Reklama

Reklama

Starý kovboj má okrást urostlého muže a okouzlující slečnu, kteří převážejí velký obnos peněz. (Film+)

Recenze (87)

otík 

všechny recenze uživatele

Jedna z prvotin Arnolda Schwarzeneggera je westernová parodie, která si v ničem nezadá např. s novější Manituovou botou. Je stejně hloupá a trapná, určitě je však více úsměvnější a vtipnější. Kirk Douglas si zahrál kovboje Kaktusového Jacka, který chce být za každou cenu banditou, což se mu však vůbec nedaří. Neumí skočit na vlak aby nedopadl mimo, neumí vyloupit banku, ale jen ji rozbít a především vůbec neumí přepadávat vůz, který řídí Arnold s šikovnou dívkou. Má jim totiž ukrást peníze, které veze ona dívenka tatínkovi. Douglas se snaží být vtipným a opravdu mu to jde, zvláště scény s jeho nadmíru inteligentním věrným ořem jsou výborné. Schwarzenegger v roli ochránce je totálně tupý a dutý, hraje to ovšem tak kouzelně, že je zábavnější než ve svých pozdějších skutečných komediích. Že za celý film nevystřelí, nikoho nepraští a jen koná dobré skutky, to už je dnes téměř k neuvěření. Tato parodie s hodně ujetými postavami včetně Indiánů se povedla velmi slušně a rozhodně se za ni Arnie nemusí stydět. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Mít to promakanější konec, klidně bych ty 4 hvězdy dal. Chvilku mi tedy trvalo, že mám čekat spíše hranou verzi Looney Tunes, resp. The Road Runner Show (dokonce se ke konci objeví i hudební znělka seriálu), ale když to člověk přijme, tak se od zhruba 30. minuty docela baví. Máme tu nešiku, naivního hlupáka a prsatou bloncku, a do toho občas mají skvělé šplechty indiáni (Proč bušíme do bubnů? - Protože to indiáni tak dělají. - Nezaútočíme teď, když to nečekají? - Ne, indiáni útočí až za úsvitu. - A proč až za úsvitu? - Protože celou noc buší do bubnů.). Ostatně i to čekání na úsvit mne pobavilo. Jinak jsem se Arnoldovi ani nedivil, že raději chodil sbírat dřevo, protože Ann-Margaret měla jen ty kozy, ale obličej docela strhaný, a pokud se chovala, jak se chovala, chytil by Arnold leda filcky. Btw, kreace, které tady Kirk Douglas předvádí, jsou neskutečné. Sice dám nakonec jen 3 hvězdy, ale pobavil jsem se a rád se na to podívám někdy znovu. ()

Reklama

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Groteskní zábava. Kirk, pistolník a bandita, se snaží přemoci Arnolda, který však pro jeho neschopnost nemá o jeho existenci ani ponětí, a ikdyž je stejně hloupý jako jeho protějšek v černém, tak z nějakého důvodu má prostě štěstí. Herecký přednes, jinak humorné, Road Runner show. Whiskey byl ale úžasný. ()

Platom 

všechny recenze uživatele

Místy pár opravdu vtipných gagů. Příběh naprosto jednoduchý, ale to už je u všech parodií zvykem. Stíhání hlavních hrdinů se stává po nějaké době sledování nudnou fraškou, která nepřináší nic nového. Jako celek film neurazí, ani nenadchne. Arnold je zde jako dřevěný panák - je pozoruhodné sledovat, jaký herecký pokrok udělal jen o pár let ve filmu Barbar Conan. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu lacný humor hneď od úvodu. Paradoxne ma rozosmial práve Arnold s jeho veľkou snahou pomôcť jednej pani prejsť cez cestu. Film som chcel vidieť hlavne kvôli nemu. Jedna z jeho prvých väčších rolí a hneď vedľa K. Douglasa. Som si istý, že Arnie ani nečítal scenár a ihneď prikývol. Osobne som čakal Arnoldove herecké trápenie, ale nakoniec to dopadlo celkom dobre. Ak pristúpite na ten lacnejší humor, tak to nie je až taká katastrofa. Celé mi to pripomína nikdy nekončiaci animovaný seriál(môj obľúbený) - Road Runner (kojot a rýchlonohý vták "mig-mig"). Aj tu Douglas stále niečo pripravuje, nikto sa nezaťažuje s tým odkiaľ to zobral a stále mu to nevychádza...Slabé tri hviezdy i s prihliadnutím na šikovného koňa menom WHISKY...50%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (5)

  • Jeden kritik po zhlédnutí filmu napsal, že Arnold Schwarzenegger se svou mimikou i výkonem nevyrovnal hereckým výkonům koní. Arnolda se to tehdy velice dotklo, ale když se později stal slavným hercem, připíchnul si tuto recenzi na čestné místo na zeď své kanceláře. (lekr)
  • Arnold Schwarzenegger dostal za svoji roli zaplaceno 275 tisíc amerických dolarů. (lekr)

Reklama

Reklama