Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Johnny Case, který se vlastní pílí vypracoval z ničeho, se zasnoubí s Julií, která mu teprve poté řekne, že pochází z velmi bohaté rodiny. Seznamuje se s její bezstarostnou sestrou Lindou a nešťastným bratrem Nedem. Postupem času se mezi snoubenci začnou projevovat propastné rozdíly v názorech na jejich další život. Johnny nikdy nechce být příliš bohatý a rád by brzy přestal pracovat, aby si mohl života užívat, v tom se shoduje s Lindou, s níž si je stále bližší. Jeho snoubenka je ovšem takovými názory zděšena, chce, aby Johnny nastoupil k jejímu otci a budoval kariéru. Johnny se musí rozhodnout, zda obětovat své sny či se vzdát své snoubenky... (fleurette)

(více)

Recenze (53)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Moc příjemný Hollywood. O newyorské smetánce bažící pouze po mamonu, o nezkaženém klukovi z chudých poměrů (Cary Grant k sežrání), o pravé lásce a o tom, jak trpí ti, kteří musí žít s tolika penězi a uvnitř takové společnosti, aniž by jí byli zcela stráveni - pošuk Ned (Lew Ayres v hodně dobré formě) stále se sklénkou v ruce - spíše neškodnou revolta. A pak Linda (Katharine Hepburn - andělsky démonická jako vždy), která si nakonec nadosmrti poroučet nenechá. Samozřejmě - jak uvidíme Katherine, "pointa" nám okamžitě dojde (asi v desáté minutě filmu - na sto procent potvrzeno pochopitelně až úplně na konci). Cukor na vrcholu své "situační romantiky" a úsměvný film pro těžké chvíle. ()

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Ten film je sice tak moc oldschool (1938), az me to vylekalo (zacatek svym rychlym strihem nema daleko ke klasicke grotesce), ale nastesti se vse brzy srovna a mate pred sebou ukazkovou romantiku s klasickym konfliktem dvou protilehlych socialnich vrstev odehravajici se v grandioznim sidle, v cele s Cary Grantem za mlada, ktery tam dava i regulerni salta. Dokud se vedle nej mota ta blondyna, mate pocit, ze neco neni v poradku, ale jakmile se na scene objevi dokonala Katharine Hepburn, tak je vymalovano. Alespon v tech starych filmech vyhrava laska nad prachama, kdyz uz to nefunguje v realite. 7/10 ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Konverzační komedii narušují především protivně napsané charaktery, kdy jsou všichni hned bodří, plácají se po ramenou a při prvním setkání si sdělují stará rodinná traumata. Ze všeho nejhorší je odpudivá Linda, která střídá vlezlost, pózu skautsky správného děvčete a patetické projevy, které by skvěle zapadly do budovatelského filmu z padesátých let. Šílený je nejenom charakter její postavy, ale i herecký projev K. Hepburn coby teatrální upištěné slípky s mimózními pohledy kamsi ke světlým zítřkům._______ Za hranicí divácké únosnosti pro mě bylo i zobrazení chudých lidí, coby partičky okamžitě se sbližujících veselých parťáků, zatímco boháči byli jakože nechutní snobi bez emocí. Přitom trucovité chování Lindy k sestře i otci nemělo žádné opodstatnění, chovala se jako vzteklý fracek, který se bouří a nemá vůči čemu, protože její otec, stejně jako sestra, nebyli žádná necitelná monstra, jen lidé, kteří žijí podle svých pravidel. Zatímco Linda a Johnny působili jako zastydlí puberťáci, kteří nevědí kudy kam. _____ Postava Johnnyho byla dost nešťastná, protože neměl moc prostoru na projevení se - vpadl rovnou do nepochopitelné rodinné bitvy a nakonec posloužil hysterické kravce, aby dokonala svoji předem vykalkulovanou a nahranou vzpouru. ___ Chudák Johnny, to bude ošklivé prozření! /10. 8. 13./ ()

jondzavid 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých úžasných romantických komédií, ktoré strhnú svojim mixom situačnej komiky a ľúbostných peripetií a pri ktorých nie je možné si nezamilovať hlavnú hrdinku. Príbeh je z rady tých najkýčovejších: bohatá dcéruška si privedie nemajetného elegána, s ktorým sa po krátkej známosti chystá zosobášiť. Predstaví ho rodine a nasledujú klasické peripetie ako presvedčovanie otca, poznanie kladných a záporných postáv a klasické precitnutie. Ale čo sa ráta u takéhoto filmu je tá neskutočná sviežosť s akou je podaná, tá energia a radosť z hereckých výkonov Katherine Hepburn a Caryho Granta. Kiež by bolo viac takýchto filmov, ktoré zahrejú pri srdci. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Z dnešného uhla pohľadu asi hrozné pozlátkové klišé a mnohé scenáristické postupy vám dajú na predobraz, že Katharine po roku 1940 skutočne zostala v nálepke vyčerpanosti a vyprázdnenosti svojich postáv na najnižšej možnej miere a málokto sa odstotožnil od takýchto jej rolí. V prípade šarmantného muža, akým je (teda bol) Grant bolo jednoduchšie využiť dôvtip a svoje schopnosti od problémov spojených s týmto typom strastí. A samozrejme, bláznivý Hollywood vo svojom šíku vám nepovie, že v reáliách sa preberanie partnerov uskutočňuje oveľa cynickejším a drastickejším spôsobom. No lenže, dialógy a entuziazmus zúčastnených v Holiday je skutočnou ozdobou. Situačné gagy sú tak vypointované, že nejde hodnotiť inak. A musí vás pozitívnou arómou naladiť, iba ak by ste boli doživotným trubirohom. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (1)

  • Přijetí filmu s rozporuplnými pocity se stalo jedním z hlavních důvodů, proč Katharine Hepburn nezískala hlavní roli ve filmu (Pavlínka9)

Reklama

Reklama