Reklama

Reklama

Sindibádova dobrodružství

(seriál)
  • Kanada The Adventures of Sinbad (více)
Kanada, (1996–1998), 31 h 32 min (Minutáž: 43 min)

Tvůrci:

Ed Naha

Kamera:

Alwyn Kumst

Hrají:

Zen Gesner, George Buza, Tim Progosh, Oris Erhuero, Jacqueline Collen, Mariah Shirley, John Stead, Robin Dunne, Anthony De Longis, Candicé Hillebrand (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(44)

Obsahy(1)

Sindibád se vydává společně se svým bratrem z Bagdádu na putování po moři za dobrodružstvím a bohatstvím. Na své cestě potkávají zlé čaroděje, nepřátelské kmeny i obludná mořská monstra. (ear.wig)

Recenze (86)

throwaway 

všechny recenze uživatele

Seriál Sindibádova dobrodružství je rozhodně mnohem lepší než feministická propaganda jménem Xena. Rovněž mě taky zaujal skvělý brněnský dabing. Hlavní role jsou obsazeny naprosto geniálně. Nejvíce se mi líbil jednoznačně Jiří Brož jako Doubar, ovšem i Ladislav Běhůnek obsazený do role Sindibáda byl vynikající, neboť postava Sindibáda vyžaduje charismatický, hrdinský hlas, a přesně takový hlas má Ladislav Běhůnek. Z epizodních postav se mi taky hodně líbíl Maxmilián Hornyš, který tam daboval Dim-Dima a taky vezíra Puzze. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Tuctový seriál typu Herkules a Xena. Mrštný chlapík se zahnutým mečem (Sindibád) a jeho kamarádi (svalnatý černoch, roztržitý kouzelník, amazonka s úctyhodným výstřihem, atd.) bojují díl co díl s obřími tarantulemi, medúzami či kyklopy. Seriál napěchovaný kopy a údery všeho druhu. ()

Reklama

Bube1 

všechny recenze uživatele

Kdo na tom neujížděl jako malý, tak přišel o hodně, protože tohle je TOP mezi ''fantasy seriály 90. let''. Pro mě je to o úroveň dál než Hercules i Xena a to hlavně kvůli hereckému obsazení. Celá parta kolem Sindibáda jsou totiž maximální sympaťáci. Jo a když už je tady debata o rozdílech mezi první a druhou sérií (neboli - která je lepší a proč), tak se (jako jeden z mála) kloním ke druhé sérii. V ní je totiž o poznání lepší choreografie soubojů, celkový temnější nádech taky prospěl a pak je tu nový člen party - kouzelnice Bryn, která nahrazuje Maeve. No a pro mě je prostě Mariah Shirley větší kočka než Jacqueline Collen a můžete mě klidně ukamenovat! Samozřejmě jsou tu i velká negativa jako totální odstranění postav Turoka a Ruminy (důvod??) nebo náhlé vykašlání se na hledání Dim-Dima (důvod???), ale za mě prostě vede ta druhá série. ()

CRYPT 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný seriál. Pro mne legendární. Ve druhé třídě základní školy jsem byl a pravidelně jsem se díval na tento seriál. Kvůli tomu. že jsem jej tak zbožňoval a je to Kanadský seriál, jsem fandil Kanadě na zimní olympidádě v Naganu :-) Dneska jsem nad tím pouze usmívám a zůstávají mi vzpomínky z dob mého mládí. ()

unYso 

všechny recenze uživatele

Ako malý, som tento seriál hltal rad radom. Každý víkend ráno som sa vždy tešil na Scooby doo, Tom & Jerry, Káčerovo, Xenu, Herkulesa a Sindibáda. Hoci kvalitatívne je ten seriál na veľmi tragickej úrovni, ale charaktery postáv, výprava a také celkové odľahčenie istých scén a napätých situácii dávalo tomu seriálu dosť dobrý šmrnc. Za mňa 75% :) ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Postava Rongara (Oris Erhuero) měla být pouze v pilotním díle seriálu. Tvůrci z něho nakonec udělali jednu z hlavních postav. (sir-dave)

Reklama

Reklama