Reklama

Reklama

Přepadení ve vzduchu

Trailer

Obsahy(1)

John Cutter je bývalý příslušník protiteroristické jednotky, který provádí školení leteckého personálu pro případ únosu letadla. Po tragické události, kdy nedokázal zabránit vraždě vlastní manželky, odešel ze služby a nyní po dlouhém váhání přijal nabídku svého přítele Slye Delvecchia, aby nastoupil na pozici šéfa bezpečnosti u velké letecké společnosti. Na své jmenování odlétá do Los Angeles stejným letadlem, kterým je bez vědomí pasažérů přepravován v doprovodu dvou agentů FBI chladnokrevný zločinec Charles Rane. Ten má na palubě několik kompliců, kteří ho krátce po startu osvobodí a letadlo unesou. Cutter, který je v době přepadení na toaletě, unikne pozornosti teroristů a podaří se mu upozornit policii. Vzápětí zneškodní jednoho z únosců a vypustí palivo, čímž teroristy přinutí k přistání na nejbližším letišti. To je však pouhý začátek dramatického střetnutí mezi osamělým Cutterem a nelítostnými teroristy. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

papadoce 

všechny recenze uživatele

Nikdy som nerozumel tomu prečo nebol Bruce Payne po takto ikonickej roli Charlesa Ranea obsadzovaný do prvoligových filmov. Zároveň vnímam Pasažiera 57 ako prelomový film v kariére Wesleyho Snipsea. Podľa mňa sa jedná o 80 minút svižnej zábavnej akčnej oddychovky. John Cutter ponaháňa Charlesa Ranea po tom, čo sa ho FBI pokúsi ako správneho najobávanejšieho leteckého únoscu a galgana na svete, eskortovať civilným letom. Áno, áno, scenárista bol totálny tupec. Samozrejme, všetko dobre dopadne, lebo za prvé Rane po výzve pilota zaujme núdzovú pozíciu 😂, za druhé Wesley je neporaziteľný; ,,Vždycky sázej na černou”. Zábavné a milé, miestami dokonca vtipné v duchu deväťdesiatok, tak prečo ste v číslach taký krutý. Vôbec tomu nerozumiete. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

„Charles Rane není šílenec. Opakuj!“ Snaha kout železo v dobách, kdy se „umíralo těžce a v obležení“, je očividná, ale to režisérská bezradnost Kevina Hookse taky. Záporák se snažil o psychopatickou úlisnost, ale kdyby si ho vzal trochu do parády kadeřník, byl by to celý Levák Bob, ženské představitelky zápolily v soutěži, kdo se obočím nejvíce přiblíží frontmanovi kapely Oasis a Sizemore vypadal, že jeho obdiv ke kolegovi je více než jen profesní. Na druhou stranu, těch pár rychlých fightů bylo docela OK, stejně jako výkon náruživého čtenáře stěžejních děl čínských vojevůdců. Akorát mám po Wesleyho hlášce o sázení na jistou barvu v ruletě starost, aby jej nezažalovala americká Organizace pro práva původního obyvatelstva.. ()

Reklama

Jaňo 

všechny recenze uživatele

Nebolo to až také zlé ako sa zdá, ale ani také dobré ako to vyzerá. Očakávania som nemal žiadne, jednoducho som si zapol telku a narazil na to, čo prvé vysielajú. Mal som smolu lebo Wesley Snipes ma nalákal na zlý chodníček. A k tomu sa mi ešte celý čas zdalo, že som po tejto ceste už kráčal... (veľmi podobné s miliónom ďalších filmov) Rada na záver: Ak by ste mali tú možnosť ísť namiesto toho na pivo, určite choďte! Využijete totiž večer plnohodnotnejšie... ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Shlédnuto ve sladkých 15-ti letech v letním kině a ani tehdy mi to nepřišlo jako bůhvíjaký zázrak (a to jsem v tom věku akční filmy zbožňovala). Letadla, teroristi, rvačky, skoky... Vůbec mě neláká sledovat celý snímek podruhé, ale patrně bych to přežila bez úhony na pychickém zdraví. Z útržků a upoutávek, co jsem z tohohle filmu viděla od té doby, nemám pocit, že by šlo o něco víc než slabší průměr v žánru akčňáků. 45% ()

Vont 

všechny recenze uživatele

Akční devadesátkový snímek, který vás zanese spolu s hlavními postavami rovnou na palubu letadla. Musím říct, že Wesley Snipes je pro mě v tomto filmu výborným a charismatickým představitelem hlavního kladného hrdiny, který svoji práci lektora proti únosu letadel velmi rychle zužitkuje. Film má dobrý spád a během 84 minut navštívíme letadlo, letiště, lunapark. Pro mě, jako fanouška letadlových filmů rozhodně dobrá klasika. 80% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Prvý návrh scenára počítal s tým, že príbeh sa bude odohrávať v noci. Aby sa ušetrilo, natáčanie prebiehalo radšej počas dňa. (m.a.t.o.)
  • Letoun, ve kterém se děj filmu odehrává, je třímotorový Lockheed L-1011 TriStar. (Foxhound#1)
  • Kniha, kterou Wesley Snipes čte v letadle, nese název The Art of War. O 8 let později hrál Wesles Snipes ve filmu, který se jmenuje stejně jako kniha. (Bauer)

Reklama

Reklama