Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní postavou dobrodružně akčního příběhu je mladý newyorský muž Christopher Dubois, který s přáteli okrade místního mafiána a na útěku před jeho zabijáky se omylem ocitne na palubě lodi pašeráků zbraní. Ti se ho chtějí zbavit, ale před smrtí v zubech žraloků ho zachrání útok pirátů vedených elegantním lupičem Dobbsem. Chris se k pirátům přidá spolu s nimi pokračuje v cestě v naději, že se dostane zpět do New Yorku. Dobbds ho však vysadí na siamském ostrově, kde prodá svůj lup starému zákazníkovi, mistrovi bojových umění Khaovi. Ten si všimne jeho dovednosti, pokud jde o bojová umění a zařadí ho mezi své svěřence. O půl roku později se Chris opět setká s Dobbsem a požádá ho, aby mu pomohl dostat se do tibetského kláštera, kde se má konat velký turnaj v bojovém umění. Sjíždí se na něj zápasníci celého světa a hlavní cenou má být velká socha draka, celá z ryzího zlata. Dobbs souhlasí, ale protože nevěří v Chrisovo vítězství, vmyslí si vlastní plán, jak se zlaté sošky zmocnit. A zatímco on připravuje drzou loupež, Chris Dubois se řadou soubojů propracovává do finálového střetnutí, kde na něj čeká brutální zabiják, mongolský válečník Khan. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (212)

Bat55 

všechny recenze uživatele

Jeden z tých lepších JCVD filmov.Príbeh a dej filmu je veľmi jednoduchý,zlodej Chris Dubois utečie pred policajtmi a dostane sa až na turnaj najväčších zápasníkov sveta v Ghan-Ghengu.Súboje medzi bojovníkmi sú exceléntne,kamera parádne spomaluje akciu,JCVD je až neuveriteľne dobrý.Roger Moore ako námorník a zlodej,mi moc do úlohy nesadol,ale jeho výkon nebol zlý.Znovu som sa rozhodol na tento akčňák pozrieť a aj dnes ma to celkom baví,pre poobedňajší odpočinok,prečo nie?Slabý príbeh,slušní herci,super akcia a B-čkovosť dá vzniknúť celkom slušnému akčňáku,ktorý ani neurazí,ani daako nenadchne./65%/ ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Newyorčan Christopher Dubois okrade s přáteli mafiána a rázem jsou mu v patách jeho zabijáci. Je potřeba po sobě bleskurychle zahladit stopy a dát se na útěk. Shodou okolností se na svém útěku ocitne na pirátské lodi. Chris v touze dostat se do New Yorku se k pirátům přidá, ale netuší, že bude následně vysazen na ostrově a prodán mistrovi bojových umění. Tomu se dobře stavěný muž zálíbí a spatřuje v něm potenciál nadaného žáka bojových umění, který by se mu mohl hodit v chystaném kontestu nejlepšího z nejlepších. Van Dammova režijní prvotina se v podstatě láme na dvě poloviny. V první polovině je dobrodružným filmem se sympatickým hrdinou a s několika originálními nápady a tedy tím lepším, co snímek nabízí. Druhá polovina se smrskne na standardně odvednou přehlídku bojů, ve kterém nedá práci vsadit si na vítěze. Právě od Van Damma bych čekal větší režijní nasazení v bojích muže proti muži, ale tady jsem si na soubojích moc "nepošmákl", protože se převážně odehrávaly v mizerném nasvícení scény a s neobratnou kamerou v zádech. Mechanické střídaní bojů mělo dost jednotvárný rytmus a z filmu se vytratila svěžest první poloviny. Van Dammeho režijní rukopis nebyl v konečném hodnocení nijak mimořádný, ale dal mu zřejmě nezbytný pocit uspokojení, že se ani jako režisér neztratí. I když to nemusí platit stoprocentně, protože tenhle film nebyl zrovna na jedničku dramaturgicky zvládnutý. Mé hodnocení: 60% ()

Reklama

Shit 

všechny recenze uživatele

Jako prvni pokus Van Damma o vlastní film to je docela dobrý, ale jinak nic moc. Van Damme se nevytáh ani v soubojích, který byly šíleně pomalý, nemotorný a někdy bylo vidět že ta pěst nebo noha je hodně daleko od soupeře a myslim si že se na ty zápasy mohl mnohem víc zaměřit, protože to nebyl špatnej nápad dát tam z každý země nejlepšího bojovníka, ale van dammovi se to buhužel moc nepovedlo, ty souboje tam házel strašnou rychlostí a ty zajímavý bojovníci, který to mohli trocho zpestřit tam byli asi jenom minutu, než jim nějakej kokot dal facku a oni se už nezvedly, podle mě se to dalo mnohem víc rozvést a tim dát zapomenout na mizernej děj, kterej je někdy hodně naivní se spoustou nesmyslných dilaogů, takže se to aspoň mohlo zachránit dýlkou a choreografií soubojů ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

V zásadě velmi podobný jako Krvavý sport.Jen trochu lepší příběhem(ten v Krvavém sportu byl skutečně vrchol jednoduchosti),ovšem v podstatnějším horší,a to v soubojích.Krvavý sport byl sice tupý film,ale právě ono koření filmu tam hrálo prim,soupeři byli solidní a souboje kvalitní a bylo jich dost.Zde je jen nevelká přehlídka souborů kopyt a nemehel,navíc jsou zápasy nanic nasnímané a i dost choreograficky nevýrazné.Souboj cti je zkrátka van Dammův průměr,má jak lepší tak horší snímky. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Taková pohodovka s Van Dammem, kde má Roger Moore asi svojí jedinou normální postbondovskou roli. I když se tam moc nikdo nemidlí, je to relaxační podívaná s hezkým hudebním tématem a lehkým smyslem pro humor. Finální mezinárodní turnaj (soudruh z SSSR jde první k zemi) má pěkné souboje, možná trochu krátké, ale řezník z Mongolska dá na koneci docela zabrat. -"Lucky punch." -"Yeah, yeah... lucky punch." ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Van Damme byl kvůli snímku žalován jeho přítelem Frankem Duxem, který ve scénáři viděl podobnost s jeho starším scénářem k připravovanému ale nikdy nerealizovanému titulu The Kumite. Dux požadoval podíl ze zisku, který mu byl z plánovaného filmu přislíben, soudní proces ale prohrál, mimo jiné také díky tomu, že část důkazů se ztratila během zemětřesení. Přátelství mezi Duxem a Van Dammem tak vzalo za své. (Eldrick)
  • Postava Rogera Moorea se představí jako „Dobbs, Lord Dobbs“, což je odkaz na Jamese Bonda, kterého Moore ztvárnil hned sedmkrát. (HellFire)
  • Jean-Claude Van Damme v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama