Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

MaedhRos 

všechny recenze uživatele

Na TNG jsem vyrostla a Picardova posádka je v celém ST universu jediná, kterou mám opravdu ráda. Plných pět si Nemesis nezaslouží - už jen proto, že ze setkání Picarda s jeho temným já na hony daleko vane dráždivá vůně potenciálu, který šel vyždímat přeci jen lépe, důkladněji a na dřeň (což na druhou stranu neznamená, že by to byla vysloveně špatně sehraná partie - místy z ní velmi příjemně a citelně mrazí). Ale TNG je pro mě tím, čím je pro jiné TOSka, Picard je king mezi ST kapitány - a Data je nejspíš moje nejmilovanější ST postava vůbec. Pod čtyři jít prostě nemůžu...:-) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Víc už nezáživnost Nové generace podtrhnout nemohli. Baird se sice tak nějak staromilsky snaží, aby měla Nemesis aspoň trochu "koule", ale unylý záporák (to jsem se měl toho plešatýho vykuka a jeho šedivýho klauna jako bát?) a seriálem páchnoucí zápletka to všechno zdařile posílají do pozice vcelku nudného a snadno zapomenutelného průměru. Navíc mě s každým dalším filmem o Picardově posádce silně iritovalo navazování na děj z televizní obrazovky. Namísto toho, aby se filmy snažily lovit diváky i mimo zástup Trekkies, nesmyslně hrají všechno na vlastní branku. Imho zasloužené komerční fiasko, které zapříčinilo velké změny. Díky bohu za ně. Takhle už rozhodně ne. Ale výsadek v off-roadu byl hoodně hezký. To zase jo. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Chudáci maskéři, zase museli den co den vstávat do háku ve tři ráno.. Je to už pár světelných let, co jsem sledoval seriál, takže jsem nyní musel naskočit do rozjetého vlaku a znovu si osvěžoval tváře (pan Dat) i slovník (fotonové torpédo, vlečný paprsek) Roddenberryho vesmírných Dušínů nové generace. Než mě trekkie průvodčí z vlaku vyhodil, užil jsem si docela temnou jízdu bez zastávek a byl rád, že jsem mohl chvíli posedět v kupé se začínajícím Tomem Hardym, jakožto železářství doposud nenavštivším Pinheadem v Rossiho motocyklistické kombinéze (Shinzon).. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Star Trek nás svou přítomností oblažuje už velmi dlouho a stal se fenoménem, kterému konkuruje jedině Star Wars. Enterprise a její posádka se vydala na svou jubilejní, desátou pouť. Nemesis je jeden z nejtemnější dílů, které jsem viděla. Temnota by se dala skoro krájet. Většina příběhu se totiž odehrává ve tmě nebo šeru. Závěrečná bitva je dlouhá a plná nejrůznějších zvratů. Tak to má být. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jednoducho zhrnuté prvé tri čtvrtiny dialógov a posledná vesmírna streľba v neprirodzene pôsobiacom trikovom prostredí so záverečnou konfrontáciou kladného a záporného hrdinu s očakávaným koncom. Trochu obšírnejšie nič nové v galaxii, patetické herectvo, ale také, aké to k Star treku tejto generácie patrilo, nejaká tá myšlienka, solídny scenár, množstvo klišé a pochyby, či to vďaka relatívnej lacnosti patrí do televízie, na dvd, alebo do kina. V tom istom roku nás obšťastnil Lucas megalomanskými Klonami, s ktorými sa po vizuálnej stránke Nemezis nemôže rovnať, lenže ten nemal také ambície, takže pôsobí úprimnejšie a vďaka skvelému záporákovi v podaní Toma Hardyho, z ktorého je dnes megastar, sa na tento film dnes pozeráme trochu inak. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Na fotce z akademie nemá mladý Jean-Luc Picard (Patrick Stewart) vlasy. Přesto však v 19. epizodě 5. série s názvem „The First Duty“ seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987) poznamená zahradník akademie hvězdné flotily Boothby při setkání s kapitánem Picardem: „Co se stalo s tvými vlasy?“ (Honzíno)
  • Režisér Stuart Baird před natáčením neviděl ani jednu epizodu seriálu Star Trek: Nová generace (od r. 1987), což kritizovali i někteří s filmem nespokojení herci. Příkladem je LeVar Burton, představitel Geordiho LaForga, a Marina Sirtis, která si zahrála Troi. Baird si například údajně myslel, že postava Geordiho je mimozemšťan. (mirliflore)
  • Všechna romulanská i remanská jména ve filmu jsou odvozena ze starých čínských jmen. (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama