Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Již po desáté se setkáváme s Enterprise a její posádkou. Tentokrát se účastní mírové mise na Romulus, jelikož se tamní obyvatelé rozhodli uzavřít s Federací mír. Po příletu na planetu ale vyjde najevo, že jejich skutečným úmyslem je zničení Země. A tak se kapitán Picard setká s dosud nejnebezpečnějším protivníkem - Nemesis. Vedle sedmi hlavních hrdinů se objeví i nová nebezpečná rasa Rémanů, mezi nimiž je i klon kapitána Pickarda - Shinzon, který je novým vůdcem Romulů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (253)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

No tak nevim... Není to špatný film, to jistě ne, ale těch záporů je prostě až moc - místy extrémní rozvleklost svědčící o tom, že by se příběh celého filmu vešel do jednoho dílu seriálu, a taky spousty logických i fyzikálních chyb... Přesto důstojné zakončení jedné velikánské legendy. Leč takovéhle filmy pro filmy mi přijdou trochu dost zbytečné. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

I zde musím po druhém shlédnutí bez dabingu jednu hvězdičku přidat. V prostřední části je to politikaření Rémanů v romulanském senátu trochu slabší a kecy o betazoidských svatebních rituálech dokážou leda tak navnadit (stejně jako pochyby o velikosti nádobíčka jistého klingonského míšence:-) ale všechno se to naštěstí obrátí v části O té velké bitvě, která mi přišla jako snad vůbec nejlepší filmová startrekovská bitva všech dob (do roku 2009, samozřejmě). Co oni s těmi loďmi udělají... Potěší cameo kapitánky (vlastně už admirála) Janewayové. PS, kdybyste byli na pochybách, kde se ukryl můj oblíbený rypák Ron Perlman, tak je schovaný pod maskou rémanského vicekrále. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Klasická archetypální bitva o záchranu všech je křížena s dokonalým morálně-odpovědným dilematem, Enterprise dostává nejstylovějšího nepřítele kompletní filmové série a celá romulanská zápletka je tak temně podaná, že jsem se nestačil divit tomu, že právě tahle posádka začínala v nevydařených Generations. Nová generace se těžko mohla rozloučit lépe. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Jean-Luc Picard, to je převtělené charisma, nic jiného mě nenapadá. Kdo by nechtěl sloužit pod takovýmto chlápkem...musím říct, že nejsem fanouškem seriálu, jasně pár dílů jsem viděl, ale rozhodně nemám doma žádné sběratelské série. Nemesis je od začátku natočena, tak aby se nenudil i naprostý nováček ve světe Star Treku. Naopak skalní fanoušci budou nadšení jen z principu. Co se týče efektů, ty jsou pěkné, dá se řící standartní, protože co jiného se, zvláště od sci-fi, v dnešní době čeká. účast Whoopi Goldberg, byla štěkem v pravém slova smyslu ;). ()

Aiax 

všechny recenze uživatele

Jasně. Úžasné triky. Nádherná výprava. Padouchovitý padouch. Jako vždy skvělý Stewart. Ale... počkat, kde se nám poděl Star Trek? Proč se vlastně lidi na tenhle seriál začali v těch šedesátých letech dívat? Kvůli trikům? Kvůli výpravě? Nebo snad kvůli padouchům? Kdepak přátelé, bylo to kvůli myšlence a navzdory legračním rekvizitám i jistému charismatu a příslovečnému "sense of wonder". Ano, kvůli všem těmhle nepostižitelným, efemérním vlastnostem, kterých měl Rodenberry na rozdávání, kdežto Baird by zřejmě nevěděl, o čem to tu plácám. Nejspíš by mi odsekl něco jako: "Co to meleš vole. Dostal jsem od těch pošuků zakázku, ať jim udělám další kousek toho jejich divnýho fetiše, tak co? Udělal jsem to jako vždycky, pravou hollywoodskou směs - čtyři lopaty akce, tři patosu, lopatu standardní pojivové směsi 'Mezilidské vztahy' a navrch padouch, typ č. 3. Nech si své plky o myšlence, na myšlení jsou tu jiní, já jsem jenom obyčejnej filmařskej žoldák. " Eh, škoda dalších slov. Kdyby to nebyl Star Trek, tak bych tomuhle průměrnému béčku dal tři hvězdičky - pobaví stejně solidně jako filmy typu Jádro nebo AvP. Jenže je to Star Trek. A poslední fimové zpracování na mě bohužel působí dojmem kdysi velkého spisovatele, kterému na stará kolena vyschla inspirace a živí se se psaním telenovel. Smutný pohled. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (23)

  • Film byl uveden do kin krátce před velkofilmem Pán prstenů: Dvě věže. Jeho premiéra ale proběhla jen v některých zemích, v jiných se film vůbec nehrál. V České republice se dočkal své premiéry až roku 2006 při příležitosti oslav 40. narozenin Star Treku, setkání CzechTrek dne 27. září. Mezi „star trekovými“ filmy byla Nemesis označena za jeden z nejhorších; nebyla ani příliš výnosná. (Kroup4)
  • Původně měl být hlavním protivníkem Picardův (Patrick Stewart) dlouho ztracený syn. Nápad byl však zamítnut s ohledem na kontinuitu s předchozími filmy a seriálem. (mirliflore)
  • Film obsahuje narážky na všech 5 Star Trek seriálů. Riker (Jonathan Frakes) použije manévr pojmenovaný po kapitánu Kirkovi, je zmíněna válka s Dominionem, hlavním protivníkem posádky ze seriálu Star Trek: Hluboký vesmír devět (od r. 1993), krátké cameo si coby admirál zahrála Kathryn Janewayová ze seriálu Star Trek: Voyager (od r. 1995) je zmíněna loď USS Archer, pojmenovaná po kapitánu Archerovi ze seriálu Star Trek: Enterprise (od r. 2001). (mirliflore)

Související novinky

Star Trek XI

Star Trek XI

28.02.2007

Jedna z nejoblíbenějších sérií všeho možného, od seriálů přes hry na nejrůznější konzole až po filmy, se dočká dalšího filmového pokračování. A kdože se ujme režie? Spolupracoval jako režisér a… (více)

Nemesis konečně na plátně

Nemesis konečně na plátně

16.08.2006

Kolik nevděku a nepublikovatelných výrazů padalo na hlavy distributorů v době, kdy se film Star Trek: Nemesis u nás neobjevil v kinech, ale rovnou putoval na video. Po čtyřech letech však všechny… (více)

Reklama

Reklama