Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Disneyho úspěšný animovaný film Herkules je plný zábavy, fantazie a dobrodružství. Mladý smrtelník Herkules je obdařen nadlidskou silou a chce dokázat svému otci Diovi, že je takový hrdina, který se může opět stát bohem. Na jeho cestě za hrdinstvím jej doprovázejí věrní přátelé – létající kůň Pegas a osobní trenér Phil. Je tu ale ještě bujarý a vznětlivý darebák Hádes, který plánuje převzít vládu nad Olympem a ztěžuje tak Herkulovi jeho cestu, jak jen to jde. Herkules se musí rozhodnout mezi legendární silou a láskou k řecké krásce Meg. Jen díky cenné lekci, že důležitější, než síla nadlidská, je pouze síla jeho srdce, se Herkulovi podaří zachránit Olymp a upevnit si své místo hrdiny. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (259)

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď už Disney chceli točiť Herakla, ťažko s tým mohli naložiť inak. A lepšie by to asi tiež nešlo (v rámci Disney produkcie). Ich Herkules má hrdinu, ktorý sa má veru čo učiť, hrdinku, ktorá tiež nepredstavuje práve rozprávkový ideál ženskosti a hlavne záporáka s dvojicou prisluhovačov, ktorí, keď sú všetci traja na scéne, všetko dookola bledne a Aladin si svoje prvenstvo čo do komičnosti obhahuje len tak-tak. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Překvapivě to dopadlo líp, než jsem čekal. Prvních 15 minut mě docela svojí trapností vyděsilo, ale nakonec z toho vypadne příjemný animák, na který se mi dobře dívalo a rozhodně jeho zhlédnutí nepovažuji za ztrátu času. Jen to taky není nic, z čeho bych byl úplně hotový a jedno zhlédnutí mi asi stačilo. Nejspíš na tom má největší roli to, že se mi v tom střídaly dojmy a sympatie k různým scénám a postavám. Některé scény jsou skvělé a dokonce i vtipné, jiné jsou takové nijaké. Některé postavy jsou sympatické (Meg), některé strašně otravné a trapné (Bolest a Zmatek), jiné jsou takový šedý průměr (Herkules a bohužel i Pegas (a to říkám jako fanoušek Rainbow Dash)). Víc jak lepší tři nedám ani náhodou, ale bylo to fajn. A co mě překvapilo úplně nejvíc je to, že tu jsou celkem fajn písničky. Některé jsou dokonce gospelově laděné a to celkem můžu. Lepší 3* ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ja som si vážne myslel, že to bude dobré. Je to výsledok mixu čerešní a mlieka. Proste poriadna sračka. Je to prekvapivo nudný film a to aj napriek tým menám v réžií. Fakt nechápem ako sa toto mohlo tak nepodariť. Miestami sa zasmejete, celé to celkom rýchlo utečie a za pár dní už nebudete vedieť, čo to vlastne bolo. Príbehovo som čakal úplne niečo iné. Jeden z najslabších animákov. Až sa čudujem že som na to nenarazil skôr. V mojom detstve. Vtedy by som to možno ocenil viac. Ani animácia sa mi nepáčila. Taká hranatá. Hudobná stránka príšerná. Neviem prečo sú všetky tie snímky o Herkulesovi tak zlé a nudné. Asi by to chcelo sa v Hollywoode zamyslieť. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Pánům ze studia Disney se v devadesátých letech prostě dařilo všechno, na co sáhli. Prima dabing, i v české verzi povedené Menkenovy písně, Bolest a Zmatek... podle mě jeden z nejlepších animáků, myslela jsem si to v pěti letech, stojím si za tím i v dospělosti. Mimochodem, počítačová hra na motivy tohoto filmu patřila svého času u nás doma mezi ty nejoblíbenější. Takže kult v každém ohledu :). ()

Bowser 

všechny recenze uživatele

Naprosto unikátní dílo, které bude v mém srdci přetrvávat až do konce mého života. S klidným svědomím mohu říci, že se jedná o mou nejoblíbenější pohádku, na které jsem vyrůstal. Nelituji, když si ji někdy s mladší ségrou pustím a já zavzpomínám na mé dětství, jak jsem s úžasem sledoval Háda a jeho kruté plány. Nemám, co bych vytkl, perfektně udělané postavy, které doplňuje skvělý český dabing, nádherné písně a děj plný akce a napětí. Hodnotím samozřejmně 5/5. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (22)

  • Scéna, ve které se malý Herkules vypořádá s přisluhovači boha Háda, kteří na něj v podobě hadů zaútočí, je odkazem na mytologický příběh o tom, kterak malý Herkules (Héraklés) uškrtil dva hady, které na něj poslala Héra, což bylo prvním důkazem jeho božského původu a síly. (vojtaruzek)
  • Hoci film rozpráva o gréckych mýtoch, je použité rímske meno Hercules, pričom jeho grécky ekvivalent je Heracles, tak ho totiž nazvala Diova manželka, Hera. (Carol Pifková)
  • Na filme sa začalo pracovať už v roku 1994. (Greenpeacak)

Související novinky

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Reklama

Reklama