Reklama

Reklama

Sám doma 2: Ztracen v New Yorku

  • USA Home Alone 2: Lost in New York (více)
Trailer

Obsahy(1)

Jsou Vánoce a rodina McCallisterů se chystá na Floridu i se strejdou Frankem a jeho rodinou. Ráno zaspí, nastane zmatek, ale na letiště odjedou všichni. Přes letištní halu musejí běžet, aby letadlo stihli, a tak se stane, že Kevin nastoupí do jiného letadla než ostatní. Kevin až v New Yorku zjistí, kde je, a rozhodne se, že si užije i bez rodiny. Ubytuje se v luxusním hotelu, jelikož má u sebe otcovu tašku s penězi i s kreditní kartou a v recepci oznámí, že otec Peter dorazí později... Kevinovi rodiče Kate s Peterem už ale zjistí, že s nimi Kevin nepřiletěl, a jdou na policii žádat o pomoc. Tam Peter navíc zjistí, že jeho peněženku i kreditní kartou má Kevin. Pomocí kreditní karty mohou Kevina vystopovat – policie rozešle číslo kreditní karty jako hledané. Kevin se mezitím v New Yorku rozhodl navštívit hračkářství pana Duncana, který je velmi hodný a výtěžek z vánočního prodeje hraček chce věnovat na konto dětské nemocnice. Kevin je Duncanovým hračkářstvím nadšen a pan Duncan mu dá dvě hrdličky ze svého vánočního stromku. Jenže jeho hračkářství chtějí vyloupit lupiči, právě ti, s nimiž se Kevin setkal o loňských Vánocích. Když se s nimi setká, uteče do hotelu. Tam na něj už čeká vrátný, jelikož přišla výzva ohledně kreditní karty Petera McCallistera a Kevin musí z hotelu utéct zadním vchodem. Tam ale na něj čekají lupiči... Kevin uteče, zkusí navštívit strejdu, ale ten není doma a navíc se jeho dům přestavuje. Kevin skončí v nočním parku, kde ho vyděsí paní, která tam chodí krmit holuby. Nakonec se s paní ale spřátelí a rozhodne se zabránit lupičům ve vykradení hračkářství... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (728)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ta nostalgie, ta astmosféra, ty vtipy, to je to, co mě každý rok před vánoci donutí, abych si tento skvělý kousek zopakoval. Chyby, které jste v záplavě humoru možná přehlédli : )) : a) Hned po příchodu do luxusního hotelu se Kevin ptá nějakého muže kde je recepce. Ten mu odpoví, že musí jít stále rovně a pak doleva. Kevin jde stále rovně, ale potom doprava... b) Když policista zavola mámě Kevina, že je v New Yorku, jak potom co zavěsila, mohla vědět, že byl v hotelu Plaza, když se o tom ten policista ani nezmínil. c) Když Kevin hází cihly na zločince, je vidět, že jsou jakoby na provaze a při bližším zvětšení padají obloukem. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Bylo by asi fér dát o jednu hvězdičku méně, protože jednička je opravdu lepší. Na druhou stranu tohle pro mě není jen 4 hvězdičkový film. Vánoční atmosféra v New Yorku tak pěkně pohladí a usadí vás do sedačky. Kevin vždycky byl a bude mým hrdinou a ti dva blbci mě pokaždé rozesmějí. "Okopírované věci" mi v tomto případě nevadí. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Macaulay Culkin - (Kevin McCallister) +++ Joe Pesci - (Harry Lime) +++ Daniel Stern - (Marv Merchants) +++ Catherine O'Hara - (Kate McCallister) +++ John Heard - (Peter McCallister) +++ Devin Ratray - (Buzz McCallister) +++ Hillary Wolf - (Megan McCallister) +++ Maureen Elisabeth Shay - (Linnie McCallister) +++ Kieran Culkin - (Fuller McCallister) +++ Tim Curry - (Pán Hector - recepčný) +++ Brenda Fricker - (Bird Lady - bezdomovkyňa) +++ Eddie Bracken - (E.F. Duncan) +++ Rob Schneider - (Cedric) +++ Alley Sheedy - (NY Ticket Agent) +++ Produkcia a scenár: John Hughes +++ ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Columbus je lišiak, dobre to s tým príbehom ofajčil a dokázal prakticky to isté zaobaliť do kapku inšieho hávu a natočiť znova. Ale kto by nevyužil potenciál Culkina ešte pokiaľ je deco, že? Atmosféra je opäť krásna vianočna, pasce brutálnejšie, zábava zrovnateľná. 100% aj s prihliadnutím na to v aké zverstvá sa po tomto dieli značka Home Alone zmenila. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dvojka se dokázala držet vysoce nasazené laťky zuby nehty. Sice je o pověstný fous slabší, ale pořád je to nadprůměrná podívaná. Macaulay Culkin zase perlil a dokázal se „poprat“ i s cizím prostředím. Samozřejmě mu k tomu dopomohla nejen dvojice „debilních“ zlodějíčků, ale i personál hotelu. Kvalita zábavy byla dobrá, opět jsem se dost nasmál a i v tomto případě se vždy na tento díl podívám rád znovu. Ostatní díly jsem však už nikdy neviděl. Bez originálního Kevina to nemělo prostě smysl. 70% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (49)

  • Počas nakrúcania sa Culkin (Kevin) Pesciho (Harry) spýtal, prečo sa naňho nikdy neusmial. Pesci mu údajne odpovedal: "Sklapni." V jednom z rozhovorov z natáčania potom herec na adresu mladšieho kolegu poznamenal: "Je rozmaznávaný mnohými ľuďmi, ale mnou nie. A myslím si, že sa mu to páči." (Raccoon.city)
  • Kvůli velké zimě během natáčení zamrzaly kamery. (Dom44)

Reklama

Reklama