Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokonalý muž Julius Benedict je výsledkem úspěšného genetického experimentu. Teprve při oslavě svých pětatřicetin se dozví, že má bratra-dvojče, který nebyl v plánu. Okamžitě se vydá na cestu a zanedlouho ho najde. Jenže ve vězení. Z Vincenta, který vyrůstal v sirotčinci, je totiž vitální podvodníček, který je neustále na štíru se zákonem. V poslední době se mu příliš nedaří, sedí za mřížemi, protože dluží za téměř dvě stovky nezaplacených pokut. Venku by mu ale bylo ještě hůř, protože tam na něj čekají bratři Kleinovi, kterým dluží dvacet tisíc. Ačkoli Vincent Juliovi příliš nevěří, nechá se přesvědčit, aby se společně vydali hledat matku, která nezemřela při porodu, jak Juliovi celý život tvrdili. V patách však mají zabijáka Webstera, protože cestují kradeným cadillacem, ukrývajícím kontraband za pět miliónů dolarů, které měl inkasovat po doručení právě on. A protože Webster nemá zábrany a každého svědka, který by ho mohl prozradit, pro jistotu zabije, začne jít brzy do tuhého. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (286)

Pump 

všechny recenze uživatele

Arnold Schwarzenegger jako velký bráška, který vyrůstal hýčkán a v dostatku na nádherném Karibském ostrově. Zatímco jeho doslova "menší" bráška, kterého zde ztvárnil Danny DeVito vyrůstal na ulici a o všechno se musel rvát. Komedie o setkání dvou bratrů, kteří se v životě neviděli a jejich snaze najít své rodiče. Jeden nezná co je to lhát a být zákeřný a druhý se takovým způsobem živí. Arnold Schwarzenegger se opravdu snaží a Danny DeVito je jako obvykle výborný a tato role mu sedí. Oba dohromady tvoří neuvěřitelně zábavnou dvojici a celý film je prošpikován báječnými gagy ne jen pro fanoušky Big Arnieho a nebo Danny DeVita. V době kdy byla tato komedie natočena byla skutečnou perlou. Dle mého názoru má s jistou dávkou znalosti hereckého "stylu" Arnolda co říci i dnešnímu divákovi. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Twins jsem viděl naposledy tak před deseti lety a neměl jsem na ně moc dobré vzpomínky. Po novém zkouknutí ale nechápu proč. Sice je to vlastně velmi průměrná komedie, ale pracujou v tom silně osmdesátky a já tyhle pohodové filmy mám s odstupem času víc a víc rád. Arnoldovi tyhle role moc nesedí (až na Policajta ze školky), ale určitě nevadí. DeVito je takový hajzlík do počtu, ale v interakci s Arniem je supr. Některé scény dnes už pusobí asi trapně, ale k tomuhle druhu filmů prostě patří. -"l know you're probably used to growing your own vegetables, and spearing fish on the lagoon, but here on the mainland, we just nuke it." ()

Reklama

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Arnold má štěstí na herecký partnery a dokazuje,že dokáže zahrát cokoliv. Od po barbara,přes zabijáckého cyborga,super vojáka,kterej zvládne zastoupit,klidně celý comando,po tvrdého velitele,který se klidně popere s vesmírným predátorem až po to zahrát nesmělého bratra malého sobeckého průšviháře. Komedii nechybí vtip a dobrý nápad. Myslím,že je to lepší než Policajt ze školky. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Výchovný účinek této lehké komedie je o to působivější, o co je průkaznější názorná, ba přímo viditelná převaha dobra nad zlem – ideální dobré dvojče (Schwarzenegger) je zřetelně větší než nedokonalé špatně konající dvojče (DeVitto), aby divák neměl žádné pochyby o tom, že se dobro vyplatí a vše překoná. Výrok na konci filmu zas dokládá, že v dobru jsou lidé vždy a všude stejní, kdežto ve zlu jsou zlí každý po svém, což vyplývá z toho, že je dobro vždy (sebe)omezení a (sebe)regulace, která snižuje počet možnosti na určité množství, kdežto zlo spočívá v překročení, v popření, v narušení všech možných hranic všemi možnými způsoby, na které se dá přijít. Proto je dobro konzervativní a vymezené, kdežto zlo je omezené pouze fantazií. To znamená, že je zlo kreativnější než dobro. Proto, jak dokládá Genesis v příběhu o jablku poznání, jsou ženy kreativnější a odvážnější než muži, kteří jsou od přírody líní a bez fantazie. Byla to právě Eva, jež první zatoužila po poznání díky své bohaté představivosti a vrozené zvědavosti, a jsou to právě ženy, kdo probouzí v mužích touhu, která je podněcuje k aktivitě a tímtéž i k tvůrčí činnosti, jejímž cílem je přilákat a okouzlit nejlepší dostupné a ještě lépe nedostupné ženy. Důkaz podobné tvořivosti mužů poskytuje jakýkoliv film natočený režisérem mužem včetně tohoto snímku. ___ Tento komentář navazuje na komentáře Shadwella k filmům Chceš mě, chci tě ( http://www.csfd.cz/film/237278-chces-me-chci-te/ ) a Bitch Slap ( http://www.csfd.cz/film/244312-bitch-slap/ ). ()

bloodline 

všechny recenze uživatele

Milujem Twins (ale nie tie slovenské)! Vyrastal som na nich. Na skvelom slovenskom dabingu, na tak skvele hroznom herectve Arnieho s veľkým srdcom, nezabudnuteľným DeVitom, a hriešne krásnou Kelly Preston. Komediálna klasika v mojom kinematografickom chotári, ktorá vykalkuluje smiech a úsmev aj vo vysokom štádiu depresívnej gravidity :) ()

Galerie (62)

Zajímavosti (30)

  • Jako koordinátor kaskadérů na filmu pracoval Joel Kramer. (Rominator)
  • Peter Kent, který na filmu pracoval jako kaskadérský dvojník Arnolda Schwarzeneggera (Julius Benedict), si zahrál i malou němou roli muže ve vězení, o kterém si Julius mylně myslí, že to je jeho bratr, dvojče Vincent (Danny DeVito). V závěrečných titulcích jméno Petera Kenta divák nenajde, což je docela paradox, protože Sven-Ole Thorsen (Sam Klane) má menší roli a v titulcích nechybí. (Rominator)

Související novinky

Zemřel režisér Ivan Reitman

Zemřel režisér Ivan Reitman

14.02.2022

Nálož filmových novinek a trailerů ze Super Bowlu narušila v noci z neděle na pondělí smutná zpráva. Zemřel totiž legendární režisér Ivan Reitman. Autorovi filmů jako Krotitelé duchů, Policajt ze… (více)

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

Komedie Dvojčata se dočká pokračování

15.09.2021

A teď jedna z těch míň pravděpodobných zpráv. Šílená osmdesátková komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitoem v hlavních rolích se totiž dočká oficiálního pokračování. To pak… (více)

Zemřela herečka Kelly Preston

Zemřela herečka Kelly Preston

13.07.2020

Herečka Kelly Preston zemřela ve věku 57 let po dvouletém boji s rakovinou prsu. Zprávu přinesl její muž herec John Travolta. Preston započala svoji kariéru v soap opeře Capitol, k jejím nejznámějším… (více)

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

Josh Brolin a Peter Dinklage budou bratři

01.03.2019

V Hollywoodu už pár let koluje nápad natočit film Trojčata, který by fungoval jako duchovní pokračování osmdesátkové komedie Dvojčata s Arnoldem Schwarzeneggerem a Dannym DeVitem. Zatímco výše… (více)

Reklama

Reklama