Reklama

Reklama

Astronaut je v raketoplánu napaden tajemnými oranžovými spory. Následkem toho zmutuje v odpudivé, slizké monstrum, které se po havárii raketoplánu kdesi v lesích na Floridě vydává hledat potravu. Tou by měl být tým, který se vydal vstříc ztroskotanému vesmírnému plavidlu. Kdo vyhraje následný boj o život? Zůstalo v netvorovi ještě něco z jeho lidskosti? (-bad-mad-wolf-)

(více)

Recenze (16)

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako sorry, ale tohle že vzniklo v roce 1993? Být to film ze 70., 80. let, ok, dalo by se to s přimhouřením očím brát, ale takhle je to prostě shit. Lacinou výpravou, některými scénami, které se opakuj´furt dokolečka, takže těch 82 minut se vleče jak fronta aut na D1, a je sice hezké, že obě baby ukážou kozy, velmi pravděpodobně umělé, ale to je asi tak jediné, na co se dá dívat. Postrádá to i logiku, kterou sice u těchto věcí člověk primárně nečeká, ale tady je to hloupé až na půdu. Jo a jinak je to dost feministické, bo obě baby save day a jednoho chlapa. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi v době svého vzniku unikl, takže si u mě premiéru odbyl až po dvaceti letech. No, jako čekal jsem ledacos, ale že to bude až taková bída, to teda ne. Měla to být patrně levná parafráze na Vetřelce, ovšem už po třech minutách jsem pochopil, že to bude HODNĚ levná záležitost (stačil mi k tomu ten roztomile zpracovaný přílet vesmírné lodi, který mi připomněl tvorbu Eda Wooda :-)). Samotný film má pak ukázkově brakové parametry, vetřelovitá příšera je k popukání a herci nestojí za nic. Přesto tenhle film má určité kouzlo. Těžko popsat v čem spočívá, možná v tom amatérském nadšení filmařů, možná v té odzbrojující naivitě, nevím. Já měl po jeho skončení prostě takový příjemný pocit, že to zase taková ztráta času nebyla. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Někde mezi Vetřelcem a Predátorem, přičemž si lze vybavit i další snímky - Síla života (1985), Červi (1975) a filmy, kde inteligentní houba ovládá jiné organismy včetně lidí. Nebýt několika počítačových efektů (a místo nich bych uvítal mechanické a práci maskérů) vypadal by snímek jako z poloviny 80. let. Floridské bažiny jsou krásné, i když tady zas tak velký prostor nemají...přesto dojde i na pár krokodýlů. Výzkumný tým spolu s televizní reportérkou a kameramanem hledají trosky kosmické lodi Nautilus. V jejích útrobách se totiž nachází něco, co by rád jeden z vědců získal. To něco jsou ale nebezpečné výtrusy, co začínají proměňovat bažinu a způsobují mutaci zvířat i lidí. Hlavně poslední třetina je výživným béčkem s tragickými dialogy, prkennými hereckými výkony a místy legračními efekty. Nechybí ani děvečky nahoře bez. Protimluv, že bytost nelze zničit ohněm, proto je třeba využít bahenní plyny a zapálit je, je jedním z mnoha. Mě ale tyhle snímky baví, byť jsem čekal trochu větší masakr... ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Monstrum vypadalo jako kříženec vetřelce a něčeho dalšího, ale do vetřelčích kvalit mělo hodně daleko. Příšera byla pomala a jen podivně vrčela. Strach mi nenaháněla, i v tomhle byl vetřelec mnohem lepší. O hutné a temné atmosféře je škoda mluvit. Byla nulová. Námět při tom vůbec špatný nebyl. Mohl z toho vzniknout velmi povedený sci-fi horor, takhle je to jen další sci-fi odpad. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Naprosto pohodové béčko, dějem jednoduché a přímočaré... Několik kusů v džungli, přičemž ženská část se nebojí odhalit podstatnou část svých těl a proti nim slizké monstrum, které vypadá jako kříženec Vetřelce, T-Rexe a pavouka... Gumové masky, sem tam slušná atmosféra, já byl v rámci možností spokojen... ()

Galerie (2)

Zajímavosti (1)

  • Podobnost s filmem Vetřelci (1986) je velice nápadná. Na snímku totiž pracují bratři Skotakové (Dennis a Robert ), kteří v roce 1986 spolupracovali i na filmu Vetřelci. (Terva)

Reklama

Reklama