Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když v roce 1962 profesor Webber vyslechl v televizi projev prezidenta Kennedyho o kubánské krizi, rozhodl se uchýlit s těhotnou manželkou Helen do protiatomového krytu pod svým domem, který po léta budoval a vybavil vším potřebným. Když záhy otřese domem exploze, profesor v domnění, že jde o atomový útok, uzavře východ. Netuší, že výbuch byl způsoben havárií stíhačky, která se zřítila na jeho dům. V krytu, který připomíná dobře zařízený byt, se manželům narodí syn Adam, který zde s rodiči prožije harmonické a spokojené dětství. Když uplyne pětatřicet let, dveře krytu se automaticky otevřou. Otec se v ochranném obleku vydá na průzkum. Najde zchátralou čtvrť plnou špíny, bezdomovců a zděšeně se vrátí dolů v domnění, že svět je plný mutantů. Chce žít i nadále v krytu, jenže pak dostane záchvat a Helen pošle syna nahoru, aby opatřil zásoby na další roky v podzemí. Dobrácký Adam, který se ve svých pětatřiceti letech poprvé ocitá na denním světle, okouzleně prochází městem, až nakonec zabloudí. Pokusí se prodat sbírku baseballových kartiček, a když ho chce majitel obchodu podvést, zastane se ho prodavačka Eva. Šéf ji za to vyhodí, ale dívka odmítne mladíkovu vděčnost. Adamovi se nakonec podaří Evu přemluvit, aby mu pomohla nakoupit zásoby. Postupně se seznamuje se světem i jeho obyvateli... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (325)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $26,511,114Tržby Celosvetovo $40,263,020║ komercia je niekedy neúprosná, na čo dopadol aj tento príjemný film, nuž nevšednosť si hľadá ťažko miesto u širokého publika _Jedna z mála komédii, čo ovplívajú nadmernou tematickou sviežosťou a aj vďaka tomu je sprostredkovaný humor tak krásne svojský a nevtieravý. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Skvělá pohodová komedie, která těží ze skvělýho nápadu a obsazení, kde ze začátku hlavně Walken a Spacek jsou super, ono taky aby ne, když tam jsou vlastně téměř samotný a v druhý polovině zase celej film přebírá super slušnej a děsně naviní Brendan Fraser, kterej tady vypadá strašně mladě a je fakt zábavnej. Jediný co mi moc nesedlo byla Alicia Silverstone, nevim kdo vymyslel, že je hezká a sexy, ale já to určitě nebyl, mě přišla dost ošklivá. Brandan by si určitě zasloužil k sobě někoho lepšího. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Zajímalo by mě, jestli bych mohl potkat dívku. Trochu jsem o tom přemýšlel. Jen asi posledních patnáct let.” Žít pětatřicet let s rodiči v atomovém krytu, tak by mé i jejich přežití záviselo pouze na velikosti toho krytu. Gentleman (není to ten, kdo vlastní koně) Adam to zvládl se ctí a odvážně se vydal hledat dívku svých snů. Já bych tedy na jeho místě asi nebyl příliš vybíravý, ale on má přesné požadavky - nesmí být mutant a musí být z Pasadeny. Mě to jeho dobývání Evy opravdu bavilo, ale celou tu avizovanou romantiku hravě překonal tatík krokující si nový bunkr, opilá matka pronikající výtahem na seance a samozřejmě staromódní Adam se svými kartičkami. A taky námět, protože začít poznávat svět v pětatřiceti je skutečně zdrojem spousty vtipných situací. ()

karlik4801 

všechny recenze uživatele

Krásná komedie o bláznivém otci, který se snaží uchránit svojí těhotnou manželku. A jak to může vypadat když jejich syn po 35. letech vyleze ven do současnosti. Chce potkat životní lásku a nemá ani páru jak se má zachovat. Skvělý Brendan Fraser, tohle mi prostě dělá úsměv na tváři a pomalu slzy v očích. Vím že si tuhle komedii pustím až mi bude nejhůř, protože mi pomůže se vyrovnat s problémem a rozesměje mě. Děkuju moc, že něco takového vzniklo! ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

„Čo si robil?“ – „Pozeral som televízor. Farebný!“ Aj po rokoch rovnaká zábava ako keď som Príchod z minulosti videl prvý krát. Zásluhu na tom má okrem netredičného námentu aj trefné obsadenie, niekoľko nezabudnuteľných scén (príchod otca Calvina do "postnukleárneho" sveta) a pamätné hlášky („Prepáčte, spím prvý krát mimo domu.“ – „A koľko máte rokov?“ – „35.“). 75 % ()

Galerie (22)

Zajímavosti (22)

  • Když se objeví nápis podzim 1991, přenese se scéna do baru, kde hraje v pozadí malý kluk hru Primal Rage. Tato hra byla na hrací automaty vydaná ale až v roce 1994. (don corleone)
  • V bombovém úkrytu promítá otec na plátno projekci a tvrdí, že používá zrcadlo a schválně je kvůli tomu obraz na plátně obráceně. Pokud by však skutečně zrcadlo při projekci použil (což byla běžná technika v 70. letech), obraz by byl normální a ne obrácený, protože ho promítal zezadu plátna, čímž by se přes zrcadlo znovu obrátil. (don corleone)

Reklama

Reklama