Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Všechno co Josey Aimes (Charlize Theron) chce, je slušná práce, která jí umožní postarat se o své děti. Místo toho zažívá strach, urážky, obtěžování, ponížení, útoky a sprosté nadávky. „Ber to jako bys byla chlap!“ – to je rada od jejího šéfa. Ona se k problému postaví jako člověk a začne rány vracet zpátky. Tím odstartuje první případ žaloby za sexuální obtěžování. V emotivním příběhu o boji proti předsudkům dále uvidíte Frances McDormand, Sissy Spacek, Woody Harrelsona a Seana Beana. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (265)

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Špičkové drama, které jsem si zbytečně odpíral déle než půl roku (já prostě tenhle druh filmů k smrti nenávidim). Výborně napsané, brilantně zahrané (tolik skvělých výkonů najednou se jen tak nevidí) a hlavně téměř mistrovsky zrežírované (Pána velryb jsem kdysi taky z bezpečnostních důvodů minul obrovským obloukem a teď to vypadá, že si ho snad i seženu). ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Největší síla filmu mi přijde v prostředí (My oh my, ta krajina vytváří perfektní pozadí pro příběh o zvrhlostech, jakých je lidstvo schopno, ale nijak se s tím nepracuje.) a ve faktech, ale režisérčina interpretace mi jde proti srsti. Je to spíš manipulativní a bolestínské. Chtěla bych to vidět nekompromisní a důrazné jako McQueenův Hlad. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Velice intenzivní a osobitě zpracovaný film, který pojednává o velmi citlivém tématu způsobem věru zaníceným a možna právě proto tak zajímavým. Jméno režisérky udiví, neboť zkušeností na rozdávání nemá, přesto to na kvalitě filmu ani omylem neubírá a zručnost by mohla rozdávat jiným. Charlize Theron se hlavní role ujala se svou typickou vervou a emancipací a starostlivá matka je v jejím podání fantastické pokoukání. Citlivě vykreslená vazba venkovské rodiny je výborná a diváka chytne za srdce, stejně jako drsné scény z dolů, které jsou zajímavé svou obrazovou strohostí a syrovostí. Inteligentní a chytlavá podívaná plná nevšedních okamžiků. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Charlize Theron je skvela herecka, potvrdila to uz vo filme Monstrum, v Diablovom advokatovi a v dalsich a kazdym filmom ju mam stale radsej. Jeji pripad je silny pribeh zeny menom Josey, ktora ako jedina zo vsetkych zien zazalovala spolocnost, v ktorej pracovali prevazne muzi a ktori robili zenam zo zivota peklo a ako jej obhajcu hral W. Harrelson. Okrem toho sa riesil aj Joseyin problem vztahu s jej synom. Vynikajuca drama. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

V dobe silnej emancipácie a feministických hnutí vznikol film, ktorý mohol byť ich manifestom. Nestalo sa tak. Z toho mi vyplýva, že tá emancipácia je tak trochu nafúknutá bublina, pretože ak niekto natočí takto ladený film, nikto naňho nepríde do kina. Ani ženy. A to tam hrá jedna z najkrajších žien sveta. Naše distribučné spoločnosti sa oňho ani nezaujímali. Je to škoda, pretože okrem silného príbehu má film aj techické a scenáristické klady, takže sa nebudú nudiť ani primitívni šovinisti. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (7)

  • Převážně se natáčelo v Novém Mexiku a Severní Minnesotě. (Terva)
  • Všetky sexuálne obťažovania zobrazené vo filme sa naozaj stali rôznym ženám pracujúcim v uvedených baniach. (misterz)
  • Některých scén se zúčastnili skuteční horníci a při davových scénách byl docela problém je zvládnout. (Terva)

Související novinky

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Charlize točí bez přestávky

Charlize točí bez přestávky

16.01.2006

Charlize Theron si rozhodně nemůže stěžovat na nedostatek pracovní vytíženosti. V North Country utekla z nepodařeného manželství k hornické práci a předpokládaný akční hit Aeon Flux selhal nejen u… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

14.12.2005

16. února 2006 proběhne v Los Angeles 63. ročník slavnostního udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Těm letošním zřejmě bude dominovat (alespoň, co se počtu nominací… (více)

Reklama

Reklama