji. ()

Reklama

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

10 vychtrlých sektářů slepě honící své poslání, kteří musejí projít nesmyslnou a zároveň geniální vstupní zkouškou ! První velkej mínus je jednoznačně stopáž, 142 je přeci jen zbytečně moc. Druhej, a asi největší mínus jsou souboje který vás uvítaj ze začátku, prostě trágedie, hraní moc vokatý až kýčovitý, jenže při prvním ůkolu nastane zlom a souboje se stanou něčím zcela jiným. Seká se vše co má ruce a nohy a hrdla se tu prosekávají na požádání a nepožádání, zabijí se šecko, bez rozdílu pohlaví a věku ! Hlavní zabiják zabjáků, ala sex idol všech travestitů se povedl :). Srovnávání s Hero či Tygr a Drak je naprosto mimo mísu, tenhle film je naprosto o ničem jinym. Další průser je v tom, že člověk neví jestli sleduje komedi, akční žánr a nebo záběry z jatek. Atmosféra a režisérké sebevykradení (ano mluvím o Versus) tu čumí na každým rohu a právě proto je jasný že tenhle film nesedne každýmu. Ač má film sebevíc kladů či záporů, na filmovém poli je velmi zvláštním a zajímavým počinem a určitě se vyplatí ho vidět. Nakonec bych se jěště vyjádřil k hudbě, ta byla naprosto otřesná, na druhou stranu scéna, kdy kamera oblétává bojující pár byla geniální až se mi točila hlava. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

DivX/// Obsazení 10/10 Děj 9/10 Hudba 8/10 Akce 10/10/// +neuvěřitelná porce masa, krve, mečů a soubojů, John Matrix se může jít zahrabat, emoce, hudba, kamera, velkolepé finále, postavy, záporáci, příběh, zajímavá výprava a hezké prostředí -pár chybek se najde, třeba krev někdy nestříká tam kde by měla, občas si všimnete nelogičností v choreografii soubojů, hrdince při skoku do moře chybí meč (přitom ho před chvílí ještě měla), v další záběru už ho zase má, některé souboje jsou trošku přestřelené, zvláštní neúmrtnost jednoho z posledních přeživších hrdinů, úplný závěr je nějak prapodivně sestříhán/// Všechny tyto zmíněné chyby jsou však jen kosmetické. Azumi se mi 5 let válela na disku (kdyby se mi tak válela někde jinde) a já se na ni celou tu dobu těšil. Mnohokrát jsem si sjížděl různé záběry z filmu, ale k němu samotnému jsem se dostal až dnes. Podívaná to je neuvěřitelná, zážitek odzbrojující. Závěrečný souboj ve stylu jedna proti dvou stům zůstane dlouho nepřekonán a při závěrečným souboji s hlavním záporákem kdy kamera několikrát obeplula tento souboj jsem si připadal jak na kolotoči, tedy úplně unesen jsem se vznášel./// Celkem 91%/// ()

cubajz 

všechny recenze uživatele

pěkná komixová řezničina, ve které se pro změnu katanou ohání culíkatá holčina. A že se je setsakra po čem ohánět! Rozmanité záporácké charaktery stojí za to - opičí ninja a hlavně romantik v bílém, který mi trošíčku připomínal mého oblíbence Kakiharu a který u sebe neustále nosil růži a svůj neodmyslitelný bělostný meč. Závěrečný souboj mezi stovkou pobitých nepřátel taky nemá obdoby, prostě stylová samurajská podívaná. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (1)

  • Jednoho z protivníků Azumi (Aya Ueto) v závěrečné bitvě hraje herní vývojář Hideo Kojima, známý především sérií Metal Gear Solid. Ten se původně jenom přišel podívat na natáčení, avšak dostal i příležitost se ho zůčastnit. (Raztubyl)

Související novinky

Miikeho samurajská jatka

Miikeho samurajská jatka

13.05.2009

To zas půjdeme do kina v igelitových pláštěnkách a pod DVD přehrávače budeme strkat vědra, aby nám všechno nezacákala krev. Japonský úchyl/génius Takashi Miike po spaghetti-westerny inspirovaném… (více)

Vlak plný masa

Vlak plný masa

04.04.2007

Bývalý fotbalista, mlátička z gangsterek Guye Ritchieho, popřípadě Juggernaut z třetích X-Menů Vinnie Jones nikdy neměl nouzi o role, které sice neoplývaly dialogy, ale přesto byly nadmíru šťavnaté.… (více)

Reklama

Reklama