Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

Zodd 

všechny recenze uživatele

Oproti pozdějším sériím Family Guye vyváženější. Nejde tu ani o to, že hlavní postava je agent CIA jako ortodoxní republikán a že má na svou rodinu dopad. I když se s pozdějšími sériemi pomalým tempem klidní. Mimozemšťan Roger je skvělý, ale až v pozdějších sériích, když se z něj stává Eric Cartman a Jacques Clouseau dohromady. Dostaly mě též až absurdní situace schválně narážející na kontinuitu. A Patrick Stewart místo Adama Westa (byť mu zde změnili jméno). Ovšem i přes tu skvěle napsanou satiru jde každý díl narozdíl od Family Guye podle stejného schématu, byť se to seriál snaží zamaskovat co nejvíc. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak ako sa vedú spory Simpsonovi vs Futurama, tak rovnaký problém nastáva v prípade Griffinovi vs Americký táta. Americký táta mi príde oproti Griffinom o niečo menej bezohľadný voči morálnym hodnotám a menej vulgárny. Hlavným plusovým bodom oproti Griffinom je fakt, že Americký táta má rozmanitejšie pôsobiace zápletky jednotlivých dielov. Hlavné ciele humoru sú prehnané vlastenectvo, fungovanie tajných služieb, strach z terorizmu a samozrejme predovšetkým rodinné vzťahy. Treba uznať, že kvalita seriálu sa od prvých dvoch-troch sérií posunula na vyšší level a nastavenú laťku s prehľadom udržiava. Hlavnými ťahúňmi sú jednoznačne Stan a hviezda celého seriálu Roger, ktorý je nechutný, zvrhlý, škodoradostný, necitlivý, zákerný, sobecký, ale predovšetkým zábavný! Časom sa k nim, vďaka kvalitatívnemu vzostupu seriálu ako takého, pripojila aj Francine. Kedysi som to videl na remízu, no dnes mi príde súboj G vs AT ako prelievanie pomeru 60:40 v prospech AT. ()

Reklama

Brasi 

všechny recenze uživatele

Docela nevyváženej seriál. Některý díly jsou naprosto skvělý, některý by pořádně zasloužily. Absurditou dotaženou do krajnosti u mě ale boduje. V každým případě neporovnatelně lepší než slaboduchej Family guy. Malcolm Hathaway - hostage negotiator:"As a gesture of good will, I'm goin' to give you another hostage. Send in the boy." :DDD edit 25.12.2010 - V průběhu 6. řady, spoileroidní video po epicky nářezovým vánočním díle a potom, co některý souvislosti a narážky konečně chápu mnohem víc, nemůžu jinak, než přidat hvězdu do hodnocení a zařadit American Dad do svojí seriálový topky. :) ()

LukeUp 

všechny recenze uživatele

1. Family Guy 2. American Dad 3. Cleveland Show, tak přesně tak bych seřadil seriály z dílny Setha MacFarlanea. American Dad je drzé, neotřelé a nebere si servítky s ničím, nicméně pořád se drží stejného konceptu jako ostatní dva jmenované seriály. Přesto patří k mým nejoblíbenějším animákům, které sleduji. 70% ()

Martin_W 

všechny recenze uživatele

Seriál, který mi nahradil Simpsonovi. Narozdíl od South Parku, nebo Family Guy mě AD chytl hned po první epizodě a to hlavně tím, že má inteligentnější humor, ikdyž.. Nemůžu si pomoct, ale AD patří na Špici těch nejlepších seriálů. Family Guy to občas moc přehání, Simpsonovi jsou až moc "Lehkohumorní" a dětští.. AD je přesně někde mezi nimi.. Hajzl Roger je určitě postava, kterou si každý zapamatuje a začne po chvíli milovat.. Mně to trvalo asi 5 sérií. Celkově prostě a jednoduše nemám seriálu co vytknout.. Oh boy, it's well to say: I love American Dad! 100% ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Steve se objevil ve všech epizodách, kromě poslední ze 4. série. (Martin_W)

Reklama

Reklama