Reklama

Reklama

Profesionální hráč amerického fotbalu Paul Crewe prodal důležitý zápas a byl vyloučen z ligy. Pak se pohádal s bohatou přítelkyní Lenou a opilý vyrazil s jejím autem na projížďku. Během své spanilé jízdy zcela zdemoloval její auto, ale také řadu policejních vozů. Je zatčen a odsouzen ke třem rokům v texaské věznici, o což se postaral její správce Hazen, velký fotbalový fanoušek. Chce po Paulovi, aby mu pomohl zlepšit výsledky týmu, a když vzpurný vězeň neprojeví dostatek nadšení, pod pohrůžkou dalších pěti let vězení ho k tomu donutí. Paul si s výběrem hráčů hlavu nedělá. Pak se objeví Nate, který byl kdysi úspěšný fotbalista, a společně se pustí do sestavování týmu, složeného především z obránců. Paul však cítí, že to stále není to pravé, a tak se vydá k vůdci černých vězňů Mossovi. Ten sice účast na zápasu pro pobavení dozorců odmítne, ale nechá se umluvit na basketbalový zápas jednoho proti jednomu. Pokud Paul zvítězí, přidají se černí vězni k jeho týmu. Situace se vyhrotí, když se stráže pokusí některé hráče zastrašit. V konečném důsledku to však má opačný efekt. Nejenže se k týmu přidají černí vězni, ale celý tým má najednou novou motivaci a bojovou náladu. Poslední kapkou se stane pokus o vraždu Paula. Je jasné, že tentokrát půjde na hřišti o víc než jen o sportovní výsledek. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (640)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Na první pohled by se mohlo zdát, že jde o další průměrnou Sandlerovku. A v první polovině také opravdu je. Sandler hraje svůj obvyklý průměr, Chris Rock hláškuje co mu síly stačí a Burt Reynolds je příjemným překvapením v této komedii. V první polovině se tedy zdá, že jde všechno jako vždy, ovšem poté se Peter Segal pokouší film trochu zvážnit a moc mu to nejde a člověk už se začíná obávat nejhoršího. Naštěstí v té době přijde hlavní klad filmu, a to ten velký fotbalový zápas. Ten je totiž natočen velice svižně a dynamicky a člověk se cítí jako by byl přímo na hřišti. Takhle dobře natočené zápasy se nevidí ani ve sportovních filmech a to si vemte, že tohle je spíše komedie. A ještě bych se taky rád zastavil u režiséra, který je čím dál lepší. Po takových katastrofách, jakým byl např. Zamilovaný profesor 2 se totiž zmohl až na tuto nadprůměrnou zábavu a to ještě není IMHO vrchol jeho kariéry. Celkem se tedy jedná o další z řady průměrných Sandlerovek, ovšem o výborně natočenou a ke konci dost dobrou Sandlerovku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Docela slušné a vtipné dialogy i některé scény. Začátek šlape jako hodinky, scény ve vězení a tréninky už jedou podle určitých klišé a záleží na té které scéně a dialogu či situaci, nakolik je zajímavá a vtipná, a nakolik zbytečná. Protože i zde se najdou scény, které jsou vatou a zbytečně jen natahují stopáž. Být film kratší, je daleko lepší a svižnější. Stejně tak je asi jasné, kdo zápas vyhraje, takže scény samotného zápasu mají podobně kolísavé tempo. Možná mi i vadí, že vlastně o nic jiného než o ten zápas nejde. Že by mě zajímaly nějaké vedlejší linie, nějaká nadstavba nad tím vším, aby to bylo zajímavější a sevřenější. ()

Reklama

Hakha 

všechny recenze uživatele

Zatím nejlepší Sandlerovka, kterou jsem viděl. Tolik tvrdéch chlapů a wrestlerů v akci jsem už pěkně dlouho neviděl. Jako maniak do sportu jsem tenhle film náležitě prožíval, sice je zde mnoho klišé a předvídatelnosti, ale způsobem jakým to Peter Segal natočil, se lehce odpustí + navíc tvrďácky natočené souboje ještě na prožitku přidávají. Napínavé, vtipné, svižné a myslím, že si jistě 4 hvězdičky zaslouží… ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Nenáročná sportovní komedie z vězeňského prostředí, která si neklade vyšší cíle, než pobavit diváka osvědčenými metodami. A docela se jí to daří, přestože nejsem příznivkyně ani jediného z vystupujících herců. Jen tak mezi námi, americký fotbal je zábavný akorát ve filmech - vůbec nechápu, proč má tahle nudná, chaotická, rozkouskovaná hra takový úspěch. Zlaté ragby! 65% EDIT: Opakované shlédnutí po letech mě nedonutilo ubrat hvězdičku, ale percentuální hodnocení musím snížit: spousta klišé, patetické žvásty, často laciný humor a k tomu již zmíněné nesympatické postavy... držela jsem palce bachařům a ze závěrečného charakterového twistu Williama Fichtnera se mi chtělo ublinknout. 51% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

65% Na Sandlera určitě nadprůměr, příjemná zábavná oddychovka na mrazivé odpoledne. Pár povedených vtípků, jedna dojemná scéna a bojovné finéle. Ovšem ani účast mnoha hvězd americké kulturistiky nemění nic na faktu, že originální The Longest Yard s Burtem Reynoldsem (v Sandlerově roli) je mnohem lepší film, daleko emotivnější s bojovnější atmosférou a zručnějším režísérem. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (33)

  • Ve filmu zazní skladba "Here Comes the Boom" představitele Meggeta, rappera Nellyho. (G3niu5)
  • Do kin převáženo jako "Uncle Bill". (Aknah)
  • Když Paul Crewe (Adam Sandler) nacouvá policistům do auta, poškodí zadní část svého auta. V následující honičce však není na vozu ani škrábnutí. (Kroup4)

Související novinky

Paramount chystá remake Trestné lavice

Paramount chystá remake Trestné lavice

08.11.2023

Hezkých předělávek není nikdy dost a fanoušci přímo lační po tom, aby své oblíbené kousky mohli vídat znovu a znovu, jen v úplně jiném provedení. Nebo si to alespoň myslí hlavouni studia Paramount,… (více)

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

Zemřela oscarová herečka Cloris Leachman

28.01.2021

Z Kalifornie přišla smutná zpráva, ve věku 94 let totiž včera filmový svět opustila americká herečka Cloris Leachman. Zprávu o úmrtí médiím předala její manažerka Juliet Green. Ve filmu se Cloris… (více)

Bankovní loupež á la Lyne

Bankovní loupež á la Lyne

08.08.2006

Kontroverzní Angličan stojící za úspěchy Lolity se po čtyřech letech vrací k režii. Adrian Lyne byl dosazen samotnými představiteli Warner Bros. na místo režiséra filmové adaptace knihy Chucka Hogana… (více)

Reklama

Reklama