Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Neobyčejně svěží, pohodový, lidský film protkaný ironickým humorem, výtečnou hudbou, podpořený výborným příběhem, hereckými výkony, navíc není přeslazený a může se na něj dívat nejen ženské publikum; tzn. takřka ideální romantická komedie, alespoň pro mě ;-).Po druhém zhlédnutí zvyšuju hodnocení na 5*. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Tento film bych označila za typicky komerční americkou podívanou, která těží z toho, že v pozici hlavní hrdinky se nachází velká část divaček. A nadhled Bridget na její komické situace a samozřejmě happy end je přesně to, co chtějí vidět. Na druhou stranu, postava kulaté, nešikovné, ale pohotové a vtipné Bridget je výborně vykreslená a vtipy situací, ve kterých se nachází, jsou dotažené do konce, takže nevidím důvod, proč s tou úžasnou trhlou Bridget nestrávit příjemný večer. ()

Reklama

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další z romantických komedií, co mě absolutně minula: koukatelná nuda s pár vtipnými momenty, možná ne tak hloupá a naivní jako jiné lemoňády, přesto nemám nejmenší zájem si tuto podívanou někdy zopakovat. Sorry, že kazím hodnocení, prostě mě tenhle typ filmů nebere (a to jsem přesně cílová skupina... holt nejsem normální;-)). Slyším chválu, superlativa, čekám nějakou bombu a ona je to zas jen ta samá odrhovačka, kterak ošklivá zkrásněla, stala se úspěšnou a omotala si kolem prstu bohatého fešáka (nebo dva) a jestli neumřela, natočila pokračování a žije dodnes... Zííív. 51% ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Chytrá komedie s neromantickými hlavními hrdiny a bizarním milostným trojúhelníkem, které nelze upřít originalitu a snahu vybočit ze zažitého žánrového módu. Takový deník by si stálo za to přečíst, stejně jako stálo za to sledovat trojici skvěle se doplňujících herců, kteří se (s výjimkou Firtha) snaží hrát něco jiného, než na co jsme u nich zvyklí. Velkým plusem je zdařilý situační humor, který zvládá Curtis tradičně na výbornou, slabinu naopak vidím v tom, že do života nám toho Bridget nic moc neřekne a veškerá romantika je zastíněna několika gagy a památným soubojem Grant vs Firth, z kinematografického hlediska nejzajímavějším momentem filmu :)) 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Seriem na Čečensko.“ Úžasná sranda, ktorá je tak dobre nakrútená a diabolsky zahraná (predovšetkým Hugh Grant exceluje na tému „Do riti, tomuto hovorím bombarďáky.“), že sa do kože ženy, blížiacej sa k zenitu, vcítia pravdepodobne aj čo i len mierne empatickejší puberťáci. Grant je natoľko krásne hajzlovský, že následne neodolal a o rok neskôr hral v "chlapskej Bridget" (= vynikajúcej adaptácii výbornej knižky britského spisovateľa Nicka Hornbyho Ako na vec). Svižný hrdinkin vnútorný monológ a podľa očakávaní tradičná anglická atmosféra (suchý humor á la „zajačik Playboy“, typická pochmúrna britská výprava interiérov aj exteriérov) sú hlavné devízy tejto rozkošnej, drsnej, romantickej komédie. Kino Považan 2001 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Ve scéně, kdy leží Bridget (Renée Zellweger) s Danielem (Hugh Grant) v posteli, zmiňují britského premiéra. Hugh Grant shodou okolností o dva roky později ztvárnil postavu s touto funkcí ve filmu Láska nebeská (2003). (Aknah)
  • Renée Zellweger (Bridget Jones) se nechala zaměstnat v britském vydavatelství, aby získala přehled, co práce obnáší. Vzhledem k tomu, že se naučila mluvit s britským přízvukem, ji údajně nikdo nepoznal. (don corleone)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama