Reklama

Reklama

Mike Judge, jeden z tvůrců seriálu Beavis a Butt-Head, Tatík Hill a spol. a Maléry pana Šikuly, přináší šílenou komedii, která vás donutí dvakrát se zamyslet nad budoucností lidstva. Seznamte se s Joe Bowersem (Luke Wilson). Moudrosti sice moc nepobral, ale když se po jednom nepovedeném vládním experimentu probudí v roce 2505, tak zjistí, že společnost zatím pod náporem reklam a hloupých televizních pořadů úplně zdegenerovala a z něho je rázem nejchytřejší člověk na planetě. A tak je na průměrném Joeovi, aby lidský vývoj vrátil zpátky do správných kolejí! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (603)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Idiocracy, komedie o idiotech? Proč ne! Příběh odehrávající se v roce 2505, kde světu vládnou samí idioti nebo trochu více vyšinutí jedinci čerpá z opravdu originální myšlenky. Hlavní hvězda Luke Wilson, ač omylem, přišel z minulosti, aby to vše dal do pořádku a stal se, aniž by chtěl, nejchytřejším člověkem na světě. Sice jsem se při sledování moc nezasmál, zato mi to zas příjemně uběhlo a i přesto, že Luke Wilson nemá nijak extrémní nadání na žánr komedie, zahrál to vcelku slušně a celý film se prakticky jako na inteligentovi stavěl na něm. Co dodat o komedii, která možná zaujme nápadem, ale při sledování určitě trochu zklame? Já jsem se příjemně bavil a to mi nikdo vyčíst nemůže. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Ako keby Futurama v ktorej je 99% populácie Philip J. Fry. Nápad pre komédiu určite výživný, ale žmýkali pár vtipov do úmoru. Joe Bowersem sa vôbec nesnažil využiť/zneužiť svoj status najchytrejšieho muža na planéte a len sa plácal vo vode. Mali sa vykašlať na trápne triky, ktoré im zožrali väčšinu rozpočtu a viac poladiť scenár. Treba uznať, že v roku 2006 tú budúcnosť skrz sociálne siete a spol trafili dosť dobre. ()

Reklama

Terva 

všechny recenze uživatele

Sci-fi příběhy říkají, že svět bude chytřejší a civilizovanější, ale evoluce nemusí nutně upřednostňovat inteligenci a vydala se opačným směrem - hloupnutí. CITÁT - Joe Bauers (Luke Wilson) je velice průměrný člověk............ Námět filmu je cestování časem a lidská degenerace. Tak uvidím, jaké to na mne bude mít účinky. CITÁT - Naschle za rok......... Jenže projekt zmrazení na jeden rok nevyšel a zmrazení se probudí hodně hluboko v budoucnosti. Útěk Joa z vězení je prostě geniální - smál jsem se jak malej. Jak jednoduché. Víte, věřím že svět je stále hloupější, ale že by to vedlo až tak daleko, to snad ne - ikdyž. Jenže ta hloupost ve filmu je někdy tak hloupá....... CITÁT - Kurva, jóó´a teď mi podej pivo.......... Příběh o tom jak jednooký je ve světě slepců králem a vůbec nevadí, že je jen průměrnej i tak je jeho inteligence o třídu nebo dvě výše, než u ostatních - opravdu to někdy bylo až šíleně přitažené za vlasy. Chytrost není vždy o inteligenci, někdy se stačí jen rozhlédnout. A Joe se rozhlédl a.....viděl....upravil.....zvítězil. CITÁT - Myslel si snad Einstein, že kolem něho jsou jen blbci?........Proto asi udělal tu bombu.......... Ještě tak jeden nebo dva takové filmu a úplně zdegeneruju, nesmím to přehánět. Když se teď na konci podívám osmdesát minut do minulosti, říkám si, že to zas tak špatné nebylo. CITÁT - Vítejte ve stroji času............ Ve filmu, mimo jiné, zazní "Romantic Pieces, No.1" od Antonína Dvořáka. A vydržte až do samotného konce závěrečných titulků, zažijete ještě jeden kousek spojený s cestováním v čase a možná se i zasmějete. CITÁT - Já tu děvku najdu......... ()

Ridick 

všechny recenze uživatele

velim podarena komedia o tuposti ludi, specialne o sucasnej situacii americkej spolocnosti - su to proste z 3/4 hlupe buranske hlavy. napriek smiesnym trikom (necudo, ved rozpocet musel byt pod 10 mil.) som sa smial v kuse, hoci nie na plne usta, ale predsa a to sa v dnesnej dobe priblblych fekalnych komedii ceni. a konecne sa nasla nejaka podarena role aj pre l. wilsona, kt. je taky slaby odvar owena. no a nakoniec by ma zaujimalo, preco sa tento snimok nedostal do kin? zeby sa amici bali pozret ako to s nimi je? ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Tak okamžiky k zasmání tu byly, ale jde o jednu z těch komedií, kdy se smějeme poměrně lacinýmu humoru. Nic inteligentního. Na světě podle tohoto zůstanou samí prosťáčci, kterým připadá vtipné koukat hodinu a půl na nahou prdící prdel a dají tomu Oscara za nejlepší scénář roku... A právě tomuhle já říkám laciný humor. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (16)

  • Natáčanie sa väčšinou sústreďovalo v Texase, konkrétne v mestách Austin, San Marcos, Round Rock a Pflugerville. (Greenpeacak)
  • Na konci závěrečných titulků je napsána poznámka "Tento film byl zcela sestříhán na počítači". (Cheeker)
  • Prezidentské RV má číslo 28000, což je ve skutečnosti opravdové číslo FAA pro Air Force One. (KucC)

Reklama

Reklama