Reklama

Reklama

Přežili jsme Ardeny

  • USA Saints and Soldiers (více)
Trailer

V polovině prosince roku 1944 se Hitlerova armáda chystá na bleskovou válku u Ardenského lesa a hrozivou zimní ofenzívu známou dnes jako bitva o výběžek. Desátník Nathan Greer a jeho přítel Gordon Gunderson se octnou v pasti spolu s více než stovkou amerických vojáků na zasněženém poli. Střelba Němců vnese paniku a zmatek do jejich řad. Greerovi, Gundersonovi a hrstce dalších mužů se podaří uniknout před masakrem do blízkého lesa. Bez jídla a zbraní se vydávají do nemilosrdné zimy a pokouší se dostat zpátky na spojenecké území. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Radim 

všechny recenze uživatele

Neobsažný, natáhlý válečný film, ve kterém se skupinka spojeneckých vojáků pomalu plíží monotónní zasněženou krajinou. Navíc máte velký problém jednoho od druhého rozeznat. Ke konci se akce trochu rozjede, ale film to už nezachrání. Normálně bych hodnotil méně, ale byly tam dvě scény, které mi přišly hodně silné, navíc filmařina byla celkem slušná. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná až přehnaně lidský a psychologický válečný film, jehož největší problém je právě obsah. Nějaký silnější příběh totiž chybí, tudiž se divák bude celou dobu víceméně nudit. Herci sice hrají poměrně solidně, ale jejich charaktery nejsou ani trochu prokreslené, takže ač se snaží sebe víc, působí spíše jako figurky. Na druhou stranu vizuální stránka je precizní, jenže kamerové filtry, ruční kamera a rychlé střihy - tohle všechno je prakticky na nic, když není dramaturgie a scénář. ()

Reklama

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele

K tomuhle filmu budu mít celý život svůj specifický vztah, není to kdo-ví jaký velkofilm o bitvě v Ardenách, ale má svoje osobité a tajemné kouzlo. Asi ve svých 16 letech jsme dostali film k Vánocům a viděli jsme ho tu zimu asi 3x a pak ještě mockrát. Svým způsobem je tenhle film přesnou ukázkou tragédie velké Ardenské ofenzívy (Wacht am Rhein) na duších různých příslušníků americké armády v té oblasti. ()

messiah 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem mnoho, dostal jsem málo. Pár zasněžených spojeneckých vojáků utíká před tlupou zanšžených německých vojáků zasněženou krajinou. Po cestě se zastaví na návštěvu zasněženého domu...nicmoc se neděje a to je největší slabinou filmu. Nemá to spád. Nejen že si klidně dojdete na záchod, aniž by jste měli pocit že o něco přijdete, ale můžete si i odskočit ukuchtit něco teplýho do žaludku, nebo pro pivko do džbánku. Od válečného filmu čekám rozhodně víc...a nemusí jít pouze o akci a přestřelky... ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $780,000Tržby USA $1,310,470Tržby Celosvetovo $-║ Za ten mini rozpočet slušná práca na vojnový film ale dej je nechutne plochý a celkovo to má bližšie úrovňou k televíznej produkcii než k nejakému dramatickému veľkofilmu o vojne. /20%/ ()

Galerie (10)

Zajímavosti (24)

  • Gould (Alexander Polinsky) používá v závěrečné bitvě samonabíjecí pušku M1 Garand. Na konci filmu, kdy se společně s Winleym (Kirby Heyborne) a Deaconem (Corbin Allred) vydává za Skopčáky, drží samopal MP40. (Gordy34)
  • Když Gould (Alexander Polinsky) vytahuje Oberona (Kirby Heyborne), který se topí, nemá Oberon knírek. Když ale povídal Kendrickovi, že ho to mrzí, tak ho měl. (Gordy34)

Reklama

Reklama