Reklama

Reklama

Život savců

(seriál)
  • Česko David Attenborough: Život savců (více)

Epizody(10)

Obsahy(1)

"Savci, teplokrevná stvoření pokrytá srstí, která krmí svá mláďata mlékem, jsou nejpopulárnější mezi zvířaty - snad také proto, že mezi ně také patříme." - David Attenborough Dokument Davida Attenborougha nabízí jedinečný pohled na pozoruhodnou skupinu těchto zvířat. Ukazuje mnoho fascinujících druhů planety, včetně nás samotných, a ilustruje, jak se savci stali tak mimořádně rozmanitými a úspěšnými. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (51)

angloumene 

všechny recenze uživatele

Život savců přináší opravdu blízké seznámení se s jednotlivými živočišnými druhy, až má divák skoro pocit, že se zvířat sám může dotknout. Vynalézavost Davida Attenborougha opravdu nezná hranic. Navíc dokument nepřináší obvyklý pohled na zvířata žijící na určitém území, ale naopak se zaměří na jeden živočišný rod případně čeleď a ten zkoumá napříč celou zeměkoulí. Celkově se jedná o jeden z nejpropracovanějších dokumentů s vysokou přidanou hodnotou. ()

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Přírodopis, biologie ať to nazveme jak chceme, tak zrovna já jsem tenhle předmět na škole nikdy v oblibě neměl. Jenže v televizi je to něco úplně jiného, tam vynikne ta zajímavost a barvitost živočišné říše. takže téměř jakokoliv přirodopisný dokument mě nikdy nezklamal, a když se připojí profesionalita jako v tomto případě, byla by chyba se nepodívat. ()

Reklama

lift666 

všechny recenze uživatele

Jeden z velice povedených dokumentů BBC. Zavede vás do skutečného života savců a přede věci, o kterých jste ani neměli tušení. Pomocí pokročile techniky se dostali s minikamerou do doupěte syslů... Báječné. Ale jednu výtku mám. Za těch 50 minut si člověk, který přijde unavený z práce, toho nedokáže moc zapamatovat a dívat se na to podruhé už není ono. Přesto je tento cyklus na vysoké úrovni :-) ()

ceskyhonza 

všechny recenze uživatele

ČT po letech opakuje tento skvost mezi přírodopisnými dokumentárními cykly a znovu se dokáži dívat a opět si to užívat. Poklunu zaslouží tradičně vynikající a kultivovaný výklad a projev Davida Attenborougha, ale i celý realizační tým. Je nevděčné a smutné, že neberou miliony filmových star, nechodí po červeném koberci. Pro mne ale jsou "hvězdami" zasloužícími obrovskou úctu a obdiv. Myslím, že by se dalo ještě dlouho psát o tom, jak fantastický seriál to je, jakou poklonu všichni, kteří se na něm podíleli, zaslouží. Zkrátím to a řeknu jen, že se opravdu hluboce klaním a každému, kdo má nějaký cit pro přírodu, chce o ní vědět více, vidět, co běžně opravdu jen tak neuvidí, jen a jen doporučit a určitě to je krásný námět k tomu, vzít si děti třeba na klín a užít tento fantastický materiál s neobyčejnou poznávací hodnotou společně. ()

bila.tecka 

všechny recenze uživatele

Ač nejsem milovníkem dobytka (jak říká naše známá veškeré fauně), byl jsem okouzlen přístupem Davida Attenborougha k pojetí dokumentu. Vystříhal se natočení líbivých obrázků libivých tvorečků a předvedl plejádu savců s úžasně poutavým komentářem. Udělil bych mu cenu Jana Amose, tohle je přesně škola hrou. Nádhera obrazová i faktografická. ()

Galerie (50)

Reklama

Reklama