Reklama

Reklama

Tajemná zahrada

VOD (1)

Obsahy(1)

... je místo, kde se dějí zvláštní věci.
V roce 1993 natočila Agnieszka Hollandová remake tohoto překrásného filmu z roku 1949, který vznikl na motivy klasické knížky Frances Hodgson-Burnettové. Vypráví příběh malé Mary, která je nucena trávit nějaký čas u strýčka na venkově. Poté, co se zabydlí v tomto venkovském domě, objevují Mary, její invalidní bratranec Colin a místní chlapec Dickson zamčenou a opuštěnou zahradu. Díky svému přátelství a péči vracejí tomuto skrytému místu krásu a život a nemocnému chlapci zdraví. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (56)

Madison 

všechny recenze uživatele

Najviac sa mi pozdáva, ako je prostredie chladných múrov typického anglického panstva úžasne kompenzované roztomilou detskou fantáziou, ktorá nepozná hranice. Agnieszka Holland natočila poeticky ladený príbeh, v ktorom nechýba príjemná rodinná atmosféra, krásne prírodné zábery, myšlienky či emócie. Celé ma to úplne vtiahlo do svojho sveta, ústrední detskí herci a rovnako i Maggie Smith boli výborní. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Jeden z najkrajších tzv. detských filmov, takmer ako Nekonečný príbeh. Neuveriteľne krásna výprava, silné herecké obsadenie a typicky detský dojímavý príbeh. Čudujem sa, že sa z toho nestala televízna klasika, možno aj vianočná. Slovenská komerčná televízia tento film zabila uvedením o ôsmej ráno, kedy som ho aj náhodou videl. Ešteže som zapol televízor:) No a každé pripomenutie nie príliš frekventovanej Irene Jacob je balzamom pre oči. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $31,181,347Tržby Celosvetovo $35,200,000║ Tak dalo sa to zniesť, hlavne vďaka druhej polovici filmu, aj keď citeľne Holland nemá úplne kontrolu nad filmom, tak aby mohla naplno vtiahnuť sledujúceho do diania, je to také na pol ceste z niekoľkými fajn momentkami. Samozrejme Anglický chlad je z toho cítiť, fakt neskutočne chladná pustatina je ich územie rovnako ako ich domy. Tématicky podobná Malá princezná je v detailoch omnoho silnejšia a intenzívnejšia. /55%/ ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Už je to víc jak 20 let, co jsem v ruce držel česko-anglické vydání knihy Tajemná zahrada = Secret Garden, vydané v rámci uvedení tohoto filmu. Myslím, že jsem ji tehdy (a ani poté) nečetl, byť mě fascinovala skutečnost, že taková kniha ve dvou jazykových verzích v jednom svazku může vůbec existovat:-P Každopádně jsem se chtěl ten film vidět, podařilo se až v roce 2022. Nelituji. Nádherná Preisnerova hudba, neuvěřitelně charismatická protagonistka, krásná zelená barva trávy v některých venkovních scénách. Neříkám to často, ale tohle je krásný film (produkovaný Francisem Forderm Coppolou a v určitých rysech blízký mému milovanému Draculovi - dokonce i píseň v titulcích Winter Light na mně působila jako mix Annie Lennox s Enyou ...) ()

Galerie (55)

Reklama

Reklama