Reklama

Reklama

Star Trek VIII: První kontakt

  • USA Star Trek VIII: First Contact (více)
Trailer

Obsahy(1)

Bitva o záchranu budoucnosti začala. Americký film na motivy slavného seriálu.  V pořadí osmý film (a druhý s posádkou Nové generace), nazvaný Star Trek: První kontakt (1996), patří bezesporu v sérii k těm nejlepším. V něm posádka hvězdné lodi Enterprise, vedená kapitánem Picardem (Patrick Stewart), podnikne bojovou misi do minulosti, přesněji řečeno do 21. století, aby zachránila budoucnost naší planety. Expanzivní civilizace Borg se totiž pokouší zabránit prvnímu kontaktu, ke kterému došlo 4. dubna 2063, aby mohla kolonizovat Zemi, nechráněnou spoluprací s dalšími vesmírnými druhy. Vedle neohrožené posádky Enterprise hrají důležitou roli v příběhu excentrický vynálezce nadsvětelného pohonu Zefram Cochrane (James Cromwell) a jeho černošská spolupracovnice Lily (Alfre Woodardová). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (283)

malylada 

všechny recenze uživatele

Star Trek disponuje geniální, promyšlenými dějovými linkami a krásně navazuje na události v seriálu Nové generace. Některé postavy sice nemají možnost vyniknout, ale vše obstarává Stewardova další parádní charismatická role, kdy bojuje sám se sebou jako kapitán Achab. Celý film provází akční scény s prošpikovanými Borgy a na vizuá je radost pohledět......8/10 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Žádné opatrné oťukávání a mazlení se s lodí. Frakes startuje od první chvíle naplno a doposud nejtemnější trekovský scénář (Mooreho předgalactický rukopis je hrozně znát) přetavuje do strhující podívané. Borgové díky tomu nepůsobí jakkoli směšně a ta samá posádka, která ještě v předchozím filmu téměř otravovala, najednou jako průvodce dějem funguje. Snad jen toho pozemského pošťuchování s opilým Cromwellem mohlo být méně. Jinak ale společně s Cestou domů určitě vrchol série a nebude náhodou, že se tomu tak děje zase při časovými hrátkami se Zemí. ()

Reklama

brutale 

všechny recenze uživatele

Ani som neveril, že to príde, ale konečne ST VIII. je bez Kirka. Scenár, režia, výprava sú najlepšie zo všetkých predchádzajúcich ST. Snímke nechýba dynamika ani tempo, v skratke povedané, kto si pozrie smršt demencie s Kirkom (ST I-ST VI + vedlajšia rola ST VII) veľmi ocení snímku Prvý Kontakt, ktorá si zaslúži uznanie aj pri odhliadnutí predošlých dielov. Na posádku pod velením Patricka Stewarta, je radostný pohľad a dúfam, že ďalšie diely budú kráčať v topánkach ST vIII. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kromě Abramsovy pecky jsem se s filmovým Star Trekem nikdy nesrazil a tak jsem si řekl, že je načase tento deficit dohnat. No můj První kontakt dopadl poněkud rozporuplně. Nemůžu říct, že by se jednalo o špatný film, ale z mého hlediska to byl jen prodloužený seriálový díl. Nic víc, nic míň. To filmové, co ho mělo nad seriál povyšovat tady zkrátka nebylo. A protože mi seriál příliš neřekl, neřeklo mi mnoho ani tohle. Další filmy vynechám. 60% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Titul "Star Trek: Prvý kontakt" (Star Trek VIII: First Contact) je v poradí ôsmy celovečerný film z americkej sci-fi série Star Trek. Zároveň je to druhý snímok, v ktorom vystupuje posádka vesmírnej lode USS Enterprise. Premiéru mal dvadsiatehodruhého novembra roku 1996. Kapitán Jean-Luc Picard a posádka vesmírnej lode USS Enterprise sa prostredníctvom časového víru ocitne v minulosti. Presunú sa do štvrtého apríla roku 2063, urobia skok do minulosti o tristo rokov. V tomto dni sa Borgovia snažia zabrániť prvému kontaktu ľudí s Vulkáncami. Borgovia chcú týmto činom ovládnuť Zem. Niekoľko Borgov prenikne aj na palubu Enterprise, kde začnú asimilovať členov posádky. Kapitán Picard musí zachrániť svoju loď, pomôcť ľuďom nadviazať kontakt s Vulkáncami, zbaviť sa Borgov, zachovať pôvodnú históriu a navrátiť sa späť do dvadsiatehoštvrtého storočia. **** ()

Galerie (68)

Zajímavosti (32)

  • Třetí světová válka v univerzu Star Trek probíhala v letech 2026–2053. (vojtaruzek)
  • Původně se uvažovalo o názvech Star Trek: Borg, Star Trek: Destinies, Star Trek: Future Generations či Star Trek: Generation. Posléze byl vybrán název Star Trek: Resurrection (Star Trek: Vzkříšení), od kterého bylo nicméně upuštěno poté, co studio Fox oznámilo, že 4. díl filmové série Vetřelec ponese název Vetřelec: Vzkříšení (1997). (mirliflore)

Související novinky

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

Držitel Oscara Gabriel Yared zahraje v Praze

23.07.2012

Světoznámý tvůrce filmové hudby – skladatel Gabriel Yared (Oscar za Anglického pacienta) – čas od času vymění pero a notový papír za klavír a veřejně vystoupí. Letos na podzim budou mít šanci slyšet… (více)

Reklama

Reklama