Reklama

Reklama

Dobrodružný snímek, odehrávající se v Kolumbii, líčí honbu za smaragdy, jimž se v hantýrce říká "zelený led". Neohrožený dobrodruh spolu s půvabnou dívkou, která zde pátrá po své pohřešované sestře, bojují proti smaragdovému magnátovi i jeho přisluhovačům a procházejí přitom řadou nebezpečných situací. (Česká televize)

Recenze (69)

vitak69 

všechny recenze uživatele

Pět hvězdiček z nostalgie. Když jsem byl kluk, hodně jsem fandil levicovým povstalcům. Ve filmu jsou Che Guevarovy bratranci nádherně idealizovaní s neposkvrněnou duší a samými kladnými vlastnostmi. Skutečnost byla jiná, nebyli o nic lepší, než vládní vojáci, někdy dokonce i horší. Taková pěkná dobrodružná levicová agitka. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Na Zelený led mám vzpomínku, že jsem VHS s filmem zahlídl kdesi v bazaru za dvacku hned vedle filmu Modrý led, což mě pobavilo. Jinak je to ty dobrodružný film točící se kolem pašování smaragdů a je to film velice britský. To znamená ošuntělý, velice pomalý a nudný... což by dobrodružný film rozhodně být neměl. Na druhou stranu sympaticky škádlící se ústřední pár (O´Neal, Archerová) to táhne nahoru, stejně jako slizký Sharif; všem třem pomáhá výborný starý dabing. Nechybí ani špetka humoru, pěkná písnička a minimálně originální vykrádačka střešního trezoru byla super. Takže se to na ty 3* vydrápe, ale žádná klasika to teda není. ()

Reklama

dopitak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružný, lehce romantický a pak akční. Vyloupení trezoru je sice hladší než by našinec odkojený "napínačkama" čekal, to je ale spíše ku prospěchu. Trošku rozčiluje Omarův přístup ke konkurentovi (dělej si co chceš, přeci), zakončení v opuštěném domě na ostrově je ale nepovedené a celá tahle pasáž by se dala vyhodit. Anne Archer nádherná, nechápu, jakto že jsem ji neznal dřív. Inu, zapomenutý zelený klenot! ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

A já si říkál jestli ten hlavní hrdina nehrál Barryho Lyndona. Je to samozřejmě on:) Zelený led byl pro mě velice utajeným dílem. Film mě překvapil svým zbytečně velkým hodnocením. Nekonají se zde nějaké úchvatné akční scény a klidně bych jej označil jako nějakou odpověď na Bondovky, s tím že jakákoliv libovolná Bondovka je podstatně lepší. Viděl jsem s perfektním dabingem, který nemá konkurenci : Josef Kemr, Miroslav Moravec, Karel Heřmánek, Petr Oliva a další....40% ()

topi 

všechny recenze uživatele

Málokterý film se může pyšnit takovým dabingem. Všechno stará herecká československá elita (hlavně Josef Kemr)!! Lepší, než originál. S příběhem už to tak valný není, mnohem více se mně film líbil v dětství a pak po tolika letech spíše zklamání. I tak ale některé scény zůstaly navždy v hlavě - postřílení celé expedice na začátku filmu anebo pád z mrakodrapu. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (4)

  • Holbrook (Anne Archer) ve filmu řídila Aston Martin Lagonda z roku 1975. (reich)
  • Film se natáčel v Jižní Americe, konkrétně v Kolumbii. (reich)
  • Natáčení probíhalo také v Mexicu, New Yorku a ve slavném hotelu Las Hadas. (reich)

Reklama

Reklama