Reklama

Reklama

Zoufalé manželky

(seriál)
  • USA Desperate Housewives (více)
Z natáčení 1
Drama / Komedie / Mysteriózní
USA, (2004–2012), 128 h 53 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

Marc Cherry

Hrají:

Teri Hatcher, Felicity Huffman, Marcia Cross, Eva Longoria, Nicollette Sheridan, Steven Culp, Mark Moses, Andrea Bowen, Doug Savant, Jesse Metcalfe (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(8) / Epizody(180)

Obsahy(1)

Mary Alice žije celkem nerušeně na americkém předměstí. Přesto se ale rozhodne pro sebevraždu. Je totiž možné, že se za zavřenými dveřmi dějí věci, o kterých se raději nahlas nemluví... (TV Prima)

Videa (17)

Z natáčení 1

Recenze (571)

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoilery. Začátkem devadesátých let se živoucí paradox (homoseuxální republikán) Marc Cherry angažoval jako vrchní scénárista a producent milovaného "ženského" sitcomu The Golden Girls, ve kterém spolu čtyři postarší dámy žijí, řeší svoje vztahy a jsou si vzájemně rodinou. Už tam Cherry dokázal, že rozumí nejenom ženám, ale taky divákům, a umí jim dát to, co chtějí. S novým seriálovým boomem napsal vlastní seriál podle šablony "pro každého něco", a záhadně a zázračně se (pro změnu) čtveřicí dam (potažmo pěticí, ale mou oblíbenou záškodnici Edie těžko počítat), co si jsou vzájemně rodinou, vytvořil hybrid tajemna, komedie vizuální i slovní, vraždění, přírodních katastrof, nehod naprosto vážných i dokonale směšných, lží, psychopatů a romantiky, který z největší části funguje takřka dokonale, jako dobře promazaný stroj. Během těch osmi let se samozřejmě sem tam zadrhne, ale málokdy se stane, že by nebavil, že by osudy postav nezajímaly. Převážně je tomu tak proto, že pod onou barvitou fasádou šíleností je jádro z reálných situací a problémů, které má co říci komukoli (manželské problémy, krize středního věku, skloubení práce a osobního života, problémy s dětmi...). Částečně je to i proto, že přesné obsazení má talentu a vzájemné chemie na rozdávání. Tu zbylou potřebnou "magickou" špetku pak dodává Cherry tím, že se v příběhu dělí o svoje vlastní bolestivé zkušenosti (konflikt mezi Bree a Andrewem kvůli jeho sexuální orientaci není nepodobný tomu, který sám Cherry prožíval se svojí matkou). Zoufalé manželky jsou seriál, který může leckoho odradit už názvem, případně snad i vizuálem, ale byla by to škoda. Tak milý a zároveň zvrácený seriál, který člověku s ironickým pošklebkem nabízí hřejivá životní moudra po kýblech, se jen tak nevidí. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Steve Jablonsky : 1. Dialog – Mary Alice ,2. SheDaisy – God Bless The American Housewife ,3. Dialog – Edie ,4. Shania Twain – Shoes ,5. Anna Nalick – Band Of Gold ,6. Dialog – Lynette ,7. Liz Phair – Mother’s Little Helper ,8. Indigo Girls – Mrs. Robinson ,9. Martina Mc Bride – Harper Valley PTA ,10. Dialog – Bree ,11. LeeAnn Rimes – Running Out Of Time ,12. Joss Stone – Treat Me Right (I’m Yours For Life) ,13. Sara Evans – One’s On The Way ,14. Dialog – Gabrielle ,15. Macy Gray – Boom Boom ,16. Gloria Estefan – Young Hearts Run Free ,17. Dialog – Susan ,18. Idina Menzel – Damsel In Distress ,19. KD Lang – Dreams Of The Everyday Housewife ,20. Dialog – Mary Alice ,21. Danny Elfman – Theme , ()

Reklama

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Dnes už veľkému zárezu na pažbe klasickej tvorby televízie minulej dekády som sa, prirodzene, vyhýbal. Najmä teda kvôli predsudku, že pôjde o identickú žumpu a dno všetkého možného, dna kalibru Sex and the City. Ako veľmi som sa len mýlil. Z povrchného pohľadu sa môže zdať, že megahit od ABC s názvom Desperate Housewives je len stoosemdesiat-epizódovou prehliadkou pôvabu opojného vizuálu mladej Evy Longorie v najlepšej forme, jej dlhých karamelových nôh a nekonečnej zbierke ultrasexy lodičiek, no v realite ide skôr o stotridsať-hodinový scenáristický poklad (možno ľahko zveličené), najmä prvá séria, pretkaná veľkým množstvom rozličných kreatívnych nápadov, kde sa podarilo aj tie najmdlejšie situácie z bežného každodenného života natočiť zaujímavo, aj s kvapkou napätia, zvedavosti a očakávania, čo sa nakoniec udeje. Desperate Housewives je portrét paranoje a skazenosti idylického predmestia po vzore American Beauty, i keď musím uznať, častokrát až s karikatúrnym presahom, úplným odtrhnutím od reality a racionality na úkor dramatizácie a zábavnosti epizód. Každá séria na poli 24 epizód rieši novú záhadu, s ktorou sa ústredné kvarteto musí potýkať. Je to taký zaujímavý trojitý mix serializovaného a epizodického formátu zabalený v opaku antológie (fakt som nenašiel správny výraz), s ktorým som nadmieru spokojný. --- Do "záznamu" by som tiež rád chcel uviesť – s ničím, čo sa na obrazovke za posledných 50 epizód udialo, som nesúhlasil a/alebo sa nestotožnil. S akýmkoľvek rozhodnutím, konaním či úvahami a názormi postáv. Prečo to hovorím? Marc Cherry je zrejme jediný showrunner, ktorému sa podarilo jeho tvorcovským umom presvedčiť ma, aby mi vyššie uvedené zásadne nevadilo ani raz. A Neal McDonough highlightom možno nielen piatej série, ale aj seriálu vôbec. --- (27.1.2023) Sumár po 5 mesiacoch a 130 epizódach: Aj napriek už povedanej skutočnosti, že som sa prakticky nestotožnil so žiadnym konaním ktorejkoľvek z postáv a spravidla ani s ich myšlienkovými pochodmi, musím konštatovať, že sa jednalo o naozaj krásnych 5 mesiacov strávených v spoločnosti kompletne iracionálneho osadenstva Wisteria Lane na predmestí Fairview. Netuším, či sa sem ešte niekedy vrátim, no ako poznám svoje dementné ja, určite ešte raz áno. Z nostalgie určite áno... #1 Flashback 16. epizódy 8. série... genialitka <3 (S1 4.8.2022-30.8.2022) (S2 - 30.8.2022-19.9.2022) (S3 - 20.9.2022-1.11.2022) (S4 - 1.11.2022-8.11.2022) (S5 - 19.11.2022-28.11.2022) (♪♫ S6 - 1.12.2022-14.12.2022) (S7 - 2.1.2023-17.1.2023) (S8 - 18.1.2023-27.1.2023) "You should never be too impressed by people with good manners. And don't be too offended by someone who's openly rude, because they may be that way for the nicest of reasons." ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi slušný seriál, který nejenže občas odhalí velikou pravdu ze života. Jenže je třeba si uvědomit, že tohle není skutečný seriál o životě a dokonce se o to nesnaží, ba právě naopak, jedná se o úplný protipól skutečnosti. Zoufalé manželky hodně přehánějí, parodují fakta a dívají se na život s nadhledem. Je vidět veliký žánrová zručnost, neboť tvůrci pracují skoro s premisou telenovel. Ono není vůbec zoufalé napsat, že Zoufalé manželky jsou hodně přehnanou telenovelou... ()

Shadwell 

všechny recenze uživatele

Zoufalky ukazují velmi tenkou hranici mezi nevkusnou telenovelou a vkusnou telenovelou. Co je onou linií? Ironie, mystérium a nadhled – tyhle parametry v soap operách chybí, anebo jsou chybně zkalibrovaný. To je zároveň důvodem, proč k Zoufalkám našlo cestu i hodně mužů. Například já. V jedné z pětice představitelek se ale může najít i každá žena: jízlivá, svůdná, ovšem lehce umělá sexy mašinka Edie; svobodná, s touhou konečně najít toho pravého, praštěná a afektovaná, půvabná černovláska Susan; Gabriel, čekající dítě, vyvolává dojem divy z latinskoamerických telenovel – žena je to ovšem krásná (i když strašně hubená, až anorektická), vtipná, roztomile ironická a za egoistickou maskou obětavá a citlivá. U takhle pohledných žen nebývá zvykem, aby měly v repertoáru sarkasmus a nebyly jednoduché a strojené. Dále vytížená matka Lynette, zdánlivě nejméně přitažlivá, přesto s jakousi skrytou aurou dračice, žena fantasie i činu, rodinná i energická. A nakonec konzervativní Bree, Mrs. Perfect, matka odrostlých dětí řešící krizi (po)manželství, majitelka krásné postavy a vybraných mravů, leč poměrně konformní a samý vrtoch. Netradiční mix a vpravdě povedený seriál. ()

Galerie (2 892)

Zajímavosti (74)

  • Marcia Cross (Bree) byla během natáčení 3. série těhotná, čehož si mohli diváci snadno všimnout. Záběry na ni byly pouze zblízka a pokud ne, její tělo bylo většinou částečně schováno za košíky, krabicemi či jinými postavami. (hellstruck)
  • Tvorca seriálu Marc Cherry povedal, že nápad na seriál dostal po rozhovore zo svojou matkou. Tá mu povedala, že kvôli jeho vychovávaniu a vychovávaniu jeho súrodencov, kým ich otec bol často preč, sa často cítila "zúfalá". (ladko)

Související novinky

I muži mají své dny...

I muži mají své dny...

19.04.2006

A někteří je prožívají v televizi. O čem to mluvím? O dalších řadách (6-8) seriálu 24 hodin . Koho by napadlo, že více peněz si američtí herci vydělají v televizi, že? No, je to tak a Kiefer… (více)

Zlaté glóby 2006

Zlaté glóby 2006

18.01.2006

Dne 16. ledna proběhlo v Los Angeles slavnostní udělování cen Hollywoodské zahraniční tiskové asociace, Zlatých glóbů. Podle očekávání letos dominovalo drama o homosexuálních kovbojích Zkrocená hora,… (více)

Reklama

Reklama