Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Série bláznivých komedií s Lesliem Nielsenem v hlavní roli opět posílila Pravdivý příběh podle skutečných událostí z jiných filmů právě začíná Na mušce je Uprchlík, Mission Impossible, Jasné nebezpečí, Casablanca, Osudová přitažlivost, Titanic, Zachraňte vojína Ryana a množství dalších filmů Případ houslového virtuóza a jednonohého, jednorukého a jednookého zločince patří k nejbláznivějším případům, jaké FBI zaznamenala za dobu své historie. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

Shit 

všechny recenze uživatele

Dobrá parodie, ale Leslie Nielsen už natočil lepší a hlavně mnohem vtipnější filmy. Třeba série Bláznivá střela je daleko lepší a v Utopenci na útěku nemá moc velkou konkurenci. Některý scény z filmů jsou sice zparodovaný pěkně, ale stejně mi to nepřišlo až zas tak vtipný a občas to bylo skoro až trapný, ale svoje světlý chvilky to stejně má a Leslie Neilsen prostě nemá v parodiích konkurenci ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších paródií, čo som videl. Leslie Nielsen naozaj vie zahrať tieto role a naozaj sa na to hodí. Do takejto paródie sa hodí naozaj asi len Leslie Nielsen, bez neho by to bol pre mňa skoro prepadák, preto pre tých čo majú radi jeho humorné scénky, je tento film nutnosť a aj po rokoch sa neopozerá a dá sa na neho s istou dávkou nostalgie pozrieť. Pamätám si z detstva, že sa mi vo filme strašne páčila Kelly LeBrock. Je tu fakt sexy. ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Leslie Nielsen pro mě bude vždycky jedním z nejšílenějších, avšak zásluhou toho nejtalentovanějších komiků, který dal nejen svůj um ale i své srdce do těch nejbláznivějších filmových parodií, které kdy vznikly. A v celé supervtipné a neutichající trilogii jménem Bláznivá střela i přiblblém, ale dokonalém Utopenci na útěku mě dokázal rozesmát každou svou grimasou, každým svým činem. Nezastávám se přílíš názoru, že se dá na ty nejlepší filmy dívat stále dokola. Pokud si chci ale skutečně odpočinout a zasmát se, sjíždím Leslieho parodie klidně i 2x do roka. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Natočit dobrou parodii není snadné a těch, které by opravdu vyvolávaly salvy smíchu a působily namožené bránice, těch je jako šafránu. Utopenec, který je možná nejlepší parodií od dob Airplane! mezi takový šafrán bezpochyby patří. Ad Anakondy, přes Star Wars až po Uprchlíka, bere si na mušku jeden filmový hit za druhým a vždy je to trefa do černého. Leslie se řítí filmem jako neřízená střela a snad každý druhý záběr je vtípkem, narážkou nebo dokonale deformovanou citací, která pobaví a některé, jako třeba odkaz na Titanik, se zatne do paměti tak hluboko, že už tam zůstane navždy a vyskočí pokaždé, když zahlédnu Cameronův originál, čímž je vážnost scény definitivně ztracena. A Titanic není jediný film, který už po Utopenci nikdy nebude stejný jako dřív. ()

ScreamJay 

všechny recenze uživatele

Sice už to není ten Leslie, který nás odbourával v Bláznivých střelách jako polda Frank, ale tady pořád ještě ukazuje, že ne nadarmo patří ke špičce na komediálním nebi. Utopenec je celkem dobře udělaná parodie jež nemá tendenci přecpávat scény šílenostma a drží přesto diváka v dobré náladě. Příběh má děj, leckdy trocha pomatený, ale má. A scény samotné jsou na dobré parodiální úrovni, takže projížďka ve voze plném dětských plenek s patřičnou náloží, boj s přísavkama nebo romantika ala Titanic, již stojí v cestě jediný most, to vše stojí za shlédnutí. Leslie, jen prosím, pokud bude sloužit zdravíčko, pokud budou kvalitně fungovat naslouchátka a taky pokud bažant bude v pohotovostní poloze, už netoč hovadiny typu Vesmírné prdy, stačí se držet středního proudu ala tenhle tvůj Utopenec. Mohly by to být čtyři hvězdičky, ale bohužel sem tu jednu někde utopil. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • Pokud si zpomalíte v závěrečných titulcích ony "osoby, na kterých nikomu nezáleží", zjistíte, že mezi nimi figurují lidé z titulků normálních, mimo jiné i režisér a scénárista Pat Proft. (Robbi)
  • Leslie Nielsen přiznal, že to bylo jedno z nejzábavnějších natáčení, které kdy zažil. (Beckett51)
  • Tvůrci umístili pár gagů i do závěrečných titulků. Můžete si tam tak například přečíst Lottery Numbers (čísla ve sportce), Menu of the Day (jídlo dne), "Interns We Had Sex With" (asistentky, se kterými jsme spali), "Things That Were Stolen" (věci, které byly ukradeny), "People In Crew Who Smuggled Cuban Cigars Out Of Canada" (lidé ze štábu, kteří pašovali z Kanady kubánské doutníky) nebo "People Nobody Cares About" (lidé, na kterých nikomu nezáleží), kde jsou titulky záměrně urychleny. Celé titulky končí hláškou "Movie's Done". (becki_tu)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno