Reklama

Reklama

Zbraně pro San Sebastian

  • Francie La Bataille de San Sebastian (více)

Obsahy(1)

Anthony Quinn se snaží v roce 1746 v Mexiku ubránit vesnici proti nájezdu indiánského kmene. Jeho úloha zde není jednoduchá, jelikož i přes počáteční neúspěch se divoši vracejí, aby udeřili znovu a důrazněji...
Mexiko 1746. Pistolník Leon Alastray prchá před zákonem, ale nad uprchlíkem se slituje otec Josef a ukryje ho. Když místní zjistí, že kněz chrání kriminálníka, vyženou je z města. Leon cestuje v přestrojení za mnicha. Společně dorazí do vylidněné vesnice, kterou terorizují indiáni. Farář je zabit ostřelovačem a Alastray poznává míšence Tecla, který by ho viděl rád jako nového duchovního vůdce. Přes značné rozpaky se nakonec rozhodne postavit se s ním dalšímu nájezdu indiánského kmene. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

reich 

všechny recenze uživatele

Western koprodukci Francie, Itálie a Španělsko mě děsilo, ale ve výsledku vznikl vynikající western, ve kterém září famózní Anthony Quinn. Jak je na csfd zvykem, tak opět podhodnoceno, ale někteří by si mělii uvědomit, že nejde tento western srovnávat s klasickými snímky tohoto žánru, ale v pořádku, každý má svůj názor. Za mě výtečný zpracování, příběh s napětím a akcí. Navíc bonusem je zde Charles Bronson v roli záporáka, což není úplně typický a pak samozřejmě krásná Anjanette Comer v roli Kinity. Navíc film doplňuje nádherná hudba Ennia Morriconeho. 90% naprostá pecka. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Čtu v některých komentářích kolegů, že jim film připomínal "Sedm statečných". Buď jsem u toho spala nebo mám jiný pohled na věc, ale film měl přece revoluční ladění a nikoliv, že by někomu šlo o soukromý majetek a jeho hájení. Ano, CHARLES BRONSON tam nehrál zrovna sympatickou postavu. Proč ? Protože to byla doba, kdy filmu dominovala vynikající hvězda řeckého původu Anthony QUINN. Vše se točilo kolem něho jako ve "Statečných" kolem Chrise neboli YUL BRYNNERA. Tak to ve filmovém světě chodí a co se týče odpálení přehrady.... tak se podívejte na film "Bitva o Navarro" nebo tak nějak se ten film jmenoval. Já to zjistím a pak opravím. Teď si nemohu vzpomenout. Edvard FOX tam odpálí přehradu... to je pokoukaníčko ! Už jsem to zjistila : "10 oddíl z Navarone " se ten film jmenuje. ()

Reklama

farfalla 

všechny recenze uživatele

Mexicko-westernový film. Adaptace románu ´A Wall for San Sebastian´ od Williama Barby Fahertyho. Variace na ´The Seven Magnificent´. Hned zaujme zajímavá hudba Ennia Morriconeho. Otec Joseph (Sam Jaffe) zachrání banditu Leona Alastraye (Anthony Quinn) a za to je biskupem přeložen do malé vesnice. Leon se mu chce odvděčit za záchranu a doprovodí ho až do San Sebastian. Hned po příchodu je však kněz zabit. Teclo, americko-mexický míšenec (Charles Bronson) a jeho banda se chtejí zbavit i Leona. Lidé z vesnice ho najdou umírajícího v šatech otce Josepha a uvěří, že je také knězem. Leon je zmobilizuje k opravě venice, stavbě přehrady, aby měli dost vody pro svá pole. Také přinese zbraně a přivede posilu z města a všichni začnou stavět zeď, která by vesničany ochránila před nájezdem Yakuiů, kteří si vždy přijedou pro úrodu vesničanů. Také Teclovi se změny ve snici nelíbí, chce mít vesničany ustrašené a poddajné. Vesničané tedy budou muset bojovat se známým nepřítelem i s domnělým přítelem. Leon se poprvé bude cítit užitečný. Film se skutečne natáčel v Mexiku na rozdíl od ostatních spaghetti westernů, které se obyčejně točili v Evropě. Anthony Quinn je v dobré herecké kondici. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Výtečný evropský western v režii slavného Francouze Henri Verneuila. Velmi napínavý a dobře natočený příběh o záchraně jedné chudé vesnice s Bronsonem a Quinnem v hlavních rolích. Žánrově něco mezi Sedmi statečnými a Řekem Zorbou. Na Anthonny Quinna je pro mne vždy radost se podívat a v roli nevěřícího mnicha dosazeného za faráře místními mexickými vesničany, které se rozhodl ochránit před indiány, je opět skvělý. Trailer: http://www.tcm.com/mediaroom/index.jsp?cid=111344 ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Sotva to někoho překvapí, ale Henri Verneuil uměl natočit i skvělý western. Na výbornou mu vyšla především sázka na dobře napsané dialogy, Morriconeho hudbu, jejíž tklivé pasáže nijak nezaostávají za jeho slavnou ústřední melodií z "Tenkrát na Západě", a Anthonyho Quinna, který své postavě vdechl ohromnou dávku věrohodnosti. Poněkud méně věrohodní jsou až příliš bílí indiáni a zamrzel mě i nepochopitelně odstrčený Bronson, ale jinak nemám, co bych vytknul. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama