Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž 2010. Město je zdí rozděleno na ghetta, kde neplatí žádná pravidla ani žádné zákony. Mocnému gangu v Okrsku 13 se podařilo ukrást experimentální nukleární bombu. Damien, důstojník speciální policejní jednotky, a Leito, obyvatel okrsku 13, mají 24 hodin na to, aby nálož zneškodnili. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (539)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem viděla pokračování (ano, vím, že by to mělo být naopak), které mne překvapilo svou neotřelostí a velmi svižným tempem. Tady se pár hluchým míst najde, scénář je celkově slabší, i když to rozhodně neklesá na úroveň slátanin, ve kterých je příběh nahrazen počtem mrtvol, jejich vyhřezlých vnitřností a uškubaných údů. ()

Tigo 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem v pujcovne narazila uplne nahodou, byl mezi novinkami, ale nazev mi nic nerikal. Rozhodovala jsme se - mam, nemam? Nakonec jsem ho vzala s tim, ze Luc Besson prece nemuze zklamat .... a nezklamal :) Film jem videla odpoledne a myslela na nej jeste pred usnutim. Necekejte zadne hluboke myslenky ani Oscarove herecke vykony - jen skvelou zabavu. Sice to bude znit jako strasne klise, ale tenhle film na me proste zapusobil jako dokonale osvezujici koktejl - vezmete jednoho padoucha, pridate dva osvalene kladasy v hlavnich rolich, smrncnete bajecnymi honickami (nejen) po strechach, skvelymi sportovnimi (az akrobatickymi) vykony obou kladasu, okorenite jednou casovanou bombou, zkorumpovanou policii a slicnou divkou v nesnazich .... a voila - velice chutny a dobre stravitelny vyrobek je na svete. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Devadesát procent zdejších akčních scén spočívá v tom, že někdo před někým utíká a utíká maximálně efektním způsobem, tzn. proskakuje úzkými škvírami, skáče ze střechy na střechu, odráží se ode zdí apod. Aktivní parkouristé budou jenom tiše závidět a tajně doufat, že se jednou vypracují na podobnou úroveň jako David Belle a Cyril Raffaelli, kteří jsou přeci jenom více kaskadéry než herci. Háček spočívá v neexistenci jiného smyslu těchto akčních scén, než aby jednoduše byly a já se táži, když už tedy jsou, proč jich není víc? Nejlépe plný film? Když například padouši několik minut pronásledují oba borce městem, usilují jim o životy a následně je znenadání obklíčí a z plezíru jim nabídnou mírový výměnný obchod – nutně vyvstávají pochyby o legálnosti drog užívaných scénáristou, tedy samotným Bessonem. Pierre Morel působil dlouhou dobu jako kameraman (např. zmíněný Utržený ze řetězu) a pomocný technik, Okrsek 13 je jeho režijním debutem, nicméně je znát, že se učil od lidí, kteří svého řemeslu rozumí. Slovo „cool“ je uplatnitelné na naprostou většinu aspektů tohoto počinu. Zasazení děje do blízké budoucnosti bylo pak mazaným tahem producentů. Pár rozpadlých baráků v čemsi, co bylo kdysi Paříží, pár natuněných sporťáků a máte prostředí nenapadnutelné pro svou nezařaditelnost ze žádné strany. 70% Zajímavé komentáře: Lateef, genetique, SeanLSD ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Hned na začátku vás snímek navnadí extrémně povedenou akční scénou. Bohužel tímto si snímek nastavil vysokou laťku a s postupem času mám pocit, že kvalita klesá. Příběh je extrémně debilní akční sračka, o kterou v tomto případě ovšem vůbec nejde. Velmi povedené akční kousky v kombinace s přátelsky krátkou stopáží vytvářili oddechovou akční jednohubku, která pobaví, ale pravděpodobně na ni brzy zapomenete. [60 %] ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Když je scénář k akčnímu snímku sepsaný Bessonem, tak člověk neočekává žádné vtažení do děje. Je jasné, že půjde jen o to jak proti sobě poslat týpky co se stylově pomlátí, potažmo rozstřílí... O to více překvapí, že zde různé kecy a rádoby dějotvorné vsuvky tvoří dobře dvě třetiny stopáže. Akční pasáže jsou sice celkem vydařené a díky pouličnímu parkouru místy netradiční, ale chybí jim punc originality či nezapomenutelnosti. Prostě solidní laciné béčko, které se snaží být cool ve všech ohledech, ale není jím ani na vteřinu. Na druhou stranu, ovšem není trapné natož směšné, takže jde vlastně docela o úspěch. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (24)

  • Herečka Dany Verissimo-Petit (Lola) je známá i pod pseudonymem Ally Mac Tyana, který používala především při tvorbě filmů pro dospělé. Od tohoto snímku již používá pouze jméno Dany Verissimo a věnuje se jen herecké a modelingové kariéře. (7ynek)
  • K2 (Tony D'Amario) používá ve filmu zbraň Heckler & Koch Mk 23 ráže .45 ACP. (dc125)
  • Klávesnice na bombě se v jednotlivých scénách mění. (KucC)

Reklama

Reklama