Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (378)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Fenomenální houslista Ryan Harrison (Leslie Nielsen) je obviněn (samozřejmě neprávem) z vraždy Hibbinga Goodhuea (Michael York) a odsouzen k několikanásobnému trestu smrti. Náhodou jeho vězeňský autobus havaruje, a poté, co Ryan jen tak tak unikne téměř jisté smrti před šíleným vlakem, vydává se najít skutečného vraha. Po stopách se mu ale vydává seržant Fergus Falls (Richard Crenna), který bere dopadení uprchlíka za otázku své cti... Leslie Nielsen přesně tak, jak ho máme rádi - a nic dalšího netřeba psát. Utopenec (stejně jako Bláznivé střely či Agent WC40) se bere na paškál spoustu známých i méně známých filmů (zajímavý je např. odkaz skrytý v samotném jméně Uprchlíka), a (povětšinou) vtipně je paroduje - většinu fórků sice bylo možné vidět už někde jinde, ale to určitě nebrání tomu, že se budete od začátku do konce řehtat jako pominutí... ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Dávám tři hvězdičky jen proto,že mám žánr parodie v oblibě a Leslie Nielsen je od dob Bláznivých střel jejím králem.Dalším důvodem tří hvězdiček je porovnání kvalit Utopence na útěku s jinými pozdějšími Nielsenovými "skvostmi",jako Bláznivý exorcista,Agent WC40 či Vesmírná prda,se kterými Utopenec vychází opravdu docela dobře.Utopenec má pár opravdu vtipných,pár ujetých i pár trapných scén,k Bláznivým střelám si to každopádně ani nečuchne,ale čas u toho uteče rychle.Průměr,který neurazí,ale ke špičce žánru má hodně daleko. ()

Reklama

rakovnik 

všechny recenze uživatele

"Tento příběh je pravdivý. Vychází ze skutečných událostí, které se odehrály v jiných filmech" :D Když jsem jel z Brna do Prahy a dávali tento film, přistihl jsem se, že se směji nahlas. A to hodně nahlas, protože jsem to poslouchal na sluchátkách. Skvěle jsem se bavil, tuto parodii považuji za absolutní špičku. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Poslední dobrá parodie s Nielsenem v hlavní roli. Zato naprosto parádní. To, že Uprchlík je vrcholem v kriminálních akčních dramatech je pravda. Stejně tak je Utopenec na útěku vrcholem parodií. Kdo předlohu neviděl, se připraví minimálně o polovinu vtipů, ale i tak se bude smát větší část filmu. Nezapomenutelná scéna je s krádeží auta na parkovišti. 100% ()

JayZak 

všechny recenze uživatele

Jako malej jsem tenhle film strašně žral, stejně jako všechny parodie s Leslie Nielsenem. Tehdy jsem se většinu filmu smál, nezastavitelný proud ztřeštěných gagů, kdy nás nenechají ani na chvíli vydechnout mě zkrátka dostal. Teď ale když se dívám po dlouhé době tak mi bohužel víc než dost vtípků připadá trapná a už mě to zdaleka nebaví tak jako dřív. Takový Agent WC40 je i po těch letech zábavnější, tady dávám pouze 2* za povedené vtípky jako hláška "Tvoje lži jsou průhledné jako salám v igelitovém pytlíku" :). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Snímek je mimo jiné parodií na film Uprchlík (1993), který byl natočen podle seriálu Uprchlík (od r. 1963), ve kterém se také objevil Leslie Nielsen. (hendrich6)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)
  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)

Reklama

Reklama