Reklama

Reklama

Tajemná zahrada

VOD (1)

Obsahy(1)

... je místo, kde se dějí zvláštní věci.
V roce 1993 natočila Agnieszka Hollandová remake tohoto překrásného filmu z roku 1949, který vznikl na motivy klasické knížky Frances Hodgson-Burnettové. Vypráví příběh malé Mary, která je nucena trávit nějaký čas u strýčka na venkově. Poté, co se zabydlí v tomto venkovském domě, objevují Mary, její invalidní bratranec Colin a místní chlapec Dickson zamčenou a opuštěnou zahradu. Díky svému přátelství a péči vracejí tomuto skrytému místu krásu a život a nemocnému chlapci zdraví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Dílo Frances Hodgson Burnett je pro filmaře synonymem Malého lorda Fauntleroye, Malé princezny a Tajemné zahrady. Jsem ráda, že jsem náhodně znovu objevila Hollandové variantu právě tohoto příběhu, protože se jí skutečně podařilo natočit tak křehkou látku s opravdovou pokorou. ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Najviac sa mi pozdáva, ako je prostredie chladných múrov typického anglického panstva úžasne kompenzované roztomilou detskou fantáziou, ktorá nepozná hranice. Agnieszka Holland natočila poeticky ladený príbeh, v ktorom nechýba príjemná rodinná atmosféra, krásne prírodné zábery, myšlienky či emócie. Celé ma to úplne vtiahlo do svojho sveta, ústrední detskí herci a rovnako i Maggie Smith boli výborní. ()

Reklama

MissJ 

všechny recenze uživatele

Tak na tenhle film jsem čekala; teda ne na tento konkrétní, ale s podobným námětem a především nekýčovitý. Není to dokonalý film: neoriginální příběh a stokrát ohrané téma, přesto konečně v podání, které můžu s klidem ohodnotit plným počtem. Absence kýče (aspoň z mého subjektivního pohledu), ať už vizuálního, nebo co se týká obsahu či hereckých výkonů, je velkou předností a je pro mě, vzhledem k tématu, docela překvapením. Určitá porce sentimentality k těmto příběhům samozřejmě patří a nechybí ani tady, ale v tomto případě jsem ji strávila lehce. Zatímco knižní předloha je určena primárně pro děti (jo, moc se mi líbila), film podle mě ocení spíš starší publikum (oproti knize je v něm několik drobných změn, většina z nich mi sice přišla zbytečná, na druhou stranu jejich význam v ději je minimální a nijak příběh nenarušují).90% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $31,181,347Tržby Celosvetovo $35,200,000║ Tak dalo sa to zniesť, hlavne vďaka druhej polovici filmu, aj keď citeľne Holland nemá úplne kontrolu nad filmom, tak aby mohla naplno vtiahnuť sledujúceho do diania, je to také na pol ceste z niekoľkými fajn momentkami. Samozrejme Anglický chlad je z toho cítiť, fakt neskutočne chladná pustatina je ich územie rovnako ako ich domy. Tématicky podobná Malá princezná je v detailoch omnoho silnejšia a intenzívnejšia. /55%/ ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama