Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

Daae 

všechny recenze uživatele

Je těžké se divit mé lásce k psům, když si uvědomíte, že jako malé mi pouštěli dalmatiny, Beethovena, Neuvěřitelnou cestu anebo Lady & Tramp. I nadále v tomto filmu vidím dobrý nápad, dobré herce, některé dobře vypointované scénky a celkově krásnou pohádku. Glenn Close se určitě zastávám, protože její Cruella je perfektní, a taky dvojky Laurieho a Williamse (aneb jak by to vypadalo, kdyby se House a pan Wesley dali na zločin). 101 dalmatinů je super film pro děti a milovníky psů. Rozhodně doporučuji původní znění - ty jejich britské přízvuky a nadávky jsou tak kouzelné! ()

blondboss 

všechny recenze uživatele

Taká klasická Disney jednohubka, ktorá je vlastne prvou hranou verziou známeho animáku. Verzia prikrášlená o pár momentov oproti originálu, s milou atmosférou, ale zároveň dosť tragickými vizuálnymi efektami, našťastie ich nebolo veľa. Postava Cruelly tak správne bizarná a navyše v podaní Glenn Close skvelo zahraná. Pre deti je tento snímok určite skvelý. 60 % ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Ve své době jako malý kluk jsem ten příběh miloval. Dneska jej vidím jako průměrnou až podprůměrnou rodinnou podívanou, která má hezké kulisy, ale jinak postavy i děj předvídatelný až běda a chytrý jako psí lejno. Přesto u některých pasáží se dokáži pobavit, ale sledovat to jako celek již nedokáži. A pokud ano, pak s jistou dávkou donucení. Hold s dospělostí přišla i jiná kvalitativní míra pohledu na tyto filmy. 55% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tak Cruella by ráda byla v něčem černobílém? Při pohledu na její afektované pojetí prostřednictvím G.Close bych to viděl na sněhobílou svěrací kazajku a černé polstrování cely v psychiatrické léčebně.. Průměrné zpracování slavného příběhu z pera Dodie Smith, při kterém děti potěší všechna ta roztomijá štěňátka dělající loužičky, dospělí čekají na závěrečné titulky a doktor House nestačí ani na funkci veterináře.. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Venujem tejto snímke jej 200.komentár. Scenárista John Hughes už robil také rodinné pecky ako Sám doma a tentoraz si vzal na paškál rodinnú klasiku 101 dalmatíncov (1961) a nechal natočiť jej hranú verziu. Film sa stal vtedy kasovým trhákom a to hlavne vďaka roztomilým šteniatkam, ale tiež vďaka neuveriteľnej kreácií Glenn Close, ktorá si svoju zápornú mrchu náležite vychutnala. Film sa dočkal pokračovania. Napriek tomu, že sa jedná o rodinnú snímku mierenú detskému publiku, tak dokáže veľmi dobre pobaviť a psíkovia sú navyše roztomilí. Slušné spracovanie komédie a je to skrátka legendárna disneyovka v ktorej Gleen Cloes exceluje vo svojej roly Kruely De Víl. Inak príbeh slušný, atmosféra Londýna tiež, aj celkom slušný humor. V dnešnej dobe ale už nezaujme. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Jeden z posledních filmů od Disneyho, ve kterém vidíme někoho kouřit cigarety. Od roku 2007 pak Disney oficiálně zakázal, aby se v jeho filmech tento zlozvyk ukazoval. (fiLLthe3DD)
  • Když během natáčení štěňata vyrostla, přišly na řadu jejich mladší kolegové. Ale protože neměli stejné skvrny, museli je maskéři sem tam upravovat. (HappySmile)
  • Herci měli natřenou kůži šťávou z masa, aby přiměli psy je olizovat. Např. tvůrci natřeli Jeffu Danielsovi tváře syrovým párkem, aby ho štěňata začaly ve vhodné chvíli olizovat. (HappySmile)

Reklama

Reklama