Reklama

Reklama

Pohádka z pražského Podskalí, kde o zázraky kdysi nebývala nouze... Na vltavském břehu žil hrnčíř Vítek (O. Vízner), který se jednou setkal s krásnou panenkou. Netušil, že je to vodníkova dcera Bělička (J. Švehlová), zamiloval se do ní a dívka jeho cit opětovala. Jenže lásce těch dvou nepřáli ani lidé, ani otec vodník (O. Šimánek). Než naši zamilovaní našli společné štěstí, uplynulo v řece hodně vody a také celá tato pohádka… (Česká televize)

(více)

Recenze (32)

Olík 

všechny recenze uživatele

Zrovna ve stejný den komentuji ještě jinou pohádku "O malíři Adamovi (r.2006)" (podobný formát - necelá hodinka) a je straně poznat ten rozdíl třiceti let. Dříve se i takové malé televizní záležitosti věnovala péče a láska. Herci jedou na 110% a taky to jsou úplně jiné váhové kategorie.....postavte vedle sebe například mladého Víznera a Bohadla. Navíc ten staropražský šmrnc, to se pak ztratí i fakt, že příběh není žádnou originální peckou. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mezi studiovými pohádkami jde jednoznačně o nadprůměrnou záležitost. Jednak díky velmi nadstandardní hudbě, pak také díky krásné a sympatické Jarmile Švehlové. Samozřejmě plusem je i Míla Myslíková, Josef Bek nebo Otto Šimánek. A ani ty studia nejsou tak průměrné nebo nevzhledné jak obyčejně bývá. Velmi povedená pohádka. ()

Reklama

sharka.68 

všechny recenze uživatele

Vodník - pan Tau, teta Žanda -Frýda (podle ní se jmenuje naše kočka), sice unylá vodnická holka Jarmila Švehlová a hrnčíř Olda Vízner, co dělá tak nádherný hrníčky, ale hlavně nezapomenutelnej Vašek Vydra...sice v epizodní roli, ale skvěle zahrané....a nádherná písnička - Ptala se mne mořská panna, proč je voda v moři slaná..... ()

topi 

všechny recenze uživatele

Vodnická pohádka s písničkami Pavla Kopty a hudbou Vadima Petrova. Možná zbytečně zdlouhavá a naivní. Hrnčíř Vítek (Olda Vízner) je takový nekňuba a vodnická dcerka Bělička (Jarmila Švehlová) zase prostomyslná dívčina. Nejlepší je její vodnický tatík Otto Šimánek a tetička Míla Myslíková. Jinak takovej lepší průměr, na svou dobu však klasika. ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

"Ptala se mě mořská panna, proč je voda v moři slaná, co mám na to říci, co mám na to říci?" Já bych v otázkách pokračovala, proč má vodník doma dvě velké láhve od okurek, ve kterých má akvarijní rybky. V tak malých nádobách, kulatých navíc, by ty ryby nemohly být šťastné, nemluvě o tom, že proč mít pod hladinou na ryby sklenici, vodníci přeci logicky musejí ryby chovat v klecích, vodu mají všude kolem. Vodníkova dcera je netypická romantická hrdinka, i když hlavně díky své tetičce, ale ať už kvůli komu(čemu)koliv, tak kromě jojikání a omdlévání i aktivně koná, což z ní, při veškerém patetickém přehrávání, dělá o něco menší nablblo, než jakým obvykle éterické, jojikající, omdlévající romantické hrdinky bývají. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (2)

  • Podle stejného scénáře vznikla v roce 1978 v režii Jana Bergera i rozhlasová pohádka „Vltavská pohádka". (Miggi90)
  • Ve filmu svou první roli ztvárnila Jarmila Švehlová, která tou dobou ještě studovala na konzervatoři. (M.B)

Reklama

Reklama