Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 035)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Norton to fakt musel brutálně přepsat. Nikdo mi nenamluví, že najali Leterriera, aby režíroval film, jehož plných 50% je (nefunkční) romantické drama a ve zbytku času zelené monstrum jen tak by the way trhá policejní auta na kusy. Chemie mezi Nortonem a Tylerkou je nulová, dialogy nadmíru stupidní a zachraňovat tak musí slušné akční sekvence, fóry s kalhotama a Roth, který jako jediný dokáže párkrát zahláškovat. Žádná nabušená jízda se tedy nekoná a kdyby tomu všemu na konci Tony Stark nedal alespoň trochu smysl, byl by tenhle restart úplně zbytečný. 5/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Nebyl jsem nadšený z toho, že se nebude pokračovat v původních stopách prvního HULKA, ale nakonec to nedopadlo tak špatně jak jsem čekal. Vlastně to dopadlo až nečekaně dobře. Pryč je sice tajemnost, chytrost a osudovost, kterou nám tady před několika lety servíroval Ang Lee. Zato ale dostáváme čistokrevnou akční komiksárnu, která se u Hulka nejspíš čekala poprvé. Honičku neproměněného Bannera s vojáky po Favelských střechách jsem si vysloveně užíval a jsem rád, že se jí Leterrier věnoval se stejnou péčí jako třeba bitce mezi Blonským a panem Zeleným. Edward Norton byl tradičně skvělý a Roth s Hurtem tvoří mu zdatné soupeře. Jen ta Liv Tyler občas působila "divně". Do nebe taky musím vychválit hudbu Craiga Armstronga, který si se soundtrackem opravdu pohrál. Navíc tady pro fandy máme i odkazy na Avengers a návštěvu Roberta Downeyho Jr. Bavil jsem se jako už dlouho ne. ()

Reklama

B!shop 

všechny recenze uživatele

Narozdil od vetsiny lidi se mi libil i prvni Hulk, tudiz mi tohle zas o tolik lepsi neprislo, ale lepsi to samozrejme je. Hlavne je celej film docela drsnej a zaroven vse pusobi celkem realisticky. Skoda jen, ze tu je jedna takova "ticha" akce, pak jedna dokonala akce proti armade a zaverecnej souboj. Rozhodne sem mohli tvurci narvat vic souboju, protoze ty jsou naprosto dokonaly, jak co se tyce napadu a choreografie, tak po trikovy strance. To mezi tim je vyplneno ruznym zkoumanim, resenim situace, utikanim a podobne, takze se sice furt neco deje, ale souboje jsou holt souboje a pribehove to dost pripomina prvni dil. Trosku jsem se bal zaverecnyho zaporaka, kterej v traileru kdovijak hrozive nepusobi, ale je to fakt slusnej drtic, akorat sem nepochopil, jaktoze moh hlaskovat a Hulk mel problem ze sebe vymacknout slovo. Nicmene jeho predstavitel, Tim Roth, je naporosto dokonalej a je snad jeste lepsi, kdyz neni zmenenej. Co se tyce Nortona, kdovijak mi do role sice nesed, nicmene hraje slusne a kdyz je na scene Hulk, tak je jedno, jakej herec ho predstavuje. Celkove se jedna o solidni komiksovou rezbu s dobrejma hercema, paradnima trikama a dokonalejma soubojema, akorat holt to je misty drobet rozvleklejsi. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hulk sice dokáže naškubat čtyřtunové vojenské Hummery na kusy beztvarého plechu, avšak jeho starší klon prováděl totéž s tanky a působilo to... no... velkolepěji. Navíc spousta scén je už viditelně počítačových a ona proklamovaná dlouhatánská závěrečná bitka... sakra... vždyť já si z ní skoro nic nepamatuju... a to jsem to viděl před čtrnácti dny... ne, fakt si vzpomínám jenom matně... asi to nebylo zapamatování si hodné. Hulk 2008 působí o poznání akčněji než Hulk 2003, ale ve výsledku se mi toto přežvýkané sousto zdálo téměř bez chuti. Žádné sympatie, žádné hlášky, nic. Jo, Tim Roth byl vcelku dobrej, Edward... no, ale jo... Liv... cože, ona tam hrála??... jo, asi jo, já ani nevím, cameo Ferrigna - to bylo povinný, Robert Downey v závěru neskutečně charizmatickej,fajn. Celkově: Rozpačité. 50% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/259 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Edward Norton je ve formě, a coby Neuvěřitelný Hluk (ne, není to překlep:) se skrývá před zraky veřejnosti. Nebezpečný sobě i jiným se ukrývá v anonymitě kdesi v Brazílii, kde našel útočiště v oblasti, kde žije hlava na hlavě. Jenže vláda nikdy nespí, zvláště, když se k ní připojí záporák Tim Roth. Z něhož se později stane Abomination. A oba nepřemožitelní obři tak budou stát proti sobě tváří v tvář ve velkolepém souboji, který vyzní snad možná i trochu béčkově:) Taková nenáročná, v pohodě podívaná, řekla bych. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Ve filmu se objevil herec Paul Soles, který nadaboval postavu Bruce Bannera v animovaném seriálu Hulk (od r. 1966). (Kubaaa97)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama