Reklama

Reklama

101 dalmatinů

  • USA 101 Dalmatians (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Majitelka módního ateliéru je nadšena návrhem mladé návrhářky Anity, která se nechala inspirovat svým psím miláčkem, dalmatinkou Perdy. Když se však od ní dozví, že dalmatini mají jemnou srst pouze jako štěňata, pustí se do realizace ďábelského plánu. V rozpadlém klášteře na venkově začne shromažďovat skoupená či jejími poskoky Horácem a Kašparem uloupená štěňata dalmatinů. Mezitím se Anita díky své dalmatince seznámí s osamělým tvůrcem počítačových her Rogerem, který má dalmatina Ponga a problém s milionářem, pro něhož vytváří počítačovou hru. Stále ještě nedostal zaplaceno, protože nedokázal vytvořit patřičně povedeného padoucha. Netrvá dlouho a koná se svatba, a pak trvá jen o něco málo déle, než manželé Anita a Roger mohou svým mazlíčkům Pongovi a Perdě blahopřát k přírůstku do rodiny v podobě patnácti malých dalmatinů. Dlouho se však neradují, protože Cruella už má na ně políčeno. Její poskoci všechna štěňátka uloupí a dopraví do skrýše, kde už se bezcitný jirchář chystá stáhnout kůži z 99 malých dalmatinů. Tomu je samozřejmě třeba zabránit a postarají se o to zvířata, která se spojí a řádně vytrestají nejen Kašpara s Horácem a jirchářem, ale také samotnou Cruellu. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

AriAries 

všechny recenze uživatele

Před lety jsme na tom byli s rodinou v kině a od té doby jsem to viděl ještě asi dvakrát, ale pokaždé ještě v dětském věku. . Zachoval jsem si tak větší porci dětských dojmů a dodnes si je nepokazil těmi dospěláckými. Pamatuji si věrohodnou Cruelu v podání Glenn Close, jejíž krutost ke zvířatům mě jako milovníka zvířat vytáčela a nebýt za sklem obrazovky, skočil bych po ní a vyřídil to sám ;-) K tomu sympatický páreček Jeff Daniels a Joely Richardson se spoustou těch roztomilých štěňátek a dva přitroublí lovci štěňat ze kterých jsem po letech v Gregory Hausovi poznal Hugh Laurieho, který tak v naprosto kontrastní roli ukázal svou nejen hereckou všestrannost. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Já mám pro tenhle film slabost, i když kvalitativně by si to asi zasloužilo nižší hodnocení. Tenhle snímek byl důvod, proč jsme cca rok na to pořídili jednoho malýho flekáče, takže při každým sledování mám nostalgický vzpomínky. Byla to jedna zásadní etapa, která se nedá smazat, takže tady prostě musím. ()

Reklama

BoPo 

všechny recenze uživatele

Filmy o psoch sú vďačné téma rodinných filmov, ktoré ja s veľkou okľukou rád ignorujem. Tu však dokázali zaujať aj mňa, pretože Cruella v podaní Glenn Close bola nezabudnuteľná. Navyše jej poskoka robil Dr. House a scenár napísal John Hughes (Sám doma, Vánoční prázdniny,...). Nie dobré, ale majúce svoje vydarené momenty. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jeden z filmů mého dětství. Miloval jsem ho, jakmile skončil, přetočil jsem kazetu a zapl znovu. Nyní jsem si to snad po deseti letech zopakoval a musím říct, že nostalgie funguje jako sečná zbraň výborného zážitku. PS : Stejně jsou prostě nejlepší Dr. House a Weasley senior :D ... 100% ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

V tejto hereze sa uskutocnila zakonita nepodarena premena animacie 101 kusov odpornych psov do filmovej hranej podoby. Nemoznost jej prenosu je odzrkadlena v tupom a naivnom pribehu plnom hnusnych psov, klisovych vztahov a prehravajucich hercov. Film pije krv a zanasa mysel falosnou dobrotou. Slaboduchy hereticky pocin. ( videne 26.12.2019, markiza) ()

Galerie (66)

Zajímavosti (36)

  • Dalmatin nemá skvrny hned po narození, a tak bylo v některých případech nutné puntíky domalovávat. (Terva)
  • Na film bylo použito 217 dalmatinů. (Teres)
  • Glenn Close zpočátku odmítla roli Cruelly kvůli problémům s rozvrhem, protože tou dobou zrovna hrála v divadle muzikál "Sunset Blvd.". Producenti následně nabídli roli Sigourney Weaver, která ale také odmítla. Tou dobou ale Close skončila své účinkování na Broadwayi, a když se jí producenti zeptali podruhé, nabídku přijala. (HappySmile)

Reklama

Reklama