Reklama

Reklama

Před pěti lety prováděl jaderný fyzik Bruce Banner společně se svou přítelkyní a kolegyní Betty Rossovou výzkum pro americkou armádu. Její otec, generál Ross, jim řekl, že jde o experiment, jehož výsledkem bude odolnost člověka vůči záření gama. Bruce si byl výsledky svého výzkumu tak jistý, že sérum aplikoval sám sobě. Látka však zapříčinila, že se změnil v obrovské zelené monstrum, zničil laboratoř a zranil několik lidí. Po návratu do lidské podoby uprchl a generál Ross po něm začal všemi možnými prostředky pátrat. V současnosti se Bruce ukrývá v Brazílii. V Hulka se změní vždy, když jeho srdeční tep překročí hranici 200 úderů, proto se snaží rozvíjet sebeovládání. Zatímco se Bruce snaží vyléčit svůj stav, na obzoru se objeví nepřítel s podobnými schopnostmi, který naopak nevynechá jedinou příležitost k tomu, aby se z člověka přeměnil v monstrum Abomination. (TV Nova)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (1 035)

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Je to rozhodně jiné, než minulý Hulk. Přesto to na něj vlastně slušně navazuje a i když mám Nortona rád, nezbavil jsem se pocitu, že mi tam ten Eric Bana chybí. To mi nicméně nezabránilo v tom, abych si užil vynikající akční scény a především pak lahůdkového Tima Rotha - toho člověka je škoda pro každou roli, která nemá v popisu práce šílené chování. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Použitých 900 vizuálnych efektov, presvedčivý Edward Norton. Proste krása....................Soundtrack Craig Armstrong: 1. The Arctic ,2. Main Title ,3. Rocinha Favela ,4. A Drop of Blood ,5. The Flower ,6. Ross' Team ,7. Mr. Blue ,8. Favela Escape ,9. It Was Banner ,10. That Is The Target ,11. Bruce Goes Home ,12. Ross And Blonsky ,13. Return To Culver University ,14. The Lab ,15. Reunion ,16. The Data/The Vial ,17. They're Here ,18. Give Him Everything You've Got ,19. Bruce Can't Stay ,20. First Injection ,21. Is it safe? ,22. Hulk Theme , ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Do konca som síce dopozerala, i keď som chcela ísť spať, ale neskôr som si povedala, že poslednú tretinu som kľudne mohla vypustiť. Edward Norton ma zaujímal len v ľudskej podobe, ako Hulk bol nie neuveriteľný, ale neuveriteľne umelý. Liv Tyler zahrala za celý film asi tri výrazy (prekvapenie, plač, ľútosť) a Timovi Rothovi stačil jeden (zelený mozog). Bavilo ma to pokiaľ Bruce Banner (prečo väčšina amerických superhrdinov má rovnaké iniciály?) nedorazil do USA. Potom začala akcia, pri ktorej som si nemohla pomôcť a stále mi do očí udierala neprirodzenosť efektov. Asi to ukazuje, že čím väčšmi sú rozmery a sila komiksového hrdinu preháňané, tým väčší problém mám akceptovať ho ako zábavu... páči sa mi nový Spiderman, Hellboy, Iron Man, Constantine... zvládnem Supermana a prežijem aj jeho Lois.... ale príde Hulk a namiesto pohodovej zábavy ho vnímam ako trápny výmysel amerického komiksového priemyslu určeného pubertálnym tupcom, čo nedokážu prečítať knihu a odbavujú sa na hrdinoch a príbehoch ukrývajúcich v pozadí americký komplex všemohúcnosti... Okrem toho tomuto filmu chýbal vtip a nadsázka. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Hulk sice dokáže naškubat čtyřtunové vojenské Hummery na kusy beztvarého plechu, avšak jeho starší klon prováděl totéž s tanky a působilo to... no... velkolepěji. Navíc spousta scén je už viditelně počítačových a ona proklamovaná dlouhatánská závěrečná bitka... sakra... vždyť já si z ní skoro nic nepamatuju... a to jsem to viděl před čtrnácti dny... ne, fakt si vzpomínám jenom matně... asi to nebylo zapamatování si hodné. Hulk 2008 působí o poznání akčněji než Hulk 2003, ale ve výsledku se mi toto přežvýkané sousto zdálo téměř bez chuti. Žádné sympatie, žádné hlášky, nic. Jo, Tim Roth byl vcelku dobrej, Edward... no, ale jo... Liv... cože, ona tam hrála??... jo, asi jo, já ani nevím, cameo Ferrigna - to bylo povinný, Robert Downey v závěru neskutečně charizmatickej,fajn. Celkově: Rozpačité. 50% 150 miliónů dolarů(rozpočet)/259 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Pro mne osobně nejlepší komixovej nářez za rok 2008 a to počítám i "Batmana - Dark Knight"... Pokud je to podle komixu, nepotrpím si na velký kecání, vykreslování postav, ale co chci, tak akci a té mi naložil "Hulk" víc než všechny komixový filmy za rok 2008. Na nic se nečeká, akce jede od začátku, furt se něco děje, film je výtvarně špičkově zvládnut, obsahuje obrovské množství detailů, se zelenou barvou si hraje podobně jako Dario Argento ve svých horrorech s červenou ... ale hlavně akce je na naprostým vrcholu, překonává ve velkoleposti a destruktivnosti skoro všechny komixo-akční pecky v dějinách kinematografie. Finální "Hulk-smah" mě vystřelil z pohovky a třešničky na dortu v podobě jako camea Lou Ferigna a Roberta D. Jr. ve finále jsou opravdu víc než sympatické. Hulk sice není můj nejoblíbenější komixový hrdina (kromě Bladea je to zřejmě Iron man), ale tady opravdu zazářil. Bomba!! ()

Galerie (103)

Zajímavosti (105)

  • Při pátrání po Bannerovi (Edward Norton) používá armáda vybavení od organizace S.H.I.E.L.D., která hraje velkou roli v dalších marvelovkách. Loga organizace si lze všimnout na monitorech počítačů. (S.W.A.T)
  • Protože byl Hulk (Edward Norton) oproti ostatním postávám příliš vysoký, byl producenty oproti 4,5metrovému Hulkovi (Eric Bana) z filmu Hulk (2003) zmenšen na 3 metry. Na rozdíl od předchozího dílu Hulka je velikost konstantní a nemění se podle momentální úrovně zuřivosti. Hlavní záporný hrdina Emil Blonsky (Tim Roth) je vysoký 3,5 metru. (Bob14)

Související novinky

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

Liv Tyler se vrací do MCU

Liv Tyler se vrací do MCU

28.03.2023

Vzhledem k blížícímu se datu začátku produkce na čtvrtém Captainovi Americe s podtitulem New World Order začínají přicházet zprávy nejen o možném příběhu, ale i nových příchozích. V následujícím… (více)

Zemřel herec William Hurt

Zemřel herec William Hurt

13.03.2022

Svět filmu dnes opustil další z velkých talentů. Pouhý týden před svými dvaasedmdesátými narozeninami zemřel držitel Oscara, uznávaný americký herec William Hurt. Smutnou zprávu médiím předal hercův… (více)

Reklama

Reklama