Reklama

Reklama

Mateo se vrací domů z války. Cestou se zastaví v Ojo Prieto, kde se v kostele pomodlí a chystá se na poslední část cesty k usedlosti přítele Paka, kde vyrůstal. Před kostelem nechal svého nádherného grošáka, na kterém se pokusila utéct seňorita Trini. Zahanbila tím Chuye před jeho muži. Aby si Chuy zachoval svoji tvář řekne, že nechtěla utéct, ale že si měla koně vyzkoušet, protože ho kupuje od amiga Matta. Matt koně rozhodně koně prodat nehodlá. Chce oplotit pozemky a založit chov. Chuy se ale nehodlá koně vzdát a tak ho sprostě ukradne. Mateo ho chce zpět. Počká na Trini v jejím pokoji a požádá ji o pomoc... (TV Barrandov)

(více)

Recenze (61)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Každý western z americko-mexického pohraničia má pre mňa zvláštne čaro. A s Marlonom Brandom? Nie je čo riešiť. "Pistoleros" mu ukradli koňa a to nemali robiť...Vo vedľajšej úlohe jedného z pistoleros ma potešil "Mapache" z Divokej bandy a práve pre tieto mexické ksichty to má tu správnu atmosféru. Brando predvádza tradične pokojný herecký prejav a v rovnako pokojnom duchu sa nesie celý film. Napriek tomu som sa nenudil. V súboji v pretláčaní rukou som fakt nevedel ako to skončí, pretože motiváciu i sebavedomie mali rovnaké a presne takéto momenty sú korením pre film. Dobrý western, amigo...80%. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nejzajímavější postavou široko daleko - byť čtyřnohou - je bezesporu nestandardně flekatý koník. Neboť hlavní dvounohý hrdina má v podstatě DALEKO víc štěstí nežli rozumu - válečného veterána bych si představovala přece jenom maličko jinak ... a jeho úhlavní nepřítel a záporák v jedné osobě v roli prachsprostého zloděje koní a nákupčího žen taky moc rozumu nepobral, poněvadž naprosto nepochopitelně promrhá je jednu, ale hned několik šancí, jak svého otravného pronásledovatele definitivně vyřídit. Umolousané 3* ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

The Appaloosa aneb neprávem zapomenutý western s Marlonem Brandem v hlavní roli. Neprávem hlavně proto, že i divák, který už nějaký ten western viděl, musí zde být překvapený na několika místech. Film totiž má scény, které tíhnou k nějakému westernovému klišé, ale pokaždé, když si myslíte, že víte, co se stane, tak se pravděpodobně mýlíte. Tohle mě opravdu potěšilo, ta nepředvídatelnost. Škoda, že místy je tento western poměrně nezáživný, takže mu musím nějaké ty body strhnout. Nebudu vám lhát, tohle není film, který bych si pustil podruhé, ale jsem rád, že jsem jej viděl, protože mi potvrdil, že westerny nemusí jet jen v jedněch zaběhlých kolejích. 70 %. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jeden z těch westernů, který se vymyká klasickým klišé, připomíná třeba věci od Arthura Penna vynořují se v něm nečekané sekvence, které znalého žánrového diváka potěší svou neotřelostí. Pomalé, neakční, nenásilné, zato hodně zajímavě dialogové a to občas tak originálně že jsem si připadal jako u Tarantina. Formální stránka taky zajímavá, objevují se tu nečekané detaily jako z Leoneho a každou chvíli se objeví nějaká obrazová kompozice, která na sebe poutá pozornost. Například předměty nalepené extrémně blízko objektivu. Brando podává opět suverénní výkon, ten chlap když promluví svým specifickým bručivým hlasem, tak bych ho mohl poslouchat celej den. No zkrátka pecka. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Grošák je velmi dobrý western, na kterém si můžeme jakožto fanoušci žánru cenit zejména toho, že je nevyzpytatelný a vskutku v řadě scén, kde bychom očekávali nějaké to klišé, dochází k překvapení. Marlon Brando opět potvrzuje svoji hereckou jedinečnost a představuje kvalitní záruku, že se bude na co koukat. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (1)

  • Režisér Sidney J. Furie velmi dbal detailů. Když tak  například postava hraná Marlonem Brandem protáhne pušku sněhem, před střílením ji nejprve osuší, což jinak není ve westernech příliš běžné. (Olík)

Související novinky

Zemřel herec John Saxon

Zemřel herec John Saxon

26.07.2020

Ve věku 83 let zemřel v sobotu v americkém státě Tennessee herecký veterán John Saxon. Podlehl zákeřnému zápalu plic, jak médiím potvrdila jeho žena Gloria Martel. Rodák z Brooklynu s italskými… (více)

Reklama

Reklama