Reklama

Reklama

Valachiho svědectví

  • Itálie Joe Valachi - I segreti di "Cosa Nostra" (více)
Trailer

VOD (1)

Joe Valachi, bývalý mafián, se ocitnul ve vězení. Rozhodne se stát hlavním svědkem v ostře sledovaném procesu s mafiánským bossem. Ve své výpovědi před kamerami postupně odhaluje celý svůj životní příběh, historii svého pádu do osidel mafie a zločinu… (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (1)

Trailer

Recenze (101)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Charles Bronson je prostě Charles Bronson, kdo jinej by mohl udat mafii policajtům a to opět ve velkém stylu. V perfektně vystavěném příběhu sledujeme kariérní růst Joa Valachiho v jedné z nejobávanější organizací podsvětí a to Cosa Nostry. Valachi se k organizaci dostává díky své chladnokrevnosti a neposeroutkovstí, čímž ohromí členy mafie ve věznici a po propuštění je mu náruč organizace otevřená. Během více než dvouhodinovému příběhu, který již pod policejní ochranou vypráví, může divák zažít vzestupy a pády hlav organizace v čele s božským Lino Venturou, který se ve snímku ovšem krčí ve stínu Charlese Bronsona – tohle je prostě jeho film. I přes svou stopáž snímek nenudí a dokáže diváka strnout až do hořkého konce, ke kterému dochází po vystřílení hromady kulek a tuny projevů nefalšované vnitro organizační úcty. Luxusní výprava a hudební doprovod jen ozdobují tenhle gangsterský opus velmi často poměřovaný s Coppolou. Srovnání není na místě, zde se totiž vypráví reálný příběh plný strachu a krve díky porušení přísaze Cose Nostře. Nakonec hodnotím plným počtem. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser prvych bondoviek Terence Young /Dr. NO, From Russia with Love, Thunderball/ sa opat ukazal tymto filmom ako mimoriadne schopny reziser. K tomu sa pridava vyborny scenar podla skutocnej udalosti, kvalitne rozhovory a herci ako Vino Lentura a Charles Bronson, ktoreho doteraz neuznavam. tematika Koza Nostra bola zase zaujimava a ne ze ne. A ze film obsahuje par drsnych scen, je tiez len pozitivom a prispieva to k sviznemu tempu. 89 % ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdyby ve stejném roce nevznikla klasika mého milovaného žánru Kmotr, bylo by to za pět, ale v porovnání s ním tento film bledne. I tak je to skvělá historie. Joe Valachi (vynikající Bronson) sedí a vypráví agentu Ryanovi třicetiletou historii Rodiny. Vyprávění je to působivé, plné krve, přestřelek, ale i cti, ideálů a jasně daných zákonů, na jejich dodržování se dbá možná více, než v okolním světě. ()

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Môj zážitok z tohto filmu priamo úmerne klesá s výskytom Charlesa Bronsona na plátne. Ktovie, čo by z toho vzniklo, keby namiesto málo presvedčivého "Valachiho" bol človek, ktorý vie hrať a má charizmu. Ešte viac to vynikne pri skvelom Linovi Venturovi a zvyšku osadenstva... Keby namiesto Younga sedel na režisérskom kresle niekto zručnejší, keby v ten istý rok nevznikol gangsterský Opus Magnum? Keby...? Je to dobrý film, ale z takéhoto námetu sa dalo väčšou (producentskou?, režisérskou? hereckou?) "alchýmiou" dosiahnuť oveľa viac... 3,5*/5 ()

Jizni Tlapa 

všechny recenze uživatele

Netradiční Bronson, který ve středních letech své herecké tvorby dokazuje, že umí hnout brvou a že kdejaká herecká póza mu není cizí. Podpořeno chytlavým vyprávěním se zajímavým scénářem. Dokresleno chytlavou hudební linkou. To vše pasuje Valachiho na nadprůměr. Nadprůměr je to ale bohužel lehký, neboť film má spoustu slabých míst...Typickým příkladem jsou chaoticky poskládané sekvence, zavádějící diváka místy do "slepých uliček" nechápání..70% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (9)

  • Producent Dino de Laurentiis musel přesvědčit Charlese Bronsona, aby přijal roli Joea Valachiho. Bronson roli dvakrát odmítl, než ji přijal, protože měl pocit, že je příliš starý na tuto roli. Bronson dostal smlouvu na tři filmy, která mu zaručovala 1 milion dolarů za každý film a navíc procenta z kasy. (classic)
  • V tomto filmu nejde o smyšlenou kriminální historku, nýbrž více méně o rekonstrukci, vytvořenou na základě svědectví jednoho z prominentních gangsterů, který se po svém zatčení v 50. letech ocitl v bezvýchodné situaci a během soudního přelíčení zveřejnil pravdu o činnosti organizace Cosa nostra uvnitř americké společnosti. Film se pohybuje na hranicích fiktivního thrilleru a jakési "kroniky". (Rosalinda)
  • Při noční projiždce městem za plného provozu jsou kromě dobových automobilů z 30. let jasně vidět i běžné automobily, které bylo možné potkat na silnicích v roce 1972. (Saur.us)

Reklama

Reklama