Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

6-dielna televízna adaptácia rovnomenného románu francúzskeho klasika Alexandra Dumasa. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

xaver 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších slovenských televizních seriálů. Vynikající zpracování románové předlohy A.Dumase. Skvělé herecké obsazení, výkvět tehdejší slovenské divadelní a filmové scény. Ale absolutorium zaslouží za svůj výkon Daniel Michaelli. Chtěl bych to ještě jednou vidět. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca televízna adaptácia slávnych románov Alexandra Dumasa Parížski mohykáni a Salvator s celou plejádou starších i mladších slovenských hereckých es. ()

Reklama

klúčik 

všechny recenze uživatele

Môj obľúbený seriál na ktorom som vyrastal..... Nezabudnuteľný Daniel Michaelli a Jozef Čierny. Ako dieťa som sa strašne bál tohto herca, Jozef Čierny to hral tak presvedčivo....80%. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Z dnešního pohledu tradičně výtečná Dumasova předloha trpící chvílemi přehrávajícími herci a občas kostrbatou, spíše divadelní režií. ()

Adiemus 

všechny recenze uživatele

Při sledování jsem měla poněkud rozporuplné pocity. Na jednu stranu výborné herecké výkony, mezi nimiž to u mě jasně vyhrálo trio Michaelli - Chudík - Mistrík (škoda, že dva z nich už dávno nejsou mezi živými) + ona dáma, co hrála cikánku Brocantu. Na druhou stranu jsem se nemohla zbavit dojmu, že scénárista vyzobal ty největší špeky z Dumasovy ságy a neúměrně je natahoval (souboje, tanec, hledání důležitých listin) na úkor možná podružných, leč celý děj okořeňujících maličkostí (postavy padaly jakoby z čistého nebe, a přitom jejich vztahy by si zasloužily vysvětlení pro ty, kdo Dumasovy knihy nečetli. Pravda, počínající sympatie mezi Jeanem Robertem a teprv čtrnáctiletou Vánoční Růží alias Leonou nejsou košer ani dnes, natož v roce 1971, ale sakryš, kolik bylo Shakespearově Julii, když si ji Romeo namlouval?. Už si nepamatuju, jak tu scénu zachránění Miny Justinem popsal Dumas, ale při vší úctě k romantice připustit, aby se únosce muchlal s objektem únosu, když jde o čas, mi připadá poněkud tristní. A ke všemu ta příšerná hudba... Na druhou stranu nemůžu nesrovnávat s tím, co v počátku normalizace produkovaly televize (pravda, ta slovenská nebyla až tak papežská či poturčenecká). No prostě průměr. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama