Reklama

Reklama

Dramatický příběh lásky se odehrává v 16. století v Benátkách. Veronica a Marco se do sebe bláznivě zamilují, Marco je však povinen najít si ženu vysokého postavení. Aby si Veronica vydobyla vliv a bohatství, rozhodne se stát kurtizánou. Netuší však, že její rozhodnutí jí přinese nejen velkou lásku, ale také zoufalství a bezmoc. (TV Nova)

(více)

Recenze (156)

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Zajímavý snímek s krásnou dobovou výpravou, který sice pojednává o slavné benátské kurtizáně, ale je zároveň i výpovědí o postavení žen v 16. století a jejich omezeném prostoru seberealizace. Především je to ale film pojednávající o lásce s takovou hravostí a poutavostí, jakou by mu mohla většina romantických snímků závidět. Bohužel závěrečná půlhodinka s inkvizicí trochu brzdí tempo, jinak bych neváhala se čtyřmi hvězdičkami. 3,5* ()

Raketka29 

všechny recenze uživatele

Pohled na nejstarší řemeslo mezi krásou Benátek. Film, který téměř u každé ženy musí vzbudit myšlenku,"Co bych já dělala". Rufus je ve své roli tak okouzlující a naprosto "k sežrání" avšak filmařům se povedlo zachytit klasickou společnost a především muže té doby. "Já jsem muž, to že mám manželku a milenku je normální, ale pro ně já musím být ten jediný muž." Musím se přiznat že mi chvílemi bylo jeho manželky i líto. Nu což, film romantický, erotický ale to je asi vše. Napětí a dramat se moc nedočkáte. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Syrový chlad hlubokého středověku ve jménu Inkvizice, zatuchlost a zkostnatělost zdejších obyvatel, na mě dýchla jak dnešní ranní vzduch, takovou to mělo sílu a autentičnost. Historie na mě působí velmi sugestivně, možná víc jak neznámá budoucnost, o to je prožitek silnější, když je obraz podobně precizní. Jako bych tam byla ve stejném čase, na stejném místě. Střet soudobé kultury s dnešním náhledem na svět si dost dobře nedokážu ani představit, i když filmů o návratu do minula i budoucna, je víc než dost. Catherine i Rufus jsou přesným zdrojem "zimomriavky" a pokud bych měla tu možnost, chtěla bych být víc MUŽEM než ženou! ()

Monoxid 

všechny recenze uživatele

Hezká romantická komedie zasazená do prostředí historických Benátek... No, dobře, (spoiler) >Její daňové prohlášení z roku 1585 dokazuje, že žila v části města, kde dožívalo mnoho opuštěných prostitutek. Zemřela ve 45 letech. Na její smrti se podepsalo špatné zdraví, ale také mnohé obtíže, nebezpečí a ztráty.< prostě nezní tak dobře jako >Veronica Franco used her home as a sanctuary for victims of the Inquisition. She and Marco Venier remained lovers for the rest of their lives.< (konec spoileru) Ale kdo by se na něco takovýho koukal kvůli čemukoli společnýmu s realitou, že? A Rufus Sewell v roli poblouzněného mladíka stojí za to :D A Naomi Watts ta role vyloženě sedí... Ale nevim nevim, žít v šestnáctym století, asi bych byla spíš jeptiška než kurtizána. ()

lareinna 

všechny recenze uživatele

Kurtizána v 16. storočí mala vyššie postavenie v spoločnosti v princípe vďaka mužom, ktorí vládli, dovolili jej vzdelávať sa, čítať, mať viac slobody a pohybovať sa tam, kde ich manželky nemohli. Takúto zaujímavú politiku vedia vymyslieť len muži :-) pre mužov. Ale tieto ženy „chodili po tenkom ľade“. Ako povedala Veronica Franco svojej priateľke ...„Moje klec je možná větší než ta tvoje, ale je to klec...“ Zaujímavý film, ktorý rozpráva o živote mladej Veroniky a o živote v Benátkach pred cca 450 rokmi. Aby získala postavenie, viac peňazí a muža, do ktorého bola zamilovaná, ale odmietol si ju vziať kvôli venu, počúvla radu matky a stala sa kurtizánou. Podarilo sa jej to, ale smrť k nej mala bližšie práve preto, kým sa stala. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (8)

  • Pôvodne mal byť názov filmu „The Honest Courtesan“, teda „Poctivá kurtizána“, avšak vydavateľstvo dospelo k záveru, že Američania slovo kurtizána nepoznajú a rozhodli sa ho zmeniť na „Dangerous Beauty“. (Arsenal83)
  • Skutočná Veronica Franco (Catherine McCormack) mala 6 detí, 3 z nich však zomreli už v detstve. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama