Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tulák Eddie Lomax je bývalý voják, sužovaný těžkou depresí ze svého života a vojenské minulosti. Chce spáchat sebevraždu, ale ještě předtím, chce navštívit svého indiánského kamaráda Johnnyho, žijícího v odlehlém pouštním městečku Inferno, a darovat mu svou motorku. Cestou přes poušť je napaden bandou rváčů z Hoganova gangu, kteří ho zmlátí, postřelí, ukradnou mu motorku a nechají ho ležet polomrtvého v poušti, aby tu zemřel. Jenže Eddie má mnohem houževnatější kořínek, než by čekali. Zatímco rváči z Hoganova gangu, Ramsey, Matt, Jessie a Petey se vrátí ke každodenní rutině, kterou je terorizování odlehlého městečka a drogový obchod s motorkářským gangem zvaným Heathens. Johnny najde zraněného Eddieho, odveze ho k sobě domů a začne ho léčit. A když se Eddie zotaví, jeho přání zemřít se změní v odhodlání získat zpět svou motorku a to i kdyby měl zlikvidovat, všechny, kteří se mu v městečku postaví do cesty. Kromě svých pěstí a bojových zkušeností, však dovedně využívá i napětí, které v městečku vládne a s pomocí místního všeuměla Jubala Earlyho proti sobě obratně štve Hoganovu bandu a motorkáře. Pomsta v něm probudila nový život a on si vedle snahy osvobodit demoralizované městečko od teroru najde čas i na to, aby se zamiloval do sympatické servírky Rhondy Reynoldsové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (147)

McLushi 

všechny recenze uživatele

Přestože Inferno režíroval Avildsen (Rocky 1,5 ; Karate Kid 1,2,3;...) a hraje tu Van Damme + pár dalších známých herců a tváří (Morita, Trejo, ..) je to nudná podívaná, kterou moc nezpříjemní ani hudba Billa Contiho. Záporáci byli pořádní kreténi a Van Damme na ně ani nepoužil moc ze svého bojového umění. 37% ()

Expendable 

všechny recenze uživatele

Film, který v mé duši zanechal spousty krásných zážitků. Krásný film, který se odehrává v jednom zapadlém městečku v nějaké poušti. Van Damme, bývalý voják se rozhodl podívat se za ssým dávným přítelem Johnnym Pětiprstým, chtěl spáchat sebevraždu ale zrovna stačil něco udělat vyrušil ho místní gang, ti ho zmlátili a postřelili. Petey ho měl radši zabít, protože posmta je sladká a příjde brzy. Eddie Lomax chodí v tílu, pistoli za páskem a v klobouku, jí Rondin koláč, který dodává sílu a zachranuje starého pána v obchodě, Jubbala, který byl zajat svými zlými synovci, kteří ho zneužili, když byl nemocný. Tento pán je náramně vtipný a i jeho čínský přítel, který se stal Eddiho pomocníkem a zabité členy gangu balil do igelitáku a kamionem je odvážel do promasti.Nejlepší svcénka z celého filmu se odehrává v motelu, kam si odvezl 2 holky a ty mu pak přijdou poděkovat. Akce je tu středně, ale tady jde hlavně o příběh, který je tu velmi silný a hraje na city, hlášky jsou perfektní a hudba také. Na konci je vidět článek v novinách " 28 zmizelých - aneb místní obyvatelstvo si myslí, že za to může UFO " ()

Reklama

decouble 

všechny recenze uživatele

Van Damme zhmotňuje představy imbecilního hrdiny v imbecilním filmu tak komickým způsobem, že prostě nemůžu jít pod 4*. Scény, kdy Van Damme hází zamilovaný pohledy na Rondu a na její pověstný jablečný koláč jsou kouzelně debilní. Scéna, kdy Danny Trejo visí za krk na laně a křicí: „Pojmenuj po mě svýho syna!“ se zapsala do dějin idiocie. A všemu tomu nasadí korunu Jean-Claude v ručníku a kozačkách odměnující dvě sexy ženský souloží, kterou pozoruje stará babča. Víte, když se u špatného filmu pobavím, jsem většinou spokojený divák, a když se navíc dozvím co to znamená být jako kojot, jsem na vrcholu diváckého blaha! Ha-ha! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po tragédii s názvem Univerzální voják II se rozhodl Van Damme umřít v poušti (opět) a tentokráte k tomu jakože potřebuje požehnání indiána, kterého hraje Danny Trejo. Inferno je takové peklíčko. Slabé béčko, které má sice zvládnutou režii (což o to, John G. Avildsen má na svědomí Rockyho), ale absolutně nestačí ve všech dalších směrech (i závěrečný souboj, úhlavní záporák, který to má schytat za všechny zlé spíše tak nějak zbyde, je slabota největší). Je to blbé, je to obšlehlé z všemožných různých jiných filmů. Opět nám do městečka přijíždí osamělý bojovník a opět zde máme dva gangy, které je potřeba zlikvidovat. Obyvatele městečka tvoří staří lidi, Číňan, mladé holky a jedna sketa. Van Damme už si jen tak dojíždí své devadesátky a tak si do postele přihraje dvojičku holek a jeho apetít uspokojí až barmanka, která umí skvělé jablečné koláče. Opravdu hodně nenáročná podívaná po, které následovalo solidní Poslání. 30% ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka filmovej kvality tak je to prinajlepšom za jedna, ale mne ten film pripadal ako absolútne bizarná komédia. Možno to bude tým, že sa Van Damme netvári ako majster sveta a terminátor v jednej osobe, ale pôsobí nadmieru uvoľnene a celý film berie ako jednu veľkú prču. Vďaka tomu sa to dá aj pozerať a aj sa miestami dobre nasmejete. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (3)

  • Původně nesl snímek název Desert Heat. (Eldrick)

Reklama

Reklama