Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Fr 

všechny recenze uživatele

Paříž 2010. Kvůli narůstajícímu násilí vláda povolila stavbu izolačních zdí kolem nebezpečných čtvrtí. Damien je ten nejschopnější muž zákona. Záchranu lidských životů má v popisu práce. Plní jeden speciální úkol za druhým. Teď musí najít za 24 hodin časovanou bombu. Na cestu dostává nejlepšího průvodce - Leita..... . Od počátku se nikdo z ničím nepáře. Režie, kamera, zvuk, scénář do nás hustí to co chceme vidět. Svižná akce bez zbytečných keců, stopáž je plně dostačující. Francouzké akční béčko, které pobaví, ale... příště nevtupujte do 13. okrsku. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Jednoznačné vítězství formy nad obsahem, takhle skvěle natočený a sestříhaný akční nářez jsem ve francouzské produkci snad ještě nezažil. Když o tom teď přemýšlím, tak scénář nebyl opravdu ničím víc než snůškou klišé o skupině gangsterů, ukradené bombě a záchraně města, ale co s tím režisér Morel dokázal provést, zasluhuje velký obdiv. První půlhodina byla neskutečná a honičky na balkonech, přestřelky nebo parádní bojové choreografie nebraly konce. Druhá půlhodina byla téměř srovnatelná, příběh stále ubíhal jako voda a pořád se bylo na co koukat i se zacpanýma ušima. Mírné zklamání přišlo až v závěru, který sice celkový dojem vůbec nezkazil, ale po té neutuchající pětihvězdičkové zábavě jsem od něj očekával asi trochu více. Každopádně výborná akční jízda, které snaha o nějaký příběh hlavně na konci spíše viditelně uškodila. 85% ()

Reklama

igi B. 

všechny recenze uživatele

>Mašíbl< ... Mám pocit, že s relevantním komentářem k téhle magořině musím počkat napříště. Tenhle film je prostě třeba vidět vícekrát, už pro ta artistická cvičení... ;-) Ty čtyři hvězdy proto jsou víceméně odrazem jakési mé patafascinace, cože je v současné postmoderní cinematotální popkultuře možné... ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Silence 

všechny recenze uživatele

Svižná, zábavná a myšlenkově i příběhově nenáročná (no.. prostě tupá;) akční jízda, od které bych ale vzhledem k provedení a fyzickým dovednostem hlavních aktérů čekal více intenzivních a energičtějších scén a pocitů... Na druhou stranu Pierre Morel použil Okrsek 13 jako odrazový můstek ke slibné budoucnosti, když se hned v dalším filmu téměř dotkl akčního ultimátna a poučil se, že k natočení perfektní akce zdaleka nestačí jen pohyb, rychlost a zběsilý střih... výborný režisér se dokonce obejde i bez toho a Pierre Morel se očividně učí rychle... ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Několik členů gangu nosí dresy amerických fotbalových týmů New York Giants, New Orleans Saints a New York Jets. Produkce však nezískala povolení od hráčské asociace NFL k zobrazení jmen hráčů, a tak byla na doporučení právníků studia jména na zadní straně dresů před uvedením filmu do kin digitálně odstraněna. (KucC)
  • V anglickém dabingu Tomaso (Cyril Raffaelli) přečte kód zadávaný k bombě jako "D13", přitom je to "B13". Je to kvůli tomu, že "Banlieue 13" je přeložen jako "District 13". (KucC)

Reklama

Reklama