Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh dvojčat – bratrů Alana a Michaila. Krátce po narození dvojčat Alana a Michaila se matka musela jednoho z nich vzdát a dát ho k adopci, protože by dvě děti neuživila. Michaila adoptovala rodina ruského diplomata, který žil nějakou dobu ve Francii, ale poté emigroval do Ameriky. Alan se stal policistou. Michail vyrůstal v Americe. Když mu bylo šestnáct let, jeho rodina zmizela a on musel tvrdě bojovat o holý život v ruské mafii. Za dalších šestnáct let přijel Michail do Francie najít bratra. Pronásledovali ho však zkorumpovaní agenti FBI a pronásledování skončilo Michailovou smrtí. Tak se Alan, nyní policista, dozvěděl o existenci svého bratra. Rozhodl se pátrat po příčině jeho smrti, a proto se – jako Michail – vydal do Ameriky. Tam se setkává s přítelkyní svého bratra Alex a s členy ruské mafie. Dozvídá se, že Michail byl bohatý gangster. Členové ruské mafie ho chtějí zabít, považují ho totiž za Michaila. Alan zjišťuje, že Michail ve Francii ukryl materiály dokazující korupci jak ruské mafie, tak agentů FBI. Alan způsobí v řadách ruské mafie roztržku, dojde k přestřelce a Alan je na útěku zatčen policií... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (150)

MM11 

všechny recenze uživatele

Úderný Belgičan ve své standartní formě. Ale mladší roky jsou vidět. Boulí se nehyzdí, ani vrásky neprozrazují věk. A hlavně se umí dokonce i usmát, což v dalších letech nevykouzlil ani kdyby stokrát chtěl. Van Dammova kariéra se nikdy neplavila ve výrazných myšlenkách, výhodou tohoto chlapíka býval schopný režisér, co všemu vyrazil lepší punc. I Ringo Lam je solidní pracant a s rozličných oblastí ždíme to podstatné. Umí si poradit i s dobrou akcí a honičky mu jdou obzvlášť dobře. Bylo by pěkně nefér mu na hlavu házet ty dějové bizardnosti, které dostávají od prvního setkání s Natashou Henstridge docela solidní ráz. Už jen kadence záporáků, kteří se musí pomalu stavět do fronty, je poměrně vtipná. On si ten film ale na nic nehraje a snaha se odjakživa cení (ten taxikář hrál svůj part jako o život). A jedno se uznat musí, cestuje se všude možně, ale ani jedno jsem nechytil ten otravný pocit, že koukám na plesnivou fabriku kdesi v Rumunsku jako mi to dělá Seagal... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Maximální riziko je přímo ukázkovým počinem,proč Jean-Claude van Damme točil a točí lepší filmy,než jeho "béčkový spolubojovníci" Lundgren a Seagal.Jedním z nejdůležitějších faktorů je výběr van Dammových režisérů.Jeho nejlepší filmy vznikli právě díky asijským tvůrcům,jako John Woo,Hark Tsui,nebo právě jako v Maximálním riziku Ringo Lam.Tihle chlapíci mají zkrátka akci v krvy a umějí ji ve svých snímcích prodat.Druhým hlavním faktorem je pak právě samotná akce ve filmu.Zatímco Lundgren a Seagal schovávali(o dnešních odpadech,co točí se nebudu radši ani zmiňovat) své bojové umění za všemožný klipový střih,zpomalovačky,zrychlovačky,nebo dokonce jen náznaky,van Damme jede pěkně souboje tělo na tělo,své dovednosti ukazuje v celé paradě,právě jako v Maximálním riziku a má povětšinou i velmi slušnou choreografii soubojů.Dějově je to samozřejmě slaboduché jako filmy oněch dvou bijců,ale jen opravdu párkrát sklouzl do úplné stoky.Maximální riziko je zkrátka velmi slušným béčkem,kde je vše,co k van Dammovým filmům patří.Slušný spád,spousta akce a především bojových scén a jistě i samotný charismatický Jean-Claude.A že je to blboučký?Nikdo přece nemůže od akčního filmečku čekat oscarové ambice,ne? ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

To sem teda nečekal, že se najde nějakej film s Van Dammem, kterej sem ještě neviděl a bude aspoň trochu k světu a světe div se, je tady. Sice se nejdná o nic extra, ale k zahození to taky neni. je to taková typická van Dammovka, kdy se tam Van Damm snaží ukázat co nejvíc těch jeho kopů a bitek a hlavně ty bitky s tim blonďákem nadupaným sou dobrý, ale jinak ten příběh za moc nestojí ()

ssfan 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut filmu bylo perfektních. Skvělá kamera, střih...Tvůrci ale nedokázali laťku udržet tak vysoko po celý film, což je škoda. Zbytek filmu vypadá velmi béčkově a některé pasáže jsou skutečně velmi slabé. Jediné co bych vyzdvihl jsou vtipné scény s taxikářem, ale potom co ho zabijí už to šlo s filmem z kopce. V rámci Van Dammovy tvorby je to průměr na 3 hvězdy. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Maximálne riziko by nemusel byť vôbec zlý film. Réžia nie je úplne neschopná, akčné scény sú celkom pozerateľné a herci by boli vzhľadom k svojim rolám celkom dobre obsadení, takže keď už nič iné, mohol to byť aspoň nemastný neslaný film, ktorý by neohúril a ani neurazil. Lenže je tu jeden zásadný problém, kvôli ktorému ma tieto typy filmov omrzeli už dávno. Všetko je to totiž o tom samom, nikto nepríde s ničím novým a všetko to beží už v stereotypnom príbehu so stereotypnými postavami, ktoré vedú stereotypné súboje. Nijak výnimočný nie je ani tento film. Proste len ďalšia bezduchá mlátička, ktorá sa síce sem tam snaží o dobrú zápletku, ale vo výsledku neprinesie nič svetoborné ani originálne. Naviac aj v porovnaní s inými filmami je to dosť pozadu a nie je tu žiadna vec, ktorá by film nejako zdvihla hore. Sú tu nezáživné bitky, sú tu blbé dialógy, je tu príbeh s relatívne fajn zápletkou no bez žiadnej stavby, jádra a zmyslu, nehraje tu dobrá hudba, nie sú tu emócie a ani pre zmenu drsné scény, nie sú tu žiadne pozoruhodné akrobatické kúsky či choreografia, nie je tu žiadna dobre napísaná postava, nie je tu žiadny uveriteľný alebo inak dobrý herecký výkon. Nie je tu skrátka nič, čo by ma potvrdilo v tom dať filmu vyššie hodnotenie. Tá jedna hviezda tu je len preto, že je to stále relatívne, je to horšie ako veľká časť týchto filmov, ale v rámci žánru sa to stále drží na hranici priemeru. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (6)

  • Jedná se o americký debut hongkongského režiséra Ringa Lama. S nápadem, aby se k režii postavil právě Lam, přišel sám představitel hlavní role Jean-Claude Van Damme. (ČSFD)

Reklama

Reklama