Reklama

Reklama

Dobrodružný snímek, odehrávající se v Kolumbii, líčí honbu za smaragdy, jimž se v hantýrce říká "zelený led". Neohrožený dobrodruh spolu s půvabnou dívkou, která zde pátrá po své pohřešované sestře, bojují proti smaragdovému magnátovi i jeho přisluhovačům a procházejí přitom řadou nebezpečných situací. (Česká televize)

Recenze (69)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Něco jako předskokan Zemeckisova romancování se šutrem, který ovšem svou vtipnost ukončí odpadnutými stěrači, dobrodružství nabídne spíše nevzrušivé a romanci zadusí vystrašeným lumenem OˈNealem. Aspoň, že je tam ten zlý obchodník s drahými kameny (byť dle výtahu, hlasu a touze po moci to vypadalo na Fantomase). Oh My Sharif, na jehož po smaragdech nazelenalé kštici začalo postupně rašit paroží, tomu dodal trošku úroveň, stejně jako hvězdný český dabing. To byly tenkrát časy, že když nějaká vedlejší postava vypadala jako zasloužilý umělec Jiří Adamíra, tak přišel zasloužilý umělec Jiří Adamíra a těch šest vět namluvil.. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Silné tři, nebo slabší čtyři? On ten film své kouzlo má, žel trpí na jedné straně rozvláčností a scénami jak z katalogu zájezdovky, kdy se ale nic neděje, aby pak byl popohnán kupředu překotným a divným střihem. Třeba na recepci chlápkovi řeknou, že má ten a ten pokoj. Střih, někdo chodí po pokoji a chlápek leze z koupelny a diví se, že je v pokoji někdo cizí - chybí cokoliv mezitím, aby nám došlo, že jde o záměnu pokojů a zhruba proč. Na filmu by se dalo najít další množství vad. Jenže - on je to celkově pohodový dobrodružný žánr s milostnou linkou, s velmi slušnými a vtipnými dialogy (dokonce chytrými, třeba s hrou se slovíčky), některé scény jsou nezapomenutelné - třeba balony na noční obloze, vypuštění návnad a ostatně celá úvodní scéna na opuštěném vlakovém nádraží, krajina a lokace příjemné, takže i když nakonec dám poctivé tři hvězdy, rád se na to znovu někdy podívám. A moc, ale vážně moc se mi líbí scéna s farmářem, pěstitelem kávy, která je v podstatě hodně filozofická (Chtít pořád víc a víc? A k čemu?), a přitom vtipná. ()

Reklama

ilemas 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemný pohodový film, který mě i po několikerém shlédnutí stále baví. Hlavně perfektní scéna s balńy s nádhernou písničkou mě vždy dostane. V tehdejší době ve vždy vyprodaných sálech naprostá pecka a i dnes se to dá stále shlédnout. Charismatický Omar Sharif (kpt. Nemo, zde Meno, což jistě není náhoda) a půvabná Anne Archer jsou třešničkou na dortu. Vždy mě bylo líto té návnady vypuštěné do moře, ale dodávka dobré kávy z Columbie s malým bonusem to spraví. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Pecka film, taková klasická osmdesátá léta, které mám tak rád se "sympatickým Ryanem O'Nealem, nádhernou Anne Archer a démonickým Omarem Sharifem". Přesně to vystihuje "sud". Ale pravdu má i "huzgi" když říká Příjemný film, ale tak trochu žánrově neujasněný. Kruté scény s hromadnými popravami se míchají s rádobyvtipnými" Nechte se unášet na vlnách pohodového relaxu... ()

Anianna 

všechny recenze uživatele

Před těmi 40 lety to mohl být docela žádaný biják. Dnes by s tou spoustou nelogičností a klišé poplatných době asi neuspěl. Na Ryana a Anne se ovšem dobře koukalo. Štíhlounká Anne s ručičkama jako špejličky by dnes podle dnešních měřítek v dobrodružném filmu nehrála. Ona, Ryan a Omar se potkali ve filmu, který ani jednomu z nich neseděl. Josefa Kemra jako dabéra jsem myslím slyšela poprvé. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo také v Mexicu, New Yorku a ve slavném hotelu Las Hadas. (reich)
  • Film se natáčel v Jižní Americe, konkrétně v Kolumbii. (reich)
  • Holbrook (Anne Archer) ve filmu řídila Aston Martin Lagonda z roku 1975. (reich)

Reklama

Reklama